Talkshow om cirkulär ekonomi

Delegationen för cirkulär ekonomi har startat en serie talkshows – Studio Cirkulär. Under premieren lyftes frågan: Var hittar vi de cirkulära materialen? Bland annat pratar Christian Bergman, Industriutvecklare innovation på IDC och Material ConneXion Skövde om cirkulära material.

I den inspelade sändningen får du möta människor som redan arbetar för eller är engagerade i att hitta cirkulära lösningar.

Se talkshowen i efterhand

Talkshowen spelades in och här har du möjlighet att se den i efterhand.
Se talkshowen

Progam
  • Christian Bergman, Industriell utvecklare innovation vid IDC i Skövde, har, bland annat, frågat företagare i möbel – och textilbranschen vilka utmaningar de har när det gäller att hitta cirkulära material. Christian jobbar även med Material ConneXion Skövde, den skandinaviska noden för ett av världens största materialbibliotek. I Skövde finns cirka 2700 avancerade, innovativa och hållbara material och tillverkningstekniker. Material ConneXion Skövde hittar du i nära anslutning till  ASSAR Industrial Innovation Arena.
  • Erik Perzon på IVL har arbetat med projektet Siptex, den stora anläggningen för automatisk sortering av textilier. Innebär den nya möjligheter när det gäller att hitta återvunna material?
  • Anders Kärrberg är företagsstrategi – och hållbarhetschef på Volvo Cars, ett företag som har stora ambitioner att hitta cirkulära lösningar. Men hur går det för Sveriges största företag att hitta och återanvända material som uppfyller ambitionerna?
  • Atomler är en del av lösningen för företag som letar efter återvunna plastmaterial. Sammy Tawakkoli är medgrundare och VD för tjänsten som ska matcha säljare och köpare av återvinningsbar plast. Han ser möjligheterna men möter stora utmaningar när han försöker tillgodose marknadens önskemål.
  • Nederländerna ses som ett föregångsland när det gäller cirkulär ekonomi. Christan van Maaren från plattformen för materialmatchning, Excess Materials Exchange, berättar om hur återanvändning av material kan bli lönsamt både för företag och klimatet.
Om Studio Cirkulär

Läs mer om Delegationen för cirkulär ekonomi och deras talkshow ”Studio Cirkulär” via länken.

Delegationen för cirkulär ekonomi


IDC och ASSAR Industrial Innovation Arena

Mötesplatsen för framtidens industri. ASSAR Industrial Innovation Arena är en mötesplats där utbildning, innovation och forskning ger nya lösningar för industrin. Initiativtagare till satsningen är Science Park Skövde ABHögskolan i Skövde, IDC West Sweden AB. Volvokoncernen och Volvo Car Corporation.

Projektet ASSAR Industrial Innovation Arena är ett samverkansprojekt mellan IDC, Science Park Skövde AB, och Högskolan i Skövde med IDC som projektägare. Finansiärer är Europeiska Regionala UtvecklingsfondenSkaraborgs KommunalförbundVästra Götalandsregionen  och Skövde kommun

Gå till ASSARs hemsida

Läs mer om projektet ASSAR

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

IDCs erbjudande | Information

Säkra din plats i IUC montern på Elmia Subcontractor 2024!

Elmia Subcontractor är norra Europas största underleverantörsmässa och mötesplatsen för företagen inom tillverkande industrin, deras kunder och leverantörer. Här finner…

26 mars, 2024 — Lästid 3 min

Nätverk | Projekt

Batteriteknikens möjligheter: “Gemensamt kan vi bidra till att Skaraborg står starkt och enat”

Möjligheterna inom batteriteknik var temat när Science Park Skövde och IDC West Sweden bjöd in företag och aktörer till en…

17 april, 2024 — Lästid 3 min

Projekt

Delrapport 2: Kompetensförsörjning i Skaraborgs tillverkande industriföretag

Det råder fortsatt brist på kompetens för industriföretagen i Skaraborg. Under de kommande åren räknar Skaraborgs industriföretag dessutom med att…

22 april, 2024 — Lästid 3 min

Projekt | Samverkan

Yrkestrainee Skaraborg – studentarbeten hos Dafgårds och CIDAN

Målet med Yrkestrainee Skaraborg är att ta fram utbildningsupplägg på utbildningar inom teknik och tillverkning, där relevanta delar av kursen…

26 april, 2024 — Lästid 2 min