Seminarier om vägen till framgångsrik automation

Det finns många fördelar och stora vinster att göra med automatiserade processer. Det kan handla om bättre arbetsmiljö, ökad produktivitet, högre konverteringsgrad och tidsbesparingar. Automation kan också ge möjlighet till ökad flexibilitet vilket gör det möjligt att ta fler typer av affärer. Nu erbjuds genom IUC Sverige där vi är en del, en rad seminarier där vi utforskar hur automatisering kan vara till nytta för just din verksamhet.

Under våren och sommaren 2021 erbjuder IUC Sverige genom projektet Robotlyftet möjligheten att lära sig mer om vägen till framgångsrik automation. Syftet är att ge små och medelstora industriföretag över hela landet möjligheten att träffas, få veta mer och bolla idéer, tankar och frågeställningar om automation tillsammans med coacher och experter.

Två frågor står i fokus under träffarna;
  • Varför automatisera – vilka är drivkrafterna för automatiserade processer?
  • Vad krävs för en lyckad automationssatsning?  – hur gör vi det på bästa sätt?

Seminarierna kommer att ge möjligheter till dialog och diskussion med coacher, experter och andra företag som också är intresserade av drivkrafterna för automatiserade processer.

Mer information om de två seminarierna:
Om föreläsarna, expertgruppen:

Magnus Widfelt, RISE som är forskare  främst inom flexibel automation och additiv tillverkning. Inriktningen är industriorienterad och tillämpad, med utgångspunkter från både lean produktion och tekniska lösningar. Magnus är bland annat projektledare för LoHi Swedprod inom flexibel automation i låga volymer och hög flexibilitet.

Lars-Gustaf Gustafsson, RISE Forskare och Coach inom området förändringsförmåga hos företag och organisationer. Lars-Gustaf bygger sitt arbete på Lean principerna och kopplar ihop dessa med kundernas köpbeteende i nutid och framtid och vilka utmaningar och förändringar kommer organisation och flöden att behöva genomföra. Lars-Gustaf har bred erfarenhet gällande, ledarskap och dess påverkan på organisationens beteende, förändringsförmåga i organisationer, produktion och processer, produktionsteknik och automationsteknik samt kvalitetsfrågor.

Bernt Henrikson brinner för automation och produktion och En mycket erfaren verksamhetsutvecklare. Det finns få personer i Sverige som matchar av vad Bernt kan erbjuda vad gäller kunnande om hur man bygger upp industriella automationssystem när det gäller hela spannet från ERP till maskinnära utrustning och han har lett uppbyggnaden av anläggningar i flera branscher.


Så kan Robotlyftet stötta företag

Är du nyfiken på vad det finns för möjligheter med simulering och vilka förutsättningar som krävs? Eller finns behov av att utforska möjligheter med automation?

Robotlyftet främjar automation i Sveriges små och medelstora industriföretag och målet är att öka företagens kunskaper om användning av och investeringar i automationslösningar. Robotlyftet – stöd till automatisering i små och medelstora industriföretag. Utnyttja stöd för rätt satsningar inom automation och robotisering.

Läs mer om Robotlyftet

Sveriges små och medelstora industriföretag (SMF) svarar för en stor del av den svenska industriproduktionen och är strategiskt viktiga i leverantörskedjorna. Att rikta insatser för att stärka dessa företag är avgörande för att stärka svensk ekonomi och behålla produktion i Sverige. Robotlyftet ska främja automation i Sveriges små och medelstora industriföretag. Målet är att öka företagens kunskaper om automationslösningar, och att underlätta för flera företag att våga göra investeringar i automationsteknik och robotar.

Robotlyftet är en del av Tillväxtverkets uppdrag inom regeringens nationella program Smart industri. Satsningen på 100 miljoner kronor ska ge möjligheter till ökad automatisering/robotisering i ca 4 500 små och medelstora industriföretag i Sverige. IUC-nätverket gör insatser inom Robotlyftet i samverkan med Automation Region, Robotdalen, RISE och SWIRA.

Om du vill veta mer

Hör av dig till Johan om du vill veta mer.

Industriutvecklare tillverkning | Resurseffektiv Produktion & Cirkularitet

0500-50 25 15

Johan Lundahl

Industriutvecklare tillverkning | Resurseffektiv Produktion & Cirkularitet

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 15

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Nätverk | Projekt

Arbetet med framtidens drivlinor fortsätter

Nästa Generations Drivlineproduktion är ett projekt inom programmet UDI Utmaningsdriven Innovation, finansierat av Vinnova. Det är resultatet av ett mångårigt…

22 januari, 2024 — Lästid 8 min

IDCs erbjudande | Nätverk

Nätverk med fokus på framtidens drivlinor

I våra nätverk får du möjlighet att träffa personer med liknande yrken för erfarenhetsutbyte och utveckling. Det nyaste av våra…

16 januari, 2024 — Lästid 2 min

Delägare | IDCs erbjudande | Projekt

Elicom tar utvecklingskliv för ökad attraktivitet

Elicom, grundat 1988, är en av Sveriges ledande samarbetspartner inom elektrifiering och automation för industri, VA och offentlig verksamhet. I…

16 januari, 2024 — Lästid 7 min

IDCs erbjudande

Nytt erbjudande inom social hållbarhet

Vi på IDC har i många år samverkat med EDCS – Equality Development Center West Sweden i frågor rörande social hållbarhet…

16 januari, 2024 — Lästid 1 min