Nytt beslut från Tillväxtverket möjliggör digitalisering

Nyligen fattade Tillväxtverket beslut om att göra projektet Digiresan mer innehållsrikt för deltagarna utifrån den senaste tidens utveckling med Covid-19. Digiresan jobbar för att stödja små och medelstora företag och deras anställda med företags- och kompetensutveckling inom digitalisering, något som fler och fler behöver stöttning inom i pandemins spår.

– Efter rekordsnabb handläggning av Tillväxtverket har vi fått godkänt på vår budgetändring för att göra vårt erbjudande än mer aktuellt under rådande omständigheter. Från och med den första april erbjuder Digiresan hela 30 timmar med våra IT-experter (tidigare 20 timmar) och deltagaravgiften har sänkts till 4000 kronor. Utöver detta erbjuds två aktuella seminarier som genomförs online och självklart vår nulägesanalys, berättar Olle Söderqvist, projektledare för Digiresan.
Olika sätt att digitalisera

Företag som har genomgått Digiresan Företagsutveckling och som har digitaliserat sin process har lättare att hantera den rådande situationen där många exempelvis behöver nyttja digitala kommunikationsverktyg i högre grad. Många av företagen jobbar med produktionsnära digitaliseringar, andra har valt andra typer av processer att digitalisera, nedan finns några listade:

  • Hitta nya kunder via digitala medier, hur vart och varför. Flera har gjort en digital kommunikationsstrategi.
  • Konfigurator på hemsidan som gör det än mer lätt för kunderna att själva kunna göra stor del av beställningsjobbet
  • Optimera användandet av sitt affärssystem. Använder vi affärssystemet på rätt sätt, kan vi optimera användandet?
  • Nyttjande av Office 365 – för en mer effektiv kommunikation oavsett vart människor befinner sig, realtidsuppdatering i dokumentation,
Se över ditt nuläge och få stöttning av en extern coach

Som deltagare i projektet Digiresan erbjuds du en djupgående analys kring Digitalisering, webbsända föreläsningar och 30 timmars hjälp av extern coach. I Skaraborg har 86 företag redan tagit chansen att bli en ”Digiresenär”, och det finns plats för fler! Vill du veta mer om projektet och dess möjligheter hör av dig till Marie Hult och Marie Brehag von Haugwitz, som driver Digiresan i Skaraborg. De genomför digianalysen och kan hjälpa er igång med ert företagsunika case.


Aktuella webbsända föreläsningar

 

Ledarskap i en ny värld

Digitalisering påverkar det vi gör, våra organisationer och även vårt ledarskap. Välkommen till ett webbinarie där vi djupdyker kring kunder och medarbetares nya beteenden och förväntningar utifrån digitaliseringens framfart.

28 april och 6 maj, kl 9:00 – 11:00

Läs mer och boka din plats

 

Så påverkas vi och våra affärer av ny teknik och nya trender

Med den nya tekniken blir konsumenten och därmed även köpprocessen allt mer digital, och det ritar helt om förutsättningarna för många verksamheter. Vad sker i vår omvärld?

Tisdagen den 26 maj, kl. 09:00-12:00

Läs mer och boka din plats

 


Digiresan finansieras av Europeiska Regionala Utvecklingsfonden och Europeiska Socialfonden. Syfte är att stärka företagens konkurrenskraft genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter. Kompetensutbyte och nätverkande med andra företag ger ett extra mervärde och inspiration under resans gång. Utbildningarna vänder sig till små och medelstora företag (max 250 anställda inom företag/koncern) inom tillverkningsindustrin och den industrinära servicesektorn i Västra Götaland och Halland.

Vill du veta mer?

Hör av dig till Marie eller Marie om du vill veta mer om Digiresan.

Industriutvecklare tillverkning

0500-50 25 11

Marie Brehag von Haugwitz

Industriutvecklare tillverkning

Jag blev en av medarbetarna här i september 2015 och drev då Kompetensnavet. Nu jobbar jag med projektet Digiresan, som utvecklar och ökar digitaliseringen bland industriföretagen i Skaraborg.

För mig betyder IDC samverkan, innovation och nyfikenhet. Genom att jobba här får vi möjligheten att påverka industrin och tillväxten i Skaraborg. Det är det som är så roligt, att få se de små företagen utvecklas och ta de där små kliven som på sikt kan betyda så mycket.

Efter jobbet är det viktigaste för mig att få tid tillsammans med min familj. Vi är gärna ute och vandrar eller åker skidor, vilket jag ville skulle synas på mitt foto, därav friluftsmagasinet, och mössan. Mycket tid går även åt till barnens intressen; enduro och hästar.

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 11

Industriutvecklare tillverkning

0500-50 25 21

Marie Hult

Industriutvecklare tillverkning

Sedan augusti 2013 har jag varit anställd som säljresurs här på IDC och främst jobbat med kundkontakt för IDC och Material ConneXion. Men jag har även hand om prospekt, event och seminarier, jag är nog lite allt i allo .

Det är en fantastisk känsla att få vara med och coacha människor och se dem lyfta. Att fånga upp företagens behov och få dem att själva se och ombesörja dem. Det gör det extra roligt att gå till jobbet.

Min lediga tid spenderar jag gärna med familj och vänner. Vi umgås, lagar och äter god mat serverad med ädla drycker. För mig är det även avkoppling att komma ut i skogen och som hundägare har jag en jättebra anledning att göra det ofta.

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 21

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Projekt | Samverkan

Leading Lights 2023 och EIT Manufacturing

I januari 2023 intog EIT Manufacturing och Leading Lights 2023 ASSAR Industrial Innovation Arena. Under dagen låg fokus på utmaningar…

20 januari, 2023 — Lästid 2 min

Information | Tips från IDC

Skräddarsydda kurser för yrkesverksamma inom industrin

Högskolan i Skövde har ett brett utbud av kurser för industriverksamma, bland annat inom framtidens teknologier och arbetssätt. WISER erbjuder…

12 januari, 2023 — Lästid 3 min

Information | Projekt

Besök ASSAR virtuellt

Besök ASSAR utan att besöka ASSAR – välkommen in i den virtuella miljön. Här kan du se dig omkring via…

4 oktober, 2022 — Lästid 1 min

Information | Projekt

Boka tid och testa dina produkter i ASSAR Lab

ASSAR Lab möjliggör samverkan och kunskapsuppbyggnad kring viktiga teknikområden för framtiden. Här samverkar små och stora teknik- och industribolag med…

27 september, 2022 — Lästid 3 min