Eventet anordnas av projektet Digiresan

Projekt

Så påverkas vi och våra affärer av ny teknik och nya trender

Webbsänd föreläsning

Tisdagen den 10 november och tisdagen den 17 november

Anmäl här
Eventet anordnas av projektet Digiresan
Så påverkas vi och våra affärer av ny teknik och nya trender
Webbsänd föreläsning
Tisdagen den 10 november och tisdagen den 17 november

Med den nya tekniken blir konsumenten och därmed även köpprocessen allt mer digital, och det ritar helt om förutsättningarna för många verksamheter. Vad sker i vår omvärld?

Ny teknologi når massmarknaderna i rasande takt, och koncept som nyss känts futuristiska finns redan på marknaden. Den individuella nyttan ökar ju fler som blir uppkopplade, och det gör också att konsumenter får allt större inflytande på sin omgivning. Vilka förväntningar har egentligen nästa generations kunder på ny teknik och nya digitala lösningar? I detta utforskande seminarium rör vi oss snabbt och lätt mellan det teknologiskt kittlande, affärsmässigt konkreta och djupt mänskliga.

Föreläsning varvas med frågor och diskussioner

Att förstå vår omvärld, trender och dagens teknikutveckling
 • Vilka trender har störst påverkan på affär och verksamhet
 • Vad är digital transformation – fallgropar och framgångsfaktorer
AI & Big Data
 • Teknik och affärsnytta
 • Skapa tillväxt och lönsamhet med digitala affärsmodeller
 • Nya sätt att konkurrera
Utökad insikt och förståelse för din egna och andras reaktion på förändring
 • Den nya tiden – hur påverkar det min affär och mitt företag
 • Affärsmodeller, kundförväntningar, marknad och konkurrensfördelar
 • Vilka förväntningar har nästa generations kunder på ny teknik och nya digitala lösningar
Hur kan du öka din konkurrenskraft (praktisk övning)
 • Hur kan ny teknik påverka dina försäljnings- och produktionsprocesser
 • Paketering av marknadserbjudande
Tid:  Webbinariet genomförs i två delar, du blir automatiskt anmäld till båda.
Del 1: Tisdagen den 10 november kl. 09:00-11:00. Del 2: Tisdagen  den 17 november, kl. 09:00-11:00.
Plats: Webbsänd föreläsning.

Du som deltagare kommer i god tid innan föreläsningen få instruktioner om hur du ansluter till mötet. det enda du behöver förbereda är att ha tillgång till ett headset men också gänra en webcam. Resten ordar vi med!


Om föreläsaren

Johan Cedermark bygger framgångsrik affärsutveckling med nya digitala möjligheter. Han är aktiv som affärsutvecklare, projektledare och framtidsstrateg. Han driver företaget Brightnoch mot företag för att skapa lönsamhet genom innovation och affärskritiska projekt, ofta med hjälp av IT.

Johan har en bakgrund som systemerare/programmerare men även som marknadschef och VD. Han nyttjar bredden för att löpande kunna nyttja de nya tekniska trenderna till att hitta och skapa goda affärsmöjligheter.

Johans ögonöppnande och underhållande föreläsning kommer att ge konkreta verktyg och inspiration till din digitala framtidssuccé. Hur du fångar din kunds intresse och hur du kan ta det nästa steget i din affärsutveckling.


Eventet arrangeras av projektet Digiresan, ett av de projekt som IDC är med och driver. IDCs finansiärer är Europeiska regionala utvecklingsfonden, Skaraborgs kommunalförbund, Västra Götalandsregionen och Skövde kommun. Vi har i uppdrag att långsiktigt stärka konkurrenskraften och lönsamheten för Skaraborgs tillverkande industriföretag. För en hållbar framtida industri.

Hör av dig om du vill veta mer

Hör av dig till Marie och Marie om du vill veta mer om webbinariet eller om Digiresan.

Industriutvecklare tillverkning

0500-50 25 11

Marie Brehag von Haugwitz

Industriutvecklare tillverkning

Jag blev en av medarbetarna här i september 2015 och drev då Kompetensnavet. Nu jobbar jag med projektet Digiresan, som utvecklar och ökar digitaliseringen bland industriföretagen i Skaraborg.

För mig betyder IDC samverkan, innovation och nyfikenhet. Genom att jobba här får vi möjligheten att påverka industrin och tillväxten i Skaraborg. Det är det som är så roligt, att få se de små företagen utvecklas och ta de där små kliven som på sikt kan betyda så mycket.

Efter jobbet är det viktigaste för mig att få tid tillsammans med min familj. Vi är gärna ute och vandrar eller åker skidor, vilket jag ville skulle synas på mitt foto, därav friluftsmagasinet, och mössan. Mycket tid går även åt till barnens intressen; enduro och hästar.

Kontaktuppgifter

 • 0500-50 25 11

Industriutvecklare tillverkning

0500-50 25 21

Marie Hult

Industriutvecklare tillverkning

Sedan augusti 2013 har jag varit anställd som säljresurs här på IDC och främst jobbat med kundkontakt för IDC och Material ConneXion. Men jag har även hand om prospekt, event och seminarier, jag är nog lite allt i allo .

Det är en fantastisk känsla att få vara med och coacha människor och se dem lyfta. Att fånga upp företagens behov och få dem att själva se och ombesörja dem. Det gör det extra roligt att gå till jobbet.

Min lediga tid spenderar jag gärna med familj och vänner. Vi umgås, lagar och äter god mat serverad med ädla drycker. För mig är det även avkoppling att komma ut i skogen och som hundägare har jag en jättebra anledning att göra det ofta.

Kontaktuppgifter

 • 0500-50 25 21

Dela via

Våra finansiärer
 • Europeiska Regionala Utvecklingsfonden
 • Europeiska Socialfonden
 • Skaraborgs Kommunalförbund
 • Skövde Kommun
 • Tillväxtverket
 • Vinnova
 • Västra Götalandsregionen