Information

Utställarna i IUC-montern på Elmia Subcontractor 2023

Utställarna i IUC-montern på Elmia Subcontractor 2023

Elmia Subcontractor, norra Europas största underleverantörsmässa för industrin, närmar sig med stormsteg. 14-16 november 2023 samlas de tillverkande företagen och dess leverantörer i Jönköping för att nätverka, skapa leads, möta kunder och leverantörer.

Här finner ni också för första gången IUC- Industriella UtvecklingsCentras egen samlingsmonter IUC-montern, med industriföretag från Värmland, Skåne och Skaraborg under ett och samma tak.

Ni hittar oss i C-hallen under monteradresserna C01:33, C02:27 och C02:24.

Varmt välkomna till IUC-montern 2023!


Här är årets utställare

Nords International

Nords International AB har lång erfarenhet av att tillverkar CNC frästa och svarvade gängrördelar, pressade kragar och rörklammer i olika rostfria stålsorter. Ut över detta tillverkar vi även kundanpassade delar i rostfria standard och höglegerade stålsorter samt även olika legeringar i Titan.

Nermans Märksystem

Nermans Märksystem säljer maskiner och förnödenheter för industriell produktmärkning, spårbarhetsmärkning och märkning för identifiering. Några tekniker och applikationer vi säljer är: Lasermaskiner, Bläckstråleskrivare, Nålprägling, Stämpling, Datummärkning, Prägling, Gravering, Stålstansar, Märkkritor,

CSS-Complete Solution Seffle AB

Vi på CSS vill göra det enkelt för produktägare och industrier att på ett smidigt sätt få hjälp med hela eller valda delar i sin produktionsprocess. Vi har kunskap och resurser att hjälpa till med allt från inköp och tillverkning av komponenter till montage och test av slutprodukten samt lagerhantering och skeppning. Vi vill underlätta er vardag genom att erbjuda lösningar baserade på era behov, oavsett storlek eller omfattning.

Bergs Mekaniska

Bergs Mekaniska nisch har alltid varit snabba leveranstider med bra kvalité, något som följt med företaget genom åren. Vi har idag kunder över hela Sverige, och levererar detaljer till flera olika branscher som t.ex. fordonsindustrin, gruvindustrin, bygg, entreprenad och även designbranschen. Som kund är du alltid garanterad att dina detaljer produceras i marknadens senaste maskinteknik av kompetent personal.

Aston Harald

Aston Harald har lång erfarenhet och stor kompetens inom industriell tillverkning och distribution av komponenter och system. Produkter och tjänster som vi producerar kan involvera inköp, svetsning, bearbetning, montage, provning och ytbehandling samt dokumentation. Detta kan erbjudas som paket eller separat.

Eco3

Eco3:s cirkulära produktlösningar inom kaffebranschen har kommit för att stanna. Vi på Eco3 ser att behovet av dessa lösningar ökar markant och det idag har tagit en plats i det ordinarie sortimentet. I kombination med marknadens nyproducerade innovationer står sig våra cirkulära koncept starka i upphandlingar mot både privata och offentliga sektorn. Vårt koncept är en ”all inclusive” process från start till att produkten ska stå redo att återvända till marknaden igen.

IUC Sverige

IUC – Industriella UtvecklingsCentra är en nationell resurs för ökad konkurrenskraft i svensk industri. Vi arbetar för att ständigt stärka samverkan mellan industri, forskningsinstitut, akademi, regionala och nationella organisationer och myndigheter.
Vi är en företagsnära, rikstäckande organisation med regionala bolag som tillsammans bygger kunskap om industriföretagens behov.

Liedholms Maskinteknik AB

Liedholms Maskinteknik AB tillverkar svetsade konstruktioner, såsom ASME U och EN 13445 (PED) klassificerade tryckkärl i kolstål och olika typer av rostfritt stål. Vi arbetar i höglegerat material och är vana vid komplexa specifikationer och höga krav. Vi hjälper våra kunder med design, beräkningar och projektledning. Vi arbetar med tredjepartsinspektörer varje vecka.

Stainless Constructions AB

Stainless Constructions AB är ett etablerat företag i Skåneregionen. Vi tillhandahåller lösningar inom mekanisk produktion med specialområde rostfritt material. Med genuin kunskap, modernt nytänk och hög flexibiltet skapar vi de bästa förutsättningarna för Er som kund. Vi arbetar med svetsning, legotillverkning, montering och limning. Vi har en stor maskinpark men flertalet maskiner, där vi kan utföra vårt arbete med hög kvalitet.

Holms Rostfria

Holms Rostfria utför kvalificerad legotillverkning främst i rostfri tunnplåt. Styrkan ligger i lång erfarenhet, samt hantverksskicklig personal i kombination med modern teknik. Företagets råvarulager är väl tilltaget. Kapaciteten för att kunna lagerhålla råvaror och färdiga produkter för kunderna är därför mycket god. Något som ger korta leveranstider.

Cepa Steeltech

CEPA Steeltech lägger stort fokus på specialkompetens inom områdena laserskärning, svetsning, stansning och djupdragning. Tillverkning av plåtkomponenter sker till verkstadsindustri med svensk anknytning. Genom modern teknik, komplett tillverkningsprocess, en flexibel och effektiv organisation tillfredsställer företaget kundens behov och förväntningar.

Silver Weibull

Silver Weibull har mer än 100 års erfarenhet av tillverkning av sockerprocessutrustning av högsta kvalitet. Den uppfyller den höga kvalitetsstandard som krävs för att leverera till de stora globala varumärkena inom produktion av mat och dryck. Sedan 1922 har vi utvecklat och tillverkat toppmoderna centrifugaler i nära samarbete med sockerbruk och raffinaderier över hela världen. I våra egna lokaler i Sverige bedriver vi vår egen forskning och utveckling och har all kompetens som behövs internt.

Fp analyzer

Fp analyzer. Har ni tröttnat på att sköta uppföljningen resultat, stopp och defekter i en uppsjö av Excel-filer? Känner ni igen er i situationen där varje avdelning på företaget har sin egen uppföljning i olika filer och sina egen mätetal. Slipp tidskrävande pappersarbete, ständiga uppdateringar av whiteboards och tidskrävande excelblad – Investera i FP Analyzer ta steget till digitalisering på riktigt!

IPUR

För IPUR finns nästan inga hinder i vad man kan göra med polyuretan. Vi stimuleras snarare av att få göra det ingen annan gjort tidigare. Vår långa erfarenhet gör att vi är väl förtrogna med materialet och vet vad som fungerar och inte. Ofta börjar nya projekt med att ta fram en prototyp. Det har vi gjort många gånger så för oss går det fort att få fram prototyper för test. Det gör att vi tillsammans med er kunder kommer snabbare framåt till färdig lösning och produkt.

MTM

MTM-föreningen I Norden är en ideell förening som utbildar och certifierar tekniker i företag och organisationer i tid data för manuella arbeten. SAM-analys är basen för tidsättning, men föreningen utbildar tekniker och teamledare även i klockstudier och prestationsbedömning. Metod, Prestation och Utnyttjande(MPU) är ett system för kartläggning och planering av Potentialer till förbättring.


Entrébiljett till mässan

Du kan redan nu gå in och förregistrera din biljett inför ditt besök på Elmia Subcontractor.

Hämta din kostnadsfria biljett


Om IUC Sverige

IUC är en nationell resurs för ökad konkurrenskraft i svensk industri. Med 22 regionala bolag är de den företagsnärmaste aktören mot industriella små och medelstora företag (SME). IUC Sverige ägs av 12 regionala självständiga IUC-bolag varav IDC West Sweden AB är ett. Huvudinriktningen är att genomföra utvecklingsprojekt tillsammans med framför allt små och medelstora företag. Läs mer om IUC Sverige här.

Gå till IUC Sveriges hemsida

Om du vill veta mer

Hör av dig till Veikko om du vill veta mer.

Affärsutvecklare

0500-50 25 22

Veikko Turunen

Affärsutvecklare

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 22

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Delägare | Information

Vilket företag vinner Industripriset Skaraborg 2024?

Ta chansen att påverka vilket företag som vinner Industripriset Skaraborg 2024. Priset tilldelas ett tillverkande industriföretag i Skaraborg som agerar…

20 maj, 2024 — Lästid 3 min

Information | Projekt

Produktpass som möjliggörare för cirkulära möbelflöden

Projektet har nyfiket undersökt hur digitala produktpass kan bidra till att skapa en ökad miljömässig hållbarhet för möbler. Regelverket kring…

19 juni, 2024 — Lästid 4 min

Delägare | Projekt

‌Hairpinutrustning en viktig del i ASSAR Labs

”Vidareutveckling av produktionstekniskt labb för elektriska drivlinor” var projektet som under åren 2020-2023 vidareutvecklade ASSAR Labs i innovationsarenan ASSAR Industrial…

5 juni, 2024 — Lästid 4 min

Delägare | Projekt

VSMV förenklar och förbättrar

Peter Andreasson och Anna Wessman Karlsson är ägare/vd och kvalitetsansvarig, på Vänersborgs Svets och Mekaniska Verkstad AB. De har sedan hösten 2023…

3 juni, 2024 — Lästid 7 min

Våra finansiärer
  • Europeiska unionen
  • Västra Götalandsregionen
  • Skaraborgs Kommunalförbund
  • Skövde Kommun
  • Vinnova