INDIGO har haft sin första programträff

Utvecklingsprogrammet INDIGO ger små och medelstora industriföretag möjligheten att få svar på många frågor om digitalisering, få förmågan att lyfta blicken och se strategiskt samtidigt som man startar och genomför ett skarpt case.

Många intressanta diskussioner under träffen

Nu har första programträffen, i en serie av sex stycken, genomförts i Material ConneXions nya lokaler på ASSAR Industrial Innovation Arena. Träffarna löper över cirka sex månader med coachning mellan varje tillfälle. Temat för första träffen var målbild – varför ska vi digitalisera och vem ska definiera behoven av digitalisering? Många intressanta diskussioner uppstod där erfarenhet utbyttes mellan deltagarna.

Markus Lundgren föreläste

Föreläsningen hölls av Markus Lundgren från Swerea IVF som tipsade om vilka möjligheter digitaliseringen ger och menade att man inte ska vara rädd att testa och betonade vikten av att tänka strategiskt. Deltagarna fick med sig ett par boktips från Markus; Tänka snabbt och långsamt av Daniel Kahneman handlar om beslutsfattning och beteendevetenskap. Här räcker det att läsa de första femtio sidorna så är du fast, menade Markus.

Ska du läsa en bok om digitalisering ska du välja The innovators dilemma av Clayton Christensen.

Markus Lundgren höll i föreläsningen.

Nästa programträff

Nästa programträff kommer att hållas den torsdagen den 19 april på Scandic Billingen och då blir fokus strategi – hur digitaliserar vi? Är du intresserad av att delta på INDIGOs återstående fem träffar finns fortfarande möjlighet att anmäla sig. Hör av dig till Marie Brehag von Haugwitz på IDC.

Under programträffen hölls spännande workshops där deltagarna fick lösa ett problem och diskutera egna erfarenheter och möjligheter med digitalisering.

De återstående programträffarna har följande innehåll:
  • Studiebesök – hur gör andra?
  • Case – från ord till handling!
  • Resurser – dessa tar vi hjälp av.
  • Genomförande – hit har vi kommit.
  • Uppföljning – detta har vi uppnått!

En programstart till kommer att hållas under våren med start den 22 maj. Antalet platser är begränsade, se till att säkra din!

Anmälan programstart 22 maj

Vill du veta mer?

Hör av dig till Marie om du vill veta mer om INDIGO.

Industriutvecklare tillverkning

0500-50 25 11

Marie Brehag von Haugwitz

Industriutvecklare tillverkning

Jag blev en av medarbetarna här i september 2015 och drev då Kompetensnavet. Nu jobbar jag med projektet Digiresan, som utvecklar och ökar digitaliseringen bland industriföretagen i Skaraborg.

För mig betyder IDC samverkan, innovation och nyfikenhet. Genom att jobba här får vi möjligheten att påverka industrin och tillväxten i Skaraborg. Det är det som är så roligt, att få se de små företagen utvecklas och ta de där små kliven som på sikt kan betyda så mycket.

Efter jobbet är det viktigaste för mig att få tid tillsammans med min familj. Vi är gärna ute och vandrar eller åker skidor, vilket jag ville skulle synas på mitt foto, därav friluftsmagasinet, och mössan. Mycket tid går även åt till barnens intressen; enduro och hästar.

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 11

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

IDCs erbjudande | Projekt

Nytt stöd för deltagande i Produktionslyftets utvecklingsprogram

Nu erbjuder Tillväxtverket en subvention på upp till 150 000 kronor för deltagande i Produktionslyftets 18-månaders utvecklingsprogram, för ett begränsat…

24 januari, 2023 — Lästid 2 min

Tips från IDC

IDC tipsar: Ansök om automationscheck

Är du del i ett litet eller medelstort tillverkande företag som vill utveckla tillverkningen mot högre grad av automatisering eller…

23 januari, 2023 — Lästid 1 min

Projekt | Samverkan

Leading Lights 2023 och EIT Manufacturing

I januari 2023 intog EIT Manufacturing och Leading Lights 2023 ASSAR Industrial Innovation Arena. Under dagen låg fokus på utmaningar…

20 januari, 2023 — Lästid 2 min

IDCs erbjudande

Liten insats blev till stor hjälp med Industriell Dynamik

Karlsborgs Plåtproduktion AB konstruerar kundspecifika produkter genom förädling av plåt och rör. De sätter stort värde i att integrera miljöhänsyn…

18 januari, 2023 — Lästid 4 min