INDIGO har haft sin första programträff

Utvecklingsprogrammet INDIGO ger små och medelstora industriföretag möjligheten att få svar på många frågor om digitalisering, få förmågan att lyfta blicken och se strategiskt samtidigt som man startar och genomför ett skarpt case.

Många intressanta diskussioner under träffen

Nu har första programträffen, i en serie av sex stycken, genomförts i Material ConneXions nya lokaler på ASSAR Industrial Innovation Arena. Träffarna löper över cirka sex månader med coachning mellan varje tillfälle. Temat för första träffen var målbild – varför ska vi digitalisera och vem ska definiera behoven av digitalisering? Många intressanta diskussioner uppstod där erfarenhet utbyttes mellan deltagarna.

Markus Lundgren föreläste

Föreläsningen hölls av Markus Lundgren från Swerea IVF som tipsade om vilka möjligheter digitaliseringen ger och menade att man inte ska vara rädd att testa och betonade vikten av att tänka strategiskt. Deltagarna fick med sig ett par boktips från Markus; Tänka snabbt och långsamt av Daniel Kahneman handlar om beslutsfattning och beteendevetenskap. Här räcker det att läsa de första femtio sidorna så är du fast, menade Markus.

Ska du läsa en bok om digitalisering ska du välja The innovators dilemma av Clayton Christensen.

Markus Lundgren höll i föreläsningen.

Nästa programträff

Nästa programträff kommer att hållas den torsdagen den 19 april på Scandic Billingen och då blir fokus strategi – hur digitaliserar vi? Är du intresserad av att delta på INDIGOs återstående fem träffar finns fortfarande möjlighet att anmäla sig. Hör av dig till Marie Brehag von Haugwitz på IDC.

Under programträffen hölls spännande workshops där deltagarna fick lösa ett problem och diskutera egna erfarenheter och möjligheter med digitalisering.

De återstående programträffarna har följande innehåll:
  • Studiebesök – hur gör andra?
  • Case – från ord till handling!
  • Resurser – dessa tar vi hjälp av.
  • Genomförande – hit har vi kommit.
  • Uppföljning – detta har vi uppnått!

En programstart till kommer att hållas under våren med start den 22 maj. Antalet platser är begränsade, se till att säkra din!

Anmälan programstart 22 maj

Vill du veta mer?

Hör av dig till Marie om du vill veta mer om INDIGO.

Industriutvecklare tillverkning | Digitalisering & Kompetens

0500-50 25 11

Marie Brehag von Haugwitz

Industriutvecklare tillverkning | Digitalisering & Kompetens

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 11

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Insikter med IDC | Projekt

Om design, material och finansiering kopplat till cirkularitet

Ett fyrtiotal personer deltog under fördjupningsseminariet om cirkularitet som hölls vid ASSAR Industrial Innovation Arena under början av 2024. De…

26 mars, 2024 — Lästid 7 min

Projekt | Samverkan

Klurigt klimatsmart - plastklämmor får nytt liv!

Det ena företaget hade fler plastklämmor än de visste vad de skulle göra med, medan det andra företaget behövde plastgranulat…

4 april, 2024 — Lästid 4 min

Tips från IDC

Fredrik tipsar: Coachingprogram i cirkulär utveckling

Nu finns möjlighet att delta i ett kostnadsfritt coachingprogram som erbjuds av LIGHTer i samarbete med RE:Source, Sweco och SVID…

4 april, 2024 — Lästid 1 min

Medarbetare

Vi söker medarbetare - vill du växa tillsammans med oss?

Vi söker just nu en industriutvecklare till avdelningen Tillämpad Innovation här hos oss. Stimuleras du av ständig utveckling och har…

27 mars, 2024 — Lästid 2 min