Här hittar du kompetensen som kan utveckla ditt företag

Att hitta rätt kompetenser för att utveckla och driva den egna verksamheten brukar inte vara lätt. Särskilt om man är ett litet och innovativt företag.

Genom projektet Kompetens+ kopplar vi ihop dig med kompetensen som kan utveckla ditt företag. Projektet matchar små företag och personer med hög kompetens som för tillfället står utan jobb.

Kostnadsfri tillgång till rutinerad kompetens

Det kan handla om en HR-person som hjälper ett mindre företag med sin personalprocess, en rutinerad VD som blir bollplank till en ny eller en ingenjör som ser över produktionsflödet. Syftet med projektet är att företaget ska fortsätta att utvecklas och även skapa innovation. Matchningen är helt kostnadsfri och en unik möjlighet att få tillgång till rutinerad kompetens. Susanne Yngve, projektkoordinator och industriutvecklare kompetens på IDC, berättar mer.

—  Det är en snabb och kvalitetssäkrad rekryteringsprocess och som företag förbinder man sig inte till något. Kompetenspersonen ställer upp frivilligt under två-fyra månader. Allt från ett par timmar i veckan till heltid, och utbytet är värdefullt för båda parter. Ditt företag får helt nya infallsvinklar och kompetens som inte finns sedan innan i verksamheten. Det ger även möjlighet att marknadsföra ditt företag och stärka dig som arbetsgivare, förklarar Susanne Yngve.

Just nu finns följande kompetenser
  • Processledare
  • Rutinerade ledare från industrin

Är du intresserad av att veta mer om detta unika projekt? Hör av dig till Susanne så berättar hon mer om Kompetens+. 0500-50 25 17.

Migu Mekaniska fick hjälp via Kompetens+

Migu Mekaniska i Tidan har fått stöttning via projektet Kompetens+ i arbetet med att ta fram ett nytt lönesystem. Deblev matchade med en resurs som har många års erfarenhet som chef. Caroline Linander Wiechert på Migu berättar mer.

— Vi träffas en gång per vecka via Teams och det är väldigt skönt att ha någon att bolla med. Jag får otroligt värdefull hjälp med att driva arbetet framåt. Tanken var från början att vi skulle fått stöttning i att skapa ett lönesystem. Efter att ha pratat igenom vårt behov förstod vi att det inte var riktigt så enkelt. Vi landade i att vi behöver en kompetensförsörjningsplan för att skapa en röd tråd från rekryterings och urvalsprocessen till medarbetarsamtal, en kompetensmatris och slutligen till lönesamtal. Vi jobbar övergripande med hela processen och siktar även på att titta mer på systematiskt arbetsmiljöarbete, berättar Caroline.


IDC och projektet Kompetens+

Projektet Kompetens+ ger företag chansen att förstärka sin verksamhet med någon av alla de erfarna och duktiga tjänstepersoner som drabbats av uppsägningar på grund av coronapandemin. Detta kommer att öka företagens innovationsförmåga och konkurrenskraft, och i slutändan få hjulen att rulla snabbare och bidra till att nya jobb skapas och kompetenser stannar kvar i regionen.

Kompetens+  finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden och Västra Götalandsregionen. IDC har i uppdrag att långsiktigt stärka konkurrenskraften och lönsamheten för Skaraborgs tillverkande industriföretag. För en hållbar framtida industri.

Vill du veta mer?

Hör av dig till Susanne om du vill veta mer om Kompetens+.

Industriutvecklare kompetens

0500-50 25 17

Susanne Yngve

Industriutvecklare kompetens

Här kommer du snart kunna läsa lite mer just denna fantastiska medarbetare. Sidan är under uppbyggnad

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 17

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

IDCs erbjudande | Projekt

Nytt stöd för deltagande i Produktionslyftets utvecklingsprogram

Nu erbjuder Tillväxtverket en subvention på upp till 150 000 kronor för deltagande i Produktionslyftets 18-månaders utvecklingsprogram, för ett begränsat…

24 januari, 2023 — Lästid 2 min

Delägare | Projekt

Leverantörer till fordonsbranschen gör kraftig omställning

De kommande åren förväntas världens elektriska fordonsflotta mångdubblas. Fordonsindustrin är den enskilt viktigaste delen av Västra Götalands ekonomi och i…

17 januari, 2023 — Lästid 7 min

Tips från IDC

IDC tipsar: Ansök om automationscheck

Är du del i ett litet eller medelstort tillverkande företag som vill utveckla tillverkningen mot högre grad av automatisering eller…

23 januari, 2023 — Lästid 1 min

Projekt | Samverkan

Leading Lights 2023 och EIT Manufacturing

I januari 2023 intog EIT Manufacturing och Leading Lights 2023 ASSAR Industrial Innovation Arena. Under dagen låg fokus på utmaningar…

20 januari, 2023 — Lästid 2 min