Forma framtiden i ASSAR Circular Labs

Nu finns det möjlighet för företag som tagit kliv i frågan om cirkulär omställning att ta plats i arenan ASSAR Circular Labs. Jobbar du med en cirkulär affärsmodell? Eller har du genomfört hållbar energiomställning eller klimatberäkningar? Har du ett ämne som behöver belysas och samverka kring? Inspirera andra med ditt hållbara företagande i den nya cirkulära lärmiljön i ASSAR Circular Labs.

ASSAR Circular Labs är en cirkulär lärmiljö som driver samverkan och bygger kunskap om cirkularitet för en hållbar framtida industri. Miljön växer fram i ASSAR Industrial Innovation Arena som sedan tidigare erbjuder scen- och mötesplats och blir del av ASSAR Labs.

Inspirera andra med ditt goda exempel

Nu breddas ASSAR Labs och en cirkulär lärmiljö växer fram i ASSAR Circular Labs. Förberedelserna har pågått sedan sommaren 2023 och i januari 2024 öppnas möjligheten för industri- och teknikföretag att ta plats för att inspirera andra och visa vägen. I ASSAR Circular Labs kommer flera exempel på hållbara omställningar att visualiseras, miljön kommer hela tiden att förändas och uppdateras för att hålla sig relevant i en snabbt föränderlig omvärld.

Här kan du läsa mer om ASSAR Circular Labs

Låter det intressant? Hör av dig!

Vi tar gärna en dialog om hur du kan delta och synas i ASSAR Circular Labs. För att vara del i någon av modulerna behöver du vara ett teknik- eller industriföretag i regionen. Och ha tagit ett kliv inom något av områdena; energiomställning, hållbara tillverkningsmetoder, återtagning av material (spill- och restströmmar), återtillverkning, klimatberäkningar eller annan cirkulär innovation och utveckling.

Anna Bruce, projektledare Innovationsboost

– Det här är en otroligt spännande och viktig satsning där vi lägger stor vikt vid att företags totala värdekedja möts och inspirerar varandra när ASSAR Circular Labs växer fram. Samverkan mellan olika företag, akademi och branscher är en nödvändighet i omställningen mot en mer hållbar industri där förutsättningarna hela tiden förändras, säger Anna Bruce, projektledare Innovationsboost, IDC West Sweden AB.

För mer information om ASSAR Circular Labs, kontakta Anna Bruce, projektledare Innovationsboost eller Victoria Korth, Industriutvecklare Innovation. Du kan också fylla i en intresseanmälan så hör vi av oss. Miljön kommer att förändras över tid och att synas i ASSAR Circular Labs behöver alltid starta i en dialog med teamet på plats. Vi är alltid nyfikna på cirkulära utvecklingssteg och du är välkommen att höra av dig med dina idéer!

Skicka in en intresseanmälan

ASSAR Labs erbjuder testmiljöer inom en rad olika områden;

  • ASSAR Research and Technology Labs har fokus på att visualisera tillämpad forskning för industrin.
  • ASSAR Manufacturing Labs erbjuder kunskapsutbyte inom nya tillverkningsmetoder, öppna workshops med visning av nya produktionstekniker samt fördjupade dialoger i våra nätverk.
  • ASSAR Quality Assurance  Labs erbjuder kunskapsutbyte inom kvalitetssäkring av nya tillverkningsmetoder, öppna workshops med visning av nya produktionstekniker samt fördjupade dialoger i våra nätverk.
  • ASSAR Material Labs Material ConneXion Skövde. Tusentals innovativa material i dina händer. Ett materialbibliotek som öppnar upp för nya möjligheter.

ASSAR Circular Labs drivs inom ramen för projektet Innovationsboost som finansieras av Europeiska Regionala UtvecklingsfondenVästra Götalandsregionen och Skaraborgs Kommunalförbund.  I projektet samverkar Science Park SkövdeHögskolan i Skövde och IDC West Sweden. För innovation och hållbar omställning.

Om du vill veta mer

Hör av dig till Anna eller Victoria om du vill veta mer.

Industriutvecklare innovation | Cirkularitet

0500-50 25 29

Anna Bruce

Industriutvecklare innovation | Cirkularitet

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 29

Industriutvecklare innovation | Cirkularitet

0500-50 25 18

Victoria Korth

Industriutvecklare innovation | Cirkularitet

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 18

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Insikter med IDC | Projekt

Insikter om cirkularitet

Under ett insiktsseminarium satte vi fokus på cirkulära affärer, vad det innebär och hur de kommer att påverka vår framtid…

14 februari, 2024 — Lästid 8 min

Information | Samverkan

Årets Karriärlunch har gått av stapeln

Karriärlunchen är ett initiativ som tagits för att skapa nätverk mellan gymnasieelever från teknik- och industritekniska programmen i Skaraborg, högskolestudenter…

14 december, 2023 — Lästid 3 min

Delägare | Information

Grattis Sundlings! | Årets vinnare av Industripriset Skaraborg

Industripriset Skaraborg 2023 gick till Sundlings Sverige AB, för sin förmåga till ständig utveckling och förnyelse. Varje år, sedan 2013…

23 november, 2023 — Lästid 3 min

Information | Projekt

Lärande på industriföretag minskar klyftan mellan teori och praktik

Som ett delmoment i en kurs genomförde ingenjörsstudenter vid Högskolan i Skövde praktik på Volvo Group, CIDAN Machinery AB och…

8 december, 2023 — Lästid 5 min