Deltagare från Karriärlunchen fick testa framtidens teknik

De elever och studenter som deltog på Karriärlunchen i höstas fick i slutet av januari genomföra ett kreativt besök på Balthazar och Material Connexion.

I höstas arrangerade Teknikcollege Skaraborg, Högskolan i Skövde och IDC West Sweden AB sin andra Karriärlunch. Under lunchen träffades gymnasieelever, högskolestudenter samt några av Skaraborgs industriföretag för att nätverka i syfte att säkra framtida kompetensförsörjning.

Samtliga deltog i besöket

Efter karriärlunchen tyckte arrangörerna att det kunde vara roligt att erbjuda deltagarna något extra, något som gjorde att de kände sig utvalda. Alla fem deltagare från Teknik College Skaraborg med elever från Lichron, Volvogymnasiet och Vadsbogymnasiet och de fem studenter från högskolan som deltog på Karriärlunchen deltog även i besöket på Balthazar och Material Connexion

Studiebesök på Balthazar.

Karriärlunchens elever besöker Balthazar.

Då IDC har flyttat Material Connexion till nya lokaler i anslutning till Balthazar, vars lokaler har renoverats, kändes det som ett bra tillfälle att få visa upp båda verksamheterna.

Marie Brehag von Haugwitz om besöket på Balthazar och MCX.

Workshop i kreativ miljö

Under besöket fick deltagarna en rundvandring på Balthazar, besöka Smarta Fabriker, prova VR glasögon, tillverka egna VR glasögon och genomföra en workshop på Material Connexion. Det var många positiva reaktioner efteråt och många kunde tänka sig att komma och besöka den kreativa miljön igen.

Ungdomar med VR glasögon

Besökarna fick tillverka egna VR glasögon.

Här får man verkligen en vision om framtidens teknik och hur den komma att användas i praktiken.

En av studenterna om besöket på Balthazar.

Invigning av ASSAR

I den upplevelsebaserade temamiljön kommer även ASSAR Industrial Innovation Arena att starta sin verksamhet med invigning den 2 mars. Målet med ASSAR är att etablera en världsledande integrerad fysisk och virtuell utvecklingsmiljö för forskning, teknikutveckling, innovation och utbildning.

Bilder från dagen

Läs om Karrirärlunchen 2017

Vill du veta mer?

Hör av dig till Marie om du vill veta mer om Karriärlunchen.

Industriell utvecklare

0500-50 25 11

Marie Brehag von Haugwitz

Industriell utvecklare

Jag blev en av medarbetarna här i september 2015 och drev då Kompetensnavet. Nu jobbar jag med projektet Digiresan, som utvecklar och ökar digitaliseringen bland industriföretagen i Skaraborg.

För mig betyder IDC samverkan, innovation och nyfikenhet. Genom att jobba här får vi möjligheten att påverka industrin och tillväxten i Skaraborg. Det är det som är så roligt, att få se de små företagen utvecklas och ta de där små kliven som på sikt kan betyda så mycket.

Efter jobbet är det viktigaste för mig att få tid tillsammans med min familj. Vi är gärna ute och vandrar eller åker skidor, vilket jag ville skulle synas på mitt foto, därav friluftsmagasinet, och mössan. Mycket tid går även åt till barnens intressen; enduro och hästar.

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 11

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Nätverk | Samverkan

Agila modeller inom produktionsutveckling - så funkar det!

Agila modeller förknippas främst med programvaruutveckling. Men den här dagen utforskade deltagare från tillverkningsindustrin i Skaraborg hur och när metoden…

26 februari, 2020 — Lästid 10 min

Information | Samverkan

Karriärlunch för framtida arbetskraft och arbetsgivare

För fjärde året i rad arrangerade Teknikcollege Skaraborg, Högskolan i Skövde och IDC West Sweden AB Karriärlunchen som täcker hela…

11 november, 2019 — Lästid 3 min

Delägare | Information | Samverkan

Detta kan industrin göra för att attrahera fler unga

Rekrytering är en viktig fråga för den tillverkande industrin idag. Hur kan vi attrahera framtidens arbetskraft och få dem att…

13 november, 2019 — Lästid 7 min

Information | Samverkan

Full fart framåt i Töreboda tack vare samarbete över gränser

Strax innan jul träffade vi Lena Tilstam, näringslivsstrateg för Töreboda kommun, på Gjutaren i Töreboda. Vi bad henne berätta lite…

20 januari, 2020 — Lästid 6 min