Deltagare från Karriärlunchen fick testa framtidens teknik

De elever och studenter som deltog på Karriärlunchen i höstas fick i slutet av januari genomföra ett kreativt besök på Balthazar och Material Connexion.

I höstas arrangerade Teknikcollege Skaraborg, Högskolan i Skövde och IDC West Sweden AB sin andra Karriärlunch. Under lunchen träffades gymnasieelever, högskolestudenter samt några av Skaraborgs industriföretag för att nätverka i syfte att säkra framtida kompetensförsörjning.

Samtliga deltog i besöket

Efter karriärlunchen tyckte arrangörerna att det kunde vara roligt att erbjuda deltagarna något extra, något som gjorde att de kände sig utvalda. Alla fem deltagare från Teknik College Skaraborg med elever från Lichron, Volvogymnasiet och Vadsbogymnasiet och de fem studenter från högskolan som deltog på Karriärlunchen deltog även i besöket på Balthazar och Material Connexion

Studiebesök på Balthazar.

Karriärlunchens elever besöker Balthazar.

Då IDC har flyttat Material Connexion till nya lokaler i anslutning till Balthazar, vars lokaler har renoverats, kändes det som ett bra tillfälle att få visa upp båda verksamheterna.

Marie Brehag von Haugwitz om besöket på Balthazar och MCX.

Workshop i kreativ miljö

Under besöket fick deltagarna en rundvandring på Balthazar, besöka Smarta Fabriker, prova VR glasögon, tillverka egna VR glasögon och genomföra en workshop på Material Connexion. Det var många positiva reaktioner efteråt och många kunde tänka sig att komma och besöka den kreativa miljön igen.

Ungdomar med VR glasögon

Besökarna fick tillverka egna VR glasögon.

Här får man verkligen en vision om framtidens teknik och hur den komma att användas i praktiken.

En av studenterna om besöket på Balthazar.

Invigning av ASSAR

I den upplevelsebaserade temamiljön kommer även ASSAR Industrial Innovation Arena att starta sin verksamhet med invigning den 2 mars. Målet med ASSAR är att etablera en världsledande integrerad fysisk och virtuell utvecklingsmiljö för forskning, teknikutveckling, innovation och utbildning.

Bilder från dagen

Läs om Karrirärlunchen 2017

Vill du veta mer?

Hör av dig till Marie om du vill veta mer om Karriärlunchen.

Industriutvecklare tillverkning

0500-50 25 11

Marie Brehag von Haugwitz

Industriutvecklare tillverkning

Jag blev en av medarbetarna här i september 2015 och drev då Kompetensnavet. Nu jobbar jag med projektet Digiresan, som utvecklar och ökar digitaliseringen bland industriföretagen i Skaraborg.

För mig betyder IDC samverkan, innovation och nyfikenhet. Genom att jobba här får vi möjligheten att påverka industrin och tillväxten i Skaraborg. Det är det som är så roligt, att få se de små företagen utvecklas och ta de där små kliven som på sikt kan betyda så mycket.

Efter jobbet är det viktigaste för mig att få tid tillsammans med min familj. Vi är gärna ute och vandrar eller åker skidor, vilket jag ville skulle synas på mitt foto, därav friluftsmagasinet, och mössan. Mycket tid går även åt till barnens intressen; enduro och hästar.

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 11

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Samverkan

Äntligen Karriärlunch igen!

Karriärlunchen är ett initiativ som tagits för att skapa nätverk mellan gymnasieelever från teknik- och industritekniska programmen i Skaraborg, högskolestudenter…

11 november, 2022 — Lästid 2 min

IDCs erbjudande | Projekt

Nio av tio köpresor börjar med en googling

SEO eller Sökordsoptimering stod i fokus på vår Fokusträff i början av året. Christoffer Steverin från Digital effekt föreläste och…

24 februari, 2023 — Lästid 4 min

Delägare | Projekt

Seminarium med Furhoffs Rostfria

Den 27 januari entrade Furhoffs Rostfria scencen på ASSAR Industrial Innovation Arena. Det var det allra första företaget att g…

9 februari, 2023 — Lästid 2 min

IDCs erbjudande | Projekt

Biobaserade skruvkorkar testas i ASSAR Labs

Blue Ocean Closures AB i Karlstad jobbar med hållbar, fiberbaserad materialteknik och innovation. De vill minska mängden plast i våra…

8 februari, 2023 — Lästid 4 min