Att leda med inre balans genom kaos och förändring - nu finns Fokusträffen att se i efterhand

Om att leda med inre balans och ha tillgång till 100% av sin förmåga. Hinder som kan rubba vår inre balans, om livspussel och hur vi jagar pusselbitar för att få allt på plats. Under vår Fokusträff i ledarskap och medarbetarskap guidade Dennis Westerberg oss i konsten att leda med inre balans genom kaos och förändring.

Fokusträffen spelades in och finns nu att se i efterhand. Kanske missade du och ditt företag föreläsningen som gav vägledning i hur vi kan hitta nuet. Kontakta oss så bokar vi in ett tillfälle där vi gemensamt ser föreläsningen och gör övningarna som fördjupar insikterna runt temat.

Kontakta oss

Inger Ryden: 0500-50 25 20
Pia Nurro: 0500-50 25 19

Hela ledningsgruppen deltog

Under Fokusträffen var det flera företag som fanns representerade med en hel grupp. Pia Nurro, industriutvecklare kompetens på IDC, berättar att det finns ett värde att delta på både grupp- och individnivå hos företagen.

— Det ökar förståelsen för hur vi fungerar och därigenom hittar vi balansen lättare i det som behöver hanteras just nu. En ledningsgrupp eller arbetsgrupp i balans får tillgång till hela sin potential. Då hanteras de utmaningar som ligger på bordet på ett helt annat sätt. Motsatsen är en stressad eller frustrerad grupp som får svårt att ens överblicka situationen då de inte lyssnar eller litar på varandra.

Efter Dennis föreläsning var reaktionerna spontana;

När vi stängt av skärmen kom en gemensam suck i ledningsgruppen – Det var inte svårare än så!

 

När alla tankar om framtiden och det förflutna skingras – vad återstår då? Nu!

Inre balans skapar bättre företagskultur

I föreläsningen pratar Dennis om vad som påverkar arbetsplatskulturen. Att det som ofta påverkar hur man kan förändra en verksamheten är vilken kultur man har på jobbet. Det kan beror på vilken tillit man har på arbetsplatsen. Vilken laganda, vilka värderingar, vilken jargong man har, vilka arbetstider, vilka löner och så vidare. Kulturen påverkar verksamheten. Men vad är det då som påverkar kulturen?

— När människor befinner sig en slags inre balans och är den bästa versionen av sig själv, så blir det en bättre företagskultur och bättre verksamhet. Så om vi kan se till att människor på kontoret, eller i produktionen, var man är, är i större klarhet, har bättre självförtroende, bättre mod, bättre trygghet och är i närhet med sig själv. Då, av sig själv, byggs det bättre kulturer och lägre sjukfrånvaro. Det påverkar verksamheten så man lättare kan ta sig an en svår värld, berättar Dennis Westerberg.

Se ett kort uttdrag från Dennis föreläsning
Nätverk för ledarskap och medarbetarskap

IDC driver även nätverket HR – ledarskap och medarbetarskap som är till för dig som vill hitta inspiration och få erfarenhetsutbyte inom HR-frågor. Träffar arrangeras fem gånger per år där du får möjlighet att lyssna på externa experter, men även samtala, dela erfarenhet och nätverka med andra företag. Träffarna speglar deltagarnas behov och ämnen som berörs kan vara allt från arbetsplatskultur, arbetsrätt, motivation och kommunikation, ja det mesta som berör HR-frågor.

Läs mer om nätverket


IDC och projektet Catalyst

IDC West Sweden AB arrangerar regelbundet Fokusträffar inom ledarskap och  medarbetarskap samt driver nätverket för HR – ledarskap och medarbetarskap, inom ramen för projektet CatalystFör smart och hållbar produktion. Catalyst är projektet som ska ge ökat ansvarstagande för framtiden genom omställning till nya affärsmodeller, en mer cirkulär ekonomi och mer hållbara produkter inom industrin. Projektet ska också höja industrins attraktivitet som arbetsplats, genom ökat fokus på villkoren för de kvinnor och män som genomför industrins processer. Det sker genom fokus på områdena Hållbar produktion och Kunskapslyft industri.

Projektet Catalyst finansieras av Europeiska Regionala UtvecklingsfondenVästra Götalandsregionen och Skaraborgs Kommunalförbund. IDC har i uppdrag att långsiktigt stärka konkurrenskraften och lönsamheten för Skaraborgs tillverkande industriföretag. För en hållbar framtida industri.

Läs mer om projektet Catalyst här

Vill du se Dennis Westerbergs föreläsning?

Hör av dig till Inger eller Pia om du vill se det inspelade materialet i efterhand.

Industriutvecklare tillverkning

0500-50 25 20

Inger Rydén

Industriutvecklare tillverkning

Min resa på IDC startade i augusti 2011 som produktionsanalytiker. Sedan dess har jag varit projektledare för Projekt Inredia, startat upp projekt Möbelbruket samt arbetat i projekt Kompetensnavet med fokus mot strategisk kompetensförsörjning och jämställdhet.

Det absolut roligaste och mest givande med att jobba på IDC är att få möta människor ute i våra delägarföretag och få vara en del av deras utveckling framåt. Som bonus får jag utlopp för kreativitet och idéer samt en stark personlig utvecklingsresa. Viktiga ingredienser som passar min nyfikenhet och prestigelöshet bra.

Som du kanske kan gissa dig till av mitt personliga foto så gillar jag träning. Efter jobbet hittar du mig som instruktör på Friskis & Svettis där jag leder gruppträningspass. Hälsa och välmående ligger mig varmt om hjärtat och just nu utforskar jag hur vi människor fungerar mentalt och hur vi kan öka vår psykiska hälsa.

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 20

Industriutvecklare kompetens

0500-50 25 19

Pia Nurro

Industriutvecklare kompetens

Det som får mig att hoppa upp ur sängen varje dag är att jag vet att vi behöver ha bra arbetsplatser. Genom att jobba med ledarskap och medarbetarskap finns möjlighet att få ut styrkan ur hela företaget. Det är min del in i uppdraget att långsiktigt stärka och öka lönsamheten hos den tillverkande industrin i Skaraborg.

Idag jobbar jag på plats i Skövde i projektet Catalyst. I mitt uppdrag som Industriell utvecklare har jag med mig min kunskap inom kompetensförsörjning och min passion för utveckling.

Jag började på IDC 2015. Då var min tjänst förlagt hos IUC Sjuhärad i Borås. Under tre år jobbade jag som coach där i projektet Kompetensnavet med strategisk kompetensförsörjning. Mitt uppdrag handlade om att stötta Sjuhärads industriföretag i att bli attraktiva arbetsplatser både för befintliga medarbetare och den nya kompetens de behöver locka till sig. Det var inriktat på att hjälpa dem se nya strukturer och mönster genom att se kompetens på ett nytt sätt, allt med ett jämställdhetsintegrerat arbetssätt. Det har varit en otroligt spännande resa där jag har lärt mig massor, både om mig själv och om företagen och den verklighet de lever i. Samtidigt både såg och hörde jag utveckling även hos de företag som ingick i projektet.

Jag är en person som är nyfiken på nya perspektiv och tycker det är viktigt med helhet. Mitt viktigaste ord är tillsammans. Om vi jobbar tillsammans blir vi både smartare, starkare och får mer förståelse för varandras perspektiv. Jag tycker jag är bra på att lyssna och vara lyhörd.

På min personliga bild har jag ett pass. Det får symbolisera att jag är nyfiken på nya platser och nya människor. Jag reser gärna men det behöver inte alltid vara så långt bort. Även i mitt arbete träffar jag nya människor och ser nya platser. Det är stimulerande!

När jag inte jobbar är jag helst i skogen, i sommarstugan med familjen.  Jag tränar gärna min kropp på yogamattan eller i gymmet. På vintern älskar jag att åka skidor både på längden och tvären.

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 19

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Delägare | Projekt

Vägen till "Ett BS verkstäder" - om arbetsplatskultur och värdegrund

”Det spelar ingen roll vilken befattning du har eller vilken arbetsuppgift du gör. Att vara anställd på BS Verkstäder betyder…

22 april, 2022 — Lästid 8 min

IDCs erbjudande | Information

Månadens nya material i Material ConneXion Skövde

På Material ConneXion Skövde, som både är en utställning och en databas, finns tusentals innovativa material uppställda. Varje månad kommer en…

3 mars, 2022 — Lästid 2 min

IDCs erbjudande | Projekt

Så attraherar och behåller du rätt kompetens

Vad är en attraktiv arbetsplats och hur lyckas man attrahera ny arbetskraft under hård konkurrens? Under en energifylld Fokusträff inspirerade…

22 mars, 2022 — Lästid 7 min

Kontor

IDCs erbjudande | Projekt

Vill du utveckla ditt företag inom digitalisering?

Vi är glada att kunna berätta att det blir en fortsättning på det framgångsrika projektet Digiresan. Du som litet eller…

29 mars, 2022 — Lästid 4 min