Fokusträff | Projekt

Fokusträff: Att leda med inre balans genom kaos och förändring

Online

Onsdagen den 3 mars, 13:00 – 15:30

Fokusträff: Att leda med inre balans genom kaos och förändring
Online
Onsdagen den 3 mars, 13:00 – 15:30

Hur kan vi, trots den föränderliga värld vi just nu lever i, skapa en välmående verksamhet där kreativiteten och teamkänslan blomstrar? Dennis Westerberg kommer guida oss i konsten att leda med inre balans under vårens Fokusträff på tema ledarskap. Varmt välkommen att boka din plats.

Förbered dig på en föreläsning som leder till omedelbar förändring. Det börjar med individens välmående. När människor mår bra och är i balans har de sunda värderingar, motivation och trivs i sin roller på jobbet. Ur denna trivsel blomstrar kreativitet, produktivitet samt team-känsla. Dennis vill genom sin föreläsning visa på möjligheten att kunna leda genom att behålla sitt inre lugn, sin klarsynthet och sin förmåga att fatta kloka beslut, trots den kalabalik som en föränderlig värld ofta kan ge upphov till.

Tid: Onsdagen den 3 mars, 13:00 – 15:30
Plats: Online
Målgrupp: Alla inom den tillverkande industrin som vill veta mer om konsten att leda med inre balans. Eventet är kostnadsfritt.

Om föreläsningen

Förändring verkar vara det enda som egentligen består. Ny terräng, fordrar ny karta. Det går inte att möta framtiden med dåtidens metoder. I denna ”nya” värld, blir det inte längre värdefullt att komma till en viss slutsats eller ens till ett slut. De utmaningar som vi har att hantera är nämligen ständigt pågående: stress, konkurrens, arbetslöshet, klimatförändringar, terrorism, etc. Ett förhållningssätt som omfamnar Nu:et blir särskilt framgångsrikt i en värld som mer och mer handlar om hållbarhet, än om seger. När kriser betraktas som något konstant och evigt, kan vi utveckla hållbara strategier för att lösa dem i realtid, istället för att låtsas besegra dem, en gång för alla.

Dennis Westerberg
Dennis har ca 100 uppdrag om året, som föreläsare på företag, kommuner och organisationer runtom i landet. Sedan 2005 driver Dennis två företag. Inom ramen för dessa har han tagit fram ett 20-tal utbildningar inom Yrkeshögskola, drivit olika projekt, samt producerat mängder med evenemang. Tidigare har Dennis nominerats som årets föreläsare, hans senaste bok nominerades till storytell awards. Nyligen blev han blivit listad som en av Sveriges populäraste föreläsare av Eventeffect.

Eventet arrangeras av IDC West Sweden AB. IDC driver projektet Catalyst finansierat av Europeiska Regionala Utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen och Skaraborgs Kommunalförbund. Vi har i uppdrag att långsiktigt stärka konkurrenskraften och lönsamheten för Skaraborgs tillverkande industriföretag. För en hållbar framtida industri.

 

Om du vill veta mer

Hör av dig till Pia om du vill veta mer om Fokusträffen.

Industriutvecklare kompetens

0500-50 25 19

Pia Nurro

Industriutvecklare kompetens

Det som får mig att hoppa upp ur sängen varje dag är att jag vet att vi behöver ha bra arbetsplatser. Genom att jobba med ledarskap och medarbetarskap finns möjlighet att få ut styrkan ur hela företaget. Det är min del in i uppdraget att långsiktigt stärka och öka lönsamheten hos den tillverkande industrin i Skaraborg.

Idag jobbar jag på plats i Skövde i projektet Catalyst. I mitt uppdrag som Industriell utvecklare har jag med mig min kunskap inom kompetensförsörjning och min passion för utveckling.

Jag började på IDC 2015. Då var min tjänst förlagt hos IUC Sjuhärad i Borås. Under tre år jobbade jag som coach där i projektet Kompetensnavet med strategisk kompetensförsörjning. Mitt uppdrag handlade om att stötta Sjuhärads industriföretag i att bli attraktiva arbetsplatser både för befintliga medarbetare och den nya kompetens de behöver locka till sig. Det var inriktat på att hjälpa dem se nya strukturer och mönster genom att se kompetens på ett nytt sätt, allt med ett jämställdhetsintegrerat arbetssätt. Det har varit en otroligt spännande resa där jag har lärt mig massor, både om mig själv och om företagen och den verklighet de lever i. Samtidigt både såg och hörde jag utveckling även hos de företag som ingick i projektet.

Jag är en person som är nyfiken på nya perspektiv och tycker det är viktigt med helhet. Mitt viktigaste ord är tillsammans. Om vi jobbar tillsammans blir vi både smartare, starkare och får mer förståelse för varandras perspektiv. Jag tycker jag är bra på att lyssna och vara lyhörd.

På min personliga bild har jag ett pass. Det får symbolisera att jag är nyfiken på nya platser och nya människor. Jag reser gärna men det behöver inte alltid vara så långt bort. Även i mitt arbete träffar jag nya människor och ser nya platser. Det är stimulerande!

När jag inte jobbar är jag helst i skogen, i sommarstugan med familjen.  Jag tränar gärna min kropp på yogamattan eller i gymmet. På vintern älskar jag att åka skidor både på längden och tvären.

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 19

Dela via

Våra finansiärer
  • Europeiska Regionala Utvecklingsfonden
  • Europeiska Socialfonden
  • Skaraborgs Kommunalförbund
  • Skövde Kommun
  • Tillväxtverket
  • Vinnova
  • Västra Götalandsregionen