Nya material på Material ConneXion Skövde

14På Material ConneXion Skövde, som både är en utställning och en databas, finns tusentals innovativa material uppställda. Man får löpande leveranser med nya material från huvudkontoret i New York, och här tipsar Victoria Korth om några nya inredningsmaterial.

Nya material varje månad

På Material ConneXion Skövde, som ligger granne med ASSAR Industrial Innovation Arena och Balthazar Science Center, arbetar bland andra Victoria Korth och Josef Adolfsson, båda anställda som Industriutvecklare Innovation här på IDC West Sweden AB.

– Vi har cirka 1600 material uppställda i våra hyllor och kan plocka fram ytterligare ur lagret. Vi får löpande nya lådor med de senaste materialen som tillkommit till den ständigt växande databasen, och det är jättespännande att öppna varje ny låda, säger Victoria Korth.

Nya inredningsmaterial

Den här månaden kom en rad nya inredningsmaterial från New York. Victoria berättar bland annat om en vävd matta av silikon, ett stenliknande material som egentligen är rester från textilindustrin, och ett golv gjort av rester från matindustrin.

Hur används Material ConneXion Skövde?

Den som har en licens kan boka in en tid för att utforska materialen som finns på Material ConneXion Skövde, men den vanligaste besökaren är en produktutvecklare, material- eller hållbarhetsansvarig, en arkitekt eller en högskolestudent. Databasen kan också användas i undervisning i ett flertal kurser inom akademi eller gymnasieskola.

– Vi arrangerar också workshops med företag som vill utvecklas när det gäller produktutveckling eller design, eller helt enkelt få ny inspiration när det handlar om nya och hållbara material, säger Josef Adolfsson.

På Material ConneXion Skövde finns temahyllor för bland annat 3D-printmaterial, återvunna och upcyclade material, förpackning, elektronik och smarta textiler. Dessutom finns mängder av material inom sport och outdoor, inredning och bygg.

Om du vill veta mer

Hör av dig om du vill veta mer!

Chef för Tillämpad Innovation

0500-50 25 25

Josef Adolfsson

Chef för Tillämpad Innovation

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 25

Industriutvecklare kompetens | Kompetens

0500-50 25 17

Susanne Yngve

Industriutvecklare kompetens | Kompetens

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 17

Industriutvecklare innovation | Cirkularitet

0500-50 25 18

Victoria Korth

Industriutvecklare innovation | Cirkularitet

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 18

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Nätverk | Projekt

Batteriteknikens möjligheter: “Gemensamt kan vi bidra till att Skaraborg står starkt och enat”

Möjligheterna inom batteriteknik var temat när Science Park Skövde och IDC West Sweden bjöd in företag och aktörer till en…

17 april, 2024 — Lästid 3 min

IDCs erbjudande | Information

Säkra din plats i IUC montern på Elmia Subcontractor 2024!

Elmia Subcontractor är norra Europas största underleverantörsmässa och mötesplatsen för företagen inom tillverkande industrin, deras kunder och leverantörer. Här finner…

26 mars, 2024 — Lästid 3 min

Information | Samverkan

Årets Karriärlunch har gått av stapeln

Karriärlunchen är ett initiativ som tagits för att skapa nätverk mellan gymnasieelever från teknik- och industritekniska programmen i Skaraborg, högskolestudenter…

14 december, 2023 — Lästid 3 min

Information | Projekt

Additiv tillverkning | 3D Action 2.0 vägleder och möjliggör

Nu finns nya möjligheter att öka sin medvetenhet och kunskap för en hållbar och effektiv tillverkningsprocess. Nyligen startade projektet 3D-Action…

22 mars, 2024 — Lästid 2 min