Nya material på Material ConneXion Skövde

På Material ConneXion Skövde, som både är en utställning och en databas, finns tusentals innovativa material uppställda. Man får löpande leveranser med nya material från huvudkontoret i New York, och här tipsar Victoria Korth om några nya inredningsmaterial.

Nya material varje månad

På Material ConneXion Skövde, som ligger granne med ASSAR Industrial Innovation Arena och Balthazar Science Center, arbetar bland andra Victoria Korth och Josef Adolfsson, båda anställda som Industriutvecklare Innovation här på IDC West Sweden AB.

– Vi har cirka 1600 material uppställda i våra hyllor och kan plocka fram ytterligare ur lagret. Vi får löpande nya lådor med de senaste materialen som tillkommit till den ständigt växande databasen, och det är jättespännande att öppna varje ny låda, säger Victoria Korth.

Nya inredningsmaterial

Den här månaden kom en rad nya inredningsmaterial från New York. Victoria berättar bland annat om en vävd matta av silikon, ett stenliknande material som egentligen är rester från textilindustrin, och ett golv gjort av rester från matindustrin.

Hur används Material ConneXion Skövde?

Den som har en licens kan boka in en tid för att utforska materialen som finns på Material ConneXion Skövde, men den vanligaste besökaren är en produktutvecklare, material- eller hållbarhetsansvarig, en arkitekt eller en högskolestudent. Databasen kan också användas i undervisning i ett flertal kurser inom akademi eller gymnasieskola.

– Vi arrangerar också workshops med företag som vill utvecklas när det gäller produktutveckling eller design, eller helt enkelt få ny inspiration när det handlar om nya och hållbara material, säger Josef Adolfsson.

På Material ConneXion Skövde finns temahyllor för bland annat 3D-printmaterial, återvunna och upcyclade material, förpackning, elektronik och smarta textiler. Dessutom finns mängder av material inom sport och outdoor, inredning och bygg.

Om du vill veta mer

Hör av dig om du vill veta mer!

Industriutvecklare innovation

0500-50 25 25

Josef Adolfsson

Industriutvecklare innovation

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 25

Industriutvecklare innovation

0500-50 25 26

Petter Reuterholt

Industriutvecklare innovation

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 26

Industriutvecklare kompetens

0500-50 25 17

Susanne Yngve

Industriutvecklare kompetens

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 17

Industriutvecklare innovation

0500-50 25 18

Victoria Korth

Industriutvecklare innovation

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 18

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Information | Projekt

Tusentals innovativa material med mängder av möjligheter

På Material ConneXion Skövde, som både är en utställning och en databas, finns tusentals innovativa material. Det ger fantastiska möjligheter för…

24 mars, 2023 — Lästid 5 min

Delägare | Projekt

Inredningssnickeriet tar hållbarhet till nästa nivå

Sibab grundades 1984 och hette då Snickarna i Blikstorp AB. Verksamheten startades med ambitionen att göra förstklassiga snickeriarbeten och inredningar…

24 maj, 2023 — Lästid 7 min

Delägare | Projekt

Skandia Elevator testar ASSAR Labs

Skandia Elevator i Arentorp är branschledande inom transport av spannmål och tillverkar och levererar utrustning över hela världen. Nyligen besökte…

25 maj, 2023 — Lästid 4 min

IDCs erbjudande | Projekt

Nytt stöd för deltagande i Produktionslyftets utvecklingsprogram

Nu erbjuder Tillväxtverket en subvention på upp till 150 000 kronor för deltagande i Produktionslyftets 18-månaders utvecklingsprogram, för ett begränsat…

4 juni, 2023 — Lästid 2 min