Nya material på Material ConneXion Skövde

14På Material ConneXion Skövde, som både är en utställning och en databas, finns tusentals innovativa material uppställda. Man får löpande leveranser med nya material från huvudkontoret i New York, och här tipsar Victoria Korth om några nya inredningsmaterial.

Nya material varje månad

På Material ConneXion Skövde, som ligger granne med ASSAR Industrial Innovation Arena och Balthazar Science Center, arbetar bland andra Victoria Korth och Josef Adolfsson, båda anställda som Industriutvecklare Innovation här på IDC West Sweden AB.

– Vi har cirka 1600 material uppställda i våra hyllor och kan plocka fram ytterligare ur lagret. Vi får löpande nya lådor med de senaste materialen som tillkommit till den ständigt växande databasen, och det är jättespännande att öppna varje ny låda, säger Victoria Korth.

Nya inredningsmaterial

Den här månaden kom en rad nya inredningsmaterial från New York. Victoria berättar bland annat om en vävd matta av silikon, ett stenliknande material som egentligen är rester från textilindustrin, och ett golv gjort av rester från matindustrin.

Hur används Material ConneXion Skövde?

Den som har en licens kan boka in en tid för att utforska materialen som finns på Material ConneXion Skövde, men den vanligaste besökaren är en produktutvecklare, material- eller hållbarhetsansvarig, en arkitekt eller en högskolestudent. Databasen kan också användas i undervisning i ett flertal kurser inom akademi eller gymnasieskola.

– Vi arrangerar också workshops med företag som vill utvecklas när det gäller produktutveckling eller design, eller helt enkelt få ny inspiration när det handlar om nya och hållbara material, säger Josef Adolfsson.

På Material ConneXion Skövde finns temahyllor för bland annat 3D-printmaterial, återvunna och upcyclade material, förpackning, elektronik och smarta textiler. Dessutom finns mängder av material inom sport och outdoor, inredning och bygg.

Om du vill veta mer

Hör av dig om du vill veta mer!

Chef för Tillämpad Innovation

0500-50 25 25

Josef Adolfsson

Chef för Tillämpad Innovation

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 25

Industriutvecklare kompetens

0500-50 25 17

Susanne Yngve

Industriutvecklare kompetens

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 17

Industriutvecklare innovation

0500-50 25 18

Victoria Korth

Industriutvecklare innovation

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 18

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Projekt | Samverkan

Resan med projektet Catalyst har nått sitt slut

Catalyst är projektet som har jobbat för ökat ansvarstagande för framtiden genom omställning till en mer cirkulär ekonomi och mer…

30 augusti, 2023 — Lästid 4 min

Information

Dags för årets Karriärlunch!

Karriärlunchen är ett initiativ som tagits för att skapa nätverk mellan gymnasieelever från teknik- och industritekniska programmen i Skaraborg, högskolestudenter…

20 september, 2023 — Lästid 2 min

Information

Möt industrin i IUC-montern på Elmia Subcontractor

IUC företagen i Skaraborg, Värmland och Skåne gör gemensam sak i IUC-montern på ESC-Elmia Subcontractor i Jönköping 14-16 november. Välkommen…

21 september, 2023 — Lästid 1 min

Information

Festival hos Volvo och öppet hus på ASSAR

Lördagen den 9 september är det dags för Festival hos Volvo i Skövde. Volvo öppnar dörrarna för att fira omställningen…

6 september, 2023 — Lästid 1 min