Ledarskapsutbildning med erfarenhetsutbyte

Nu har första utbildningstillfället av två med Ledarutveckling Grund dragit igång. Men vad har deltagarna fått göra och vad tyckte de efter dessa två första dagar?

Det var 12 förväntansfulla deltagare som samlades inför ett par dagar fyllda med nya erfarenheter och insikter. Utbildningen hålls av IBlå Utveckling och Ingela Berggren som coachar deltagarna i bland annat hur vi påverkar varandra och hur vi fungerar i grupp för att kunna utvecklas som ledare.

Bra med deltagare från liknande bransch

Det samlade intrycket var att det varit intensivt men fantastiskt kul och tankeväckande. Redan tidigt första dagen började erfarenhetsutbytet då deltagarna upplevde gruppen som lagom stor och att det var positivt att alla var från liknande branscher.

Vad skönt att det är så många från liknande bransch. Det gör det lättare att byta erfarenheter. Det kändes ganska omgående att vi var lika varandra och har liknande utmaningar.

Reflektion från en av deltagarna på utbildningen.

Utbildningen ger deltagarna mycket tid för grupparbete och tid för diskussion och reflektion.

Gruppdynamik och självinsikt

Utbildningen bygger på korta föreläsningar varvat med mycket diskussion och grupparbeten. Det pratades gruppdynamik och om vad det är som gör att man väljer att gå in i rollen som ledare och om vad som förväntas av en ledare. Deltagarna fick träna på självinsikt och fundera över vad det är som gör att man som ledare ska lyssnas på om man ibland knappt vet det själv.

Att känna sig lyssnad på

I en övning fick deltagarna öva på att lyssna och fånga upp det någon berättar för att sedan återge sin version. Det gav en djupare insikt i hur vi kan tolka saker på olika sätt men också hur viktigt det är att lyssna så att den som pratar känner sig lyssnad på.

Att jobba med ledarskapsfrågor innebär fokus på olika områden.

Några röster från deltagarna:

I två dagar har jag fått tänka, reflektera och framför allt utbyta erfarenheter. Har fått med mig tankeställningar hem som gör att jag kommer leda mina medarbetare galant.

Dagarna har överträffat mina förväntningar. Gruppen är lagom stor och kändes trygg och stabil redan vid lunchen dag ett. Har höga förväntningar på dag tre och fyra.

Efter två dagars utbildning är man trött i huvudet. Tycker att det är ett spännande upplägg där det bygger mycket på att dela med sig av sina erfarenheter.

Den 21 september 2020 startar en ny omgång av Ledarutveckling grund med ett fåtal platser kvar.

Läs mer och boka din plats

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

IDCs erbjudande | Information

Säkra din plats i IUC montern på Elmia Subcontractor 2024!

Elmia Subcontractor är norra Europas största underleverantörsmässa och mötesplatsen för företagen inom tillverkande industrin, deras kunder och leverantörer. Här finner…

26 mars, 2024 — Lästid 3 min

Delägare | IDCs erbjudande | Projekt

Elicom tar utvecklingskliv för ökad attraktivitet

Elicom, grundat 1988, är en av Sveriges ledande samarbetspartner inom elektrifiering och automation för industri, VA och offentlig verksamhet. I…

16 januari, 2024 — Lästid 7 min

IDCs erbjudande | Nätverk

Nätverk med fokus på framtidens drivlinor

I våra nätverk får du möjlighet att träffa personer med liknande yrken för erfarenhetsutbyte och utveckling. Det nyaste av våra…

16 januari, 2024 — Lästid 2 min

IDCs erbjudande

Nytt erbjudande inom social hållbarhet

Vi på IDC har i många år samverkat med EDCS – Equality Development Center West Sweden i frågor rörande social hållbarhet…

16 januari, 2024 — Lästid 1 min