Utbildning

Utbildning: Ledarutveckling grund

ASSAR Industrial Innovation Arena: lokal Ventilen

21-22 september & 14-15 oktober. kl. 8:30 - 17:00

Utbildning: Ledarutveckling grund
ASSAR Industrial Innovation Arena: lokal Ventilen
21-22 september & 14-15 oktober. kl. 8:30 - 17:00

I samarbete med IBLÅ Utveckling erbjuder vi under 2020 ytterligare platser i den uppskattade ledarskapsutbildningen; Ledarutveckling Grund.

IDC har tidigare erbjudit utbildning inom ledarskap och vi har sett ett fortsatt behov av kompetensutveckling anpassad efter industrin.

Ledarutveckling Grund

I samarbete med IBLÅ Utveckling erbjuder vi ett deltagande i Ledarutveckling Grund. Utbildningen är en ledarutbildning uppdelad på 2+2 dagar med cirka tre veckor emellan. Första träffen är den 21-22 september och sista träffen är 14-15 oktober. Syftet med utbildningen är att visa hur du som ledare kan ge dina medarbetare rätt förutsättningar att nyttja sin fulla potential, att känna engagemang, ansvar och delaktighet. Mellan utbildningstillfällena kommer deltagarna få en hemuppgift baserad på den egna utvecklingen.

Delar av utbildningen
 • Ledarskapsrollen, ledning och ledarstil
 • Gruppdynamik, hur jag bygger och utvecklar team
 • Att leda och utveckla medarbetare
 • Hur man som ledare skapar motivation och engagemang
 • Konflikthantering
 • Personlig utveckling (beskrivning av olika personlighetstyper)
 • Kommunikation, verbal och icke-verbal, störningar
 • Feedback

Efter utbildningen kommer du känna en ökad säkerhet i hur du ska agera i din ledarroll. Du får en djupare förståelse för hur du kan hantera olika medarbetare genom att du lärt dig mer om både dig själv och ditt ledarskap.

Tid: Måndag & tisdag 21-22 september och onsdag & torsdag 14-15 oktober, 8:30-17:00
Plats: ASSAR Industrial Innovation Arena, lokal: Ventilen
Målgrupp: Personer med både vana och nya arbetsledare, chefer och projektledare som vill utveckla ledarskapet och förmågan att bidra till medarbetarnas utveckling. Utbildningen vänder sig i första hand till delägarföretag i IDC West Sweden AB.

Ansökan, platser och utbildningsintyg

Det finns tolv platser totalt på utbildningen. Hälften av dessa reserverar vi för deltagare från IDCs delägarföretag. Övriga platser är öppna för andra industriföretag i Skaraborg.  Blir kursen full erbjuder vi plats på intresselista. När kursen är genomförd (och minst 80% närvaro) utfärdas kursintyg. Bokad plats gäller i aktuell kurs, det går inte att ”hoppa mellan kurser” med respekt för gruppen och övriga deltagare.

Kostnad

Pris per person för delägare: 9 500 kronor exklusive moms.
Pris per person för ej delägare: 13 570 kronor exklusive moms.

Frukostkaffe/te och smörgås, dagens lunch i restaurang Kretsloppet och eftermiddagskaffe/te med kaka ingår.

 • Särskilda riktlinjer gällande event och träffar med anledning av Coronapandemin. Vi gör kontinuerligt riskanalyser och följer Folkhälsomyndigheternas riktlinjer.

Din anmälan behöver vi senast fredagen den 28 augusti . Under ”övrigt” i din bokning meddelar du eventuella behov av specialkost.
I din anmälan bokar du dig automatiskt för de fyra utbildningstillfällena, alltså den 21-22 september och 14-15 oktober.

Anmälan är stängd.

Avbokningsregler
Det finns tolv platser på utbildningen, varav hälften – sex utbildningsplatser – är reserverade för deltagare från IDCs delägarföretag. Din plats är bokad och bindande från bokningstillfället. Sen avbokning debiteras enligt våra avbokningsregler. Studierna ska genomföras under den kursstart du blivit antagen till. Det går inte att ta igen missade dagar på andra utbildningsomgångar. IDC West Sweden AB förbehåller sig rätten att göra ändringar. Läs våra fullständiga avbokningsregler här.


Om IBLÅ Utveckling:

Ingela Berggren driver IBLÅ Utveckling. Sedan 1994 har hon jobbat som utvecklingskonsult för utveckling av medarbetargrupper och ledarutveckling i olika kurser och program på Volvo. Tolv år senare startade hon företaget IBLÅ Utveckling för att fortsätta arbetet med att hjälpa människor att utvecklas. Ingela har även under fyra år arbetat som klassföreståndare för Kvalificerad Yrkesutbildning (KY). IBLÅ Utveckling tror på att:

 • Många vill och alla kan utvecklas
 • För att lyckas och få framgång krävs mål, självinsikt och träning
 • Arbetsglädje smittar och trygghet är viktigt för att lära och utvecklas

Eventet arrangeras av IDC West Sweden AB  i samarbete med IBLÅ Utveckling. Vi har i uppdrag att långsiktigt stärka konkurrenskraften och lönsamheten för Skaraborgs tillverkande industriföretag. För en hållbar framtida industri.

Dela via

Fler utbildningar & event
Våra finansiärer
 • Europeiska unionen
 • Västra Götalandsregionen
 • Skaraborgs Kommunalförbund
 • Skövde Kommun
 • Vinnova