Högskolans industrikurs gav Arvid nya möjligheter

Svensk industri förändras just nu i grunden och nya digitala lösningar skapar nya möjligheter – både för företag och medarbetare. Arvid Boberg, som arbetar som automatiseringsingenjör, tog chansen och läste en industrikurs på Högskolan i Skövde, för att kompetensutvecklas och få nya möjligheter på sin arbetsplats.

– På min förra arbetsplats så började jag känna att det var någonting saknades i mig, något som jag inte riktigt brann för. Men, när jag kom in på den här kursen, och läste parallellt, så började jag känna att saker och ting började falla på plats, säger Arvid Boberg.

På Högskolan i Skövde erbjuder man ett brett utbud av kurser för yrkesverksamma inom industrin, bland annat inom framtidens teknologier och arbetssätt. Utbudet av kurserna speglar också den forskning som bedrivs på lärosätet, så som student får man en utbildning där man ligger steget före.

Flexibelt sätt att studera

– Teknikutvecklingen inom industrin går ju med rasande fart, och därför är det viktigt för oss som jobbar inom industrin, allt från ingenjörer till tekniker, att vi är mer i framkant och hänger med för att driva verksamheten framåt. Det som jag tyckte var så bra med industrikurserna var att de var så flexibla. Jag kunde avsätta tid när jag ville. Det påverkade inte mina arbetstider, och det påverkade inte mitt vardagliga liv när jag ville tillbringa tid med familjen, säger Arvid Boberg.

Högskolans kurser för yrkesverksamma inom industrin är kostnadsfria och finns både på grund- och avancerad nivå. Många är flexibla vilket innebär att du avsätter tid för studier när det passar dig, dessutom går många kurser på distans, vilket gör de tillgängliga oavsett var i Sverige du befinner dig.

Attraktiv på arbetsmarknaden

– I och med teknikutvecklingen behöver vi kompetensutveckla oss. Så att vi kan fortsätta vara attraktiva på arbetsmarknaden. Det jag lärde mig på industrikursen kunde jag direkt omsätta i praktiken, vilket medförde att jag har en helt annan yrkesroll idag, och dit hade jag inte kommit och det inte vore för industrikursen vid Högskolan i Skövde, säger Arvid Boberg.

Läs om Kurser för yrkesverksamma inom industrin

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Information | Samverkan

Årets Karriärlunch har gått av stapeln

Karriärlunchen är ett initiativ som tagits för att skapa nätverk mellan gymnasieelever från teknik- och industritekniska programmen i Skaraborg, högskolestudenter…

14 december, 2023 — Lästid 3 min

Tips från IDC

Johan tipsar: Checkar till utveckling av produktionen i industriföretag

Tillväxtverket erbjuder företag att söka stöd till sin utveckling inom två olika områden: Automation och produktionskompetens. Erbjudandet stärker företags långsiktiga…

19 april, 2024 — Lästid 4 min

Nätverk | Projekt

Batteriteknikens möjligheter: “Gemensamt kan vi bidra till att Skaraborg står starkt och enat”

Möjligheterna inom batteriteknik var temat när Science Park Skövde och IDC West Sweden bjöd in företag och aktörer till en…

17 april, 2024 — Lästid 3 min

Nätverk

Lyckad premiär för industrins nätverk för hållbarhet och cirkularitet

I en öppen workshop på ASSAR Industrial Innovation Arena samlades representanter från teknik- och industriföretag i Skaraborg för att diskutera…

16 april, 2024 — Lästid 3 min