Exjobbsportalen parar ihop studenter och företag

Högskolan i Skövde lanserar en Exjobbsportal som gör det lättare för näringslivet att samverka med Högskolans studenter.

Ex-jobbsportalen är en en annonsportal där ditt företag kan beskriva de exjobbsförslag och idéer ni har och på så sätt söka drivna studenter att samarbeta med.

– Man kan se Ex-jobbsportalen som en annonsportal, en plattform där man som företag kan söka samverkan med de studenter på Högskolan som står inför att göra sitt exjobb och är intresserade av att göra det tillsammans med näringslivet, säger Erik Ljungdahl på Avdelningen för forskningsstöd, samverkan och innovation vid Högskolan i Skövde.

En högskoleutbildning avslutas med ett examens- eller uppsatsarbete som omfattar cirka 10 eller 20 veckors heltidsstudier. Arbetet genomförs, i de flesta fall, på vårterminen och utförs självständigt eller genom att två studenter samarbetar. I kölvattnet av pandemin ersätter den nya Exjobbsportalen de fysiska exjobbs-träffar där företag, organisationer och studenter möts.

Ger företag möjlighet till utveckling

– På Exjobbsportalen fyller man som företag i sina kontaktuppgifter och en förklarande text om vad det är man skulle behöva hjälp med, och sen kan studenterna gå in och botanisera och läsa bland annonserna, säger Erik Ljungdahl.

Från och med den 1 november och fram till mitten av februari är den period då studenter aktivt söker nya exjobb, men Exjobbsportalen kommer att hållas uppdaterad året om och fortsätta utvecklas.

– I nuläget är det bara företag och organisationer som kan annonsera, men i framtiden hoppas vi kunna utveckla portalen till att även studenter kan annonsera med sina idéer.

En resurs med akademisk grund

– Som företag behöver man ha med sig att i de timmar som ligger i exjobbet så ska studenten också arbeta med rapportskrivning och vetenskapliga metoder och att man behöver ha en handledare som arbetar tillsammans med studenterna. Problemet behöver ha en akademisk koppling på det sätt att studenten ska utvärdera, analysera, utveckla eller undersöka något, säger Erik Ljungdahl.

Exjobbsportalens annonser är endast sökbara och visas endast för studenter som är registrerade vid Högskolan i Skövde, så de idéer som ett företag lägger upp kan inte läsas av allmänheten.

Ex-jobbsportalen

För mer information, kontakta:

Erik Ljungdahl, Högskolan i Skövde, , 0500-448280

Lyckade samarbeten

Genom ett samarbete med studenter blir ditt företag en attraktiv arbetsgivare för kommande arbetskraft. Det finns flera goda exempel på lyckade samarbeten mellan akademi och näringsliv. Läs till exempel om Ericsindustrier som tog hjälp av  två designingenjörsstudenter som valde att skriva sin C-uppsats tillsammans med dem och jobba med Design for Production.

Läs om Ericsindustrier

Vill du veta mer?

Hör av dig till Tanja eller Tobias om du vill veta mer om forskning och samverkan med Högskolan i Skövde.

Industriutvecklare innovation | Energiomställning & Digitalisering

0500-50 25 14

Tobias Björck

Industriutvecklare innovation | Energiomställning & Digitalisering

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 14

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Information | Tips från IDC

Hållbarhetscheckar för omställning till cirkulär affärsmodell

VGR erbjuder finansiellt stöd till företag via hållbarhetschecken som kan användas för insatser som främjar och möjliggör omställning. Företag kan…

20 november, 2023 — Lästid 2 min

Medarbetare

Vi söker medarbetare - vill du växa tillsammans med oss?

Vi söker just nu en industriutvecklare till avdelningen Tillämpad Innovation här hos oss. Stimuleras du av ständig utveckling och har…

27 mars, 2024 — Lästid 2 min

Insikter med IDC | Projekt

Om design, material och finansiering kopplat till cirkularitet

Ett fyrtiotal personer deltog under fördjupningsseminariet om cirkularitet som hölls vid ASSAR Industrial Innovation Arena under början av 2024. De…

26 mars, 2024 — Lästid 7 min

IDCs erbjudande | Information

Säkra din plats i IUC montern på Elmia Subcontractor 2024!

Elmia Subcontractor är norra Europas största underleverantörsmässa och mötesplatsen för företagen inom tillverkande industrin, deras kunder och leverantörer. Här finner…

26 mars, 2024 — Lästid 3 min