Leading Lights 2023 och EIT Manufacturing

I januari 2023 intog EIT Manufacturing och Leading Lights 2023 ASSAR Industrial Innovation Arena. Under dagen låg fokus på utmaningar, möjligheter och lösningar för hållbar tillverkning. Föreläsningar, grupparbeten och workshops varvades om vartannat, och nya samarbeten och kontakter knöts.

EIT Manufacturing etablerades 2019 med visionen att global tillverkning ska fortsätta att ledas av Europa och bidra till att göra Europa och dess tillverkningssektor mer konkurrenskraftig och hållbar och är en viktig samarbetspartner till IDC. 

Utmaningar, möjligheter och lösningar för hållbar tillverkning

En av EIT Manufacturings fokusområden är att vässa Europas SMEr inför dagens och framtidens utmaningar och de erbjuder SMEr och nystartade företag enkel tillgång till att delta i projekt och nätverksaktiviteter.

— EIT Manufacturings och IDCs aktiviteter kompletterar varandra då vi har ett gemensamt intresse i att utveckla näringslivet och stödja utveckling och innovation hos den tillverkande industrin. Vår samverkan betyder mycket då de är en viktig partner på  internationell nivå, säger Leif Pehrsson, VD för IDC.

– Det är väldigt roligt att EIT Manufacturing väljer att lägga Leading Lights här i ASSAR, vi är samverkanspartners med samma typ av uppdrag i innovationssystemet, det vill säga att vi båda arbetar för att stärka EU:s och Sveriges industri, säger Tobias Björck, koordinator för ASSAR Industrial Innovation Arena.

Kopplar samman expertområden

EIT Manufacturing kopplar samman olika nätverk och expertområden som är avgörande för industriell innovation på en internationell nivå, och ASSAR gör samma sak som regional motor. Under Leading Lights 2023 som hölls på ASSAR fanns ett gediget program med internationella gäster, talare, workshops och föreläsningar.

– Under Leading Lights idag har vi sett hur lyckade dessa typer av event är, när människor kommer samman under dessa former så händer det bra saker. Här pitchar stora företag sina utmaningar och sedan har man diskuterat lösningar i grupper. När forskare och andra industriella aktörer möts skapar vi lösningar för framtiden – det handlar mycket om kunniga människor som går igång på varandras utmaningar, säger Tobias Björck.

Bildgalleri från Leading Lights 2023:

 

Vill du veta mer?

Hör av dig till Tobias om du vill veta mer.

Industriutvecklare innovation

0500-50 25 14

Tobias Björck

Industriutvecklare innovation

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 14

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Projekt | Tips från IDC

IDC tipsar: FoU-kort 2023

Västra Götalandsregionen (VGR) erbjuder genom FoU-kort stöd till forskningsprojekt som ska hjälpa företag att ta fram ny vetenskaplig kunskap och…

16 januari, 2023 — Lästid 3 min

Projekt | Samverkan

Kickoff för projektet REFUSE

Nyligen startade projektet REFUSE som handlar om att förlänga livslängden på produktionssystem i den svenska fordonsindustrin genom smarta tekniska lösningar…

13 januari, 2023 — Lästid 5 min

Projekt | Samverkan

Teknikcollege – för svensk industris framtid

Teknikcollege är Sveriges största samverkansplattform för industrins kompetensförsörjning och en kvalitetsstämpel på utbildningar där kommuner, utbildningsanordnare och företag samverkar för…

7 november, 2022 — Lästid 8 min

Samverkan

Äntligen Karriärlunch igen!

Karriärlunchen är ett initiativ som tagits för att skapa nätverk mellan gymnasieelever från teknik- och industritekniska programmen i Skaraborg, högskolestudenter…

11 november, 2022 — Lästid 2 min