Det här händer i höst – Leif berättar

Efter en vår som varit både utvecklande och utmanande möter vi en höst fylld av nya möjligheter. Vi fortsätter stärka konkurrenskraften hos den tillverkande industrin i Skaraborg och vi har mycket att se fram emot under vårt utvecklingsarbete. Leif Pehrsson, VD för IDC West Sweden berättar mer. 

Våren har varit speciell och annorlunda på många vis men den har även lett till utveckling och innovation. Vi har lärt oss nya sätt att mötas och har växlat upp vår digitala omställning. Det har lett till värdefulla erfarenheter och ny kunskap som både vi, tillverkningsindustrin och våra samverkansparter kommer ha glädje av även fortsättningsvis. 

Leif Pehrsson, VD för IDC West Sweden AB

Stärkt företagsfokus med riktning mot framtidens möjligheter

På IDC har vi bland annat ställt om våra Fokusträffar och andra event till webbinarium. Produktionstekniska dagen blev till exempel en lyckad livesänd tillställning med cirka 130 deltagare som följde sändningen. Vi har fortsatt att göra besök hos industriföretag, både digitalt och till viss del genom personliga besök för att genomföra avstämningar och analyser. Under hösten satsar vi på ytterligare utveckling och spetsar till våra aktiviteter säger Leif.

— IDC kommer lansera uppdaterade processer, en ny organisation och vi stärker vårt företagsfokus. Det är de tillverkande företagens behovpotential och konkurrenskraft som står i centrum. Vi planerar för att ännu mer fokuserat kunna hjälpa till i spåren av Covid-19 och under den fortsatta utmaning som detta innebär. Tanken är att vi aktivt ska hjälpa till att hitta möjligheter för framtiden. Vi jobbar tillsammans på ett säkert sätt och bygger ny kunskap gemensamt även om det fortsättningsvis kommer finnas en del hinder. 

Läs mer om IDCs nya organisation

Vi jobbar tillsammans i stort och smått – för tillverkningsindustrin i Skaraborg

IDC liknas vid en kopplingsdosa där industriföretagens behov aktivt identifieras och kopplas samman med resurser för utveckling. Vi stöttar i de flesta sammanhang, vi finns nära tillhands och det är alltid enkelt att ta kontakt med oss, oavsett vad det handlar om.

— Kontakta IDC när du vill ha hjälp att stärka den befintliga verksamheten. Om du  önskar samverka med andra, hitta nya metoder och ny teknik eller ta nästa steg via nya affärsmodeller. Det kan vara stort eller smått. Ibland kanske det bara handlar om att ha någon att prata med – att ventilera en idé. Genom att jobba tillsammans med en bra förståelse om vad som sker i vår omgivning kan vi gemensamt stärka konkurrenskraften hos den tillverkande industrin. 

Kan vi inte träffas fysiskt så finns alla möjligheter till digitala möten, coachtillfällen, rådgivning och analysövningar. Gemensamt stärker vi konkurrenskraften hos den tillverkande industrin.

Digitala event som komplement

Under hösten kommer vi kunna se fram emot en rad spännande aktiviteter som Fokusträffar, temadagar, nätverksträffar, utbildningar och andra event inom hållbarhetsaspekternas alla tre områden.

— Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och hoppas på att vi till hösten så småningom kommer kunna träffas mer i fysiska möten. Men vi håller kvar det digitala som alternativ och komplement då det bland annat ökar tillgängligheten och är ett hållbart alternativ på flera vis. 

Se alla kommande utbildningar & event


Nyhetsbrev

Registrera dig för våra nyhetsbrev, de skickas ut två gånger per månad och ger dig den senaste informationen från oss och vår omvärld.
Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

IDCs erbjudande | Nätverk

Nätverk med fokus på framtidens drivlinor

I våra nätverk får du möjlighet att träffa personer med liknande yrken för erfarenhetsutbyte och utveckling. Det nyaste av våra…

16 januari, 2024 — Lästid 2 min

Medarbetare

Vi välkomnar fyra nya medarbetare!

Under hösten och vintern har fyra nya medarbetare startat upp sina resor här på IDC. Vi är glada att hälsa…

7 december, 2022 — Lästid 9 min

Information | Medarbetare

Just nu söker vi medarbetare - vill du växa tillsammans med oss?

IDC West Sweden AB är ett utvecklingsbolag för människorna i Skaraborgs tillverkande industri. Vårt uppdrag är att stärka konkurrenskraften och…

2 maj, 2023 — Lästid 2 min

Medarbetare

Vi säger hej och välkommen till fyra nya medarbetare

Nu har vi förstärkt vår kompetens med fyra nya medarbetare som alla, med olika inriktning, jobbar för att stötta industrin…

11 maj, 2022 — Lästid 4 min