ASSAR får starkt stöd av EU och regionen

Västra Götalandsregionen och Europeiska Regionala Utvecklingsfonden satsar mer än 30 miljoner kronor under tre år på mötesplatsen ASSAR Industrial Innovation Arena i Skövde. ASSAR stärker den tillverkande industrin och teknikföretag i regionen genom utbildning, forskning och innovation och kommer att invigas i mars 2018.

Mötesplatsen ASSAR finns till för människor, företag och verksamheter som vill växa och utvecklas. Målet med satsningen är att etablera en världsledande integrerad fysisk och virtuell utvecklingsmiljö för forskning, teknikutveckling, innovation och utbildning.

Beskedet är otroligt glädjande, det innebär att vi nu kan realisera vår gemensamma satsning i en högre hastighet och erbjuda teknik- och tillverkande industriföretag en innovationsmiljö i absolut världsklass.

Tobias Björck, koordinator för ASSAR Industrial Innovation Arena.

ASSAR för en hållbar framtid

Initiativtagarna till ASSAR är fem aktörer som tillsammans skapar goda förutsättningar att rusta industrin och hitta hållbara lösningar för framtiden. Genom den fysiska mötesplatsen ASSAR ges engagerade människor en stimulerande miljö att mötas i och utbyta kunskap, och det är då verklig utveckling sker.

ASSAR kommer att bidra till ett ökat tillflöde av kunskap och kompetens till Skaraborg. Det kommer i sin tur bidra till att möta industrins behov av hållbara konkurrenskraftiga lösningar inom produktion och produktionsteknik för att kunna stå upp mot den globala konkurrensen.

Tobias Björck, koordinator för ASSAR Industrial Innovation Arena.

ASSAR Industrial Innovation Arena har fått stöd beviljat från Västra Götalandsregionen (15 miljoner kronor), Skaraborgs kommunalförbund (7,5 miljoner kronor) och Europeiska regionala utvecklingsfonden, ERUF, (drygt 15 miljoner kronor). Skövde kommun bidrar med totalt 4,5 miljoner kronor. Samtliga bidrag är fördelade över en treårsperiod 2018-2020.

En integrerad innovationsmiljö ASSAR

ASSAR Industrial Innovation Arena öppnar i mars 2018 i samma byggnad som Balthazar Science Centers verksamhet för barn och ungdomar finns i idag.

Initiativtagare

Högskolan i Skövde, Gothia Innovation AB, Volvo Group Trucks Operations, Volvo Car Corporation och IDC West Sweden AB är initiativtagare till satsningen. ASSAR är en utvidgning av Gothia Science Park och kommer att ligga centralt i Skövde, på gångavstånd från Skövde resecentrum, och i samma byggnad som Balthazar Science Center.


IDC och ASSAR Industrial Innovation Arena

Mötesplatsen för framtidens industri. ASSAR Industrial Innovation Arena är en mötesplats där utbildning, innovation och forskning ger nya lösningar för industrin. Initiativtagare till satsningen är Science Park Skövde ABHögskolan i Skövde, IDC West Sweden AB. Volvokoncernen och Volvo Car Corporation.

Projektet ASSAR Industrial Innovation Arena är ett samverkansprojekt mellan IDC, Science Park Skövde AB, och Högskolan i Skövde, finansierat av Europeiska Regionala UtvecklingsfondenSkaraborgs KommunalförbundVästra Götalandsregionen  och Skövde kommun

Gå till ASSARs hemsida

Läs mer om projektet ASSAR

Vill du veta mer om ASSAR?

Hör av dig till Tobias.

Industriutvecklare innovation | Energiomställning & Digitalisering

0500-50 25 14

Tobias Björck

Industriutvecklare innovation | Energiomställning & Digitalisering

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 14

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Information | Projekt

Additiv tillverkning | 3D Action 2.0 vägleder och möjliggör

Nu finns nya möjligheter att öka sin medvetenhet och kunskap för en hållbar och effektiv tillverkningsprocess. Nyligen startade projektet 3D-Action…

22 mars, 2024 — Lästid 2 min

Information | Samverkan

Årets Karriärlunch har gått av stapeln

Karriärlunchen är ett initiativ som tagits för att skapa nätverk mellan gymnasieelever från teknik- och industritekniska programmen i Skaraborg, högskolestudenter…

14 december, 2023 — Lästid 3 min

Projekt | Samverkan

Från vision till verklighet

ASSAR Industrial Innovation Arena i Skövde är initiativet som startade redan 2014, då med arbetsnamnet Kunskapsdriven industri. I samband med…

30 oktober, 2023 — Lästid 14 min

Information | Samverkan

Högskolan i Skövde kraftsamlar för digital industriutveckling

Projektet ShiftLabs har fått finansiering av EU-kommissionen, Tillväxtverket och Vinnova för att stärka svensk tillverkningsindustri. Högskolan i Skövde utgör en…

23 november, 2023 — Lästid 4 min