Kickstart Digitalisering

Kickstart Digitalisering är det största projektet inom Digitaliseringslyftet och syftar till att stärka digitaliseringen och konkurrenskraften för industriföretag i Sverige. Projektet arbetar med en enkel och effektiv startmodell för att öka digitaliseringstempot i företag. Insatserna genomförs i hela landet av Teknikföretagen i samarbete med IF Metall, RISE, IVF, och IUC tillsammans med en rad lokala och regionala partners.

Kickstart Digitalisering arrangeras för att stärka digitaliseringen och konkurrenskraften för industriföretag i Sverige. Utgångspunkten är att öka digitaliseringstempot för små och medelstora företag genom en enkel och effektiv startmodell. Att delta i en Kickstart ger insikt och inspiration för att ta vara på de möjligheter som digitaliseringen innebär. Kickstart Digitalisering är en del av den nationella satsningen Digitaliseringslyftet.

Vad innebär en Kickstart?

En Kickstart består av tre kostnadsfria träffar där små och medelstora industriföretag får möjligheten att samverka och få stöd med att påbörja eller fortsätta sin digitalisering.

Kickstart Digitalisering består av 3 träffar
 1. Del 1: Inspirationsföreläsningar och workshops (heldag)
 2. Del 2: Workshops för att identifiera företagets möjligheter (halvdag)
 3. Del 3: Workshop för att landa i start-aktiviteter för företaget (halvdag)
Investering per företag
 1. Kostnadsfritt deltagande
 2. Totalt 2 heldagar för 2-3 chefer eller nyckelpersoner
 3. 2 hemuppgifter för att påbörja den interna processen
Förväntat resultat av deltagandet:
 1. Påbörjad – eller fortsatt – egen digitaliseringsprocess
 2. Möjlighet till fortsatt support
 3. Tillgång till lokalt och nationellt nätverk

Läs mer och boka din plats

Här kan du läsa om hur deltagare utvecklats i projektet

Här kan du läsa mer om Kickstart Digitalisering


Kickstart Digitalisering genomförs av Teknikföretagen, IF Metall, RISE, IUC och SISP för att stärka digitaliseringen och konkurrenskraften för industriföretag i Sverige. Projektet finansieras av Tillväxtverket.

Vill du veta mer?

Hör av dig till Marie eller Marie om du vill veta mer om projektet.

Industriell utvecklare

0500-50 25 11

Marie Brehag von Haugwitz

Industriell utvecklare

Jag blev en av medarbetarna här i september 2015 och drev då Kompetensnavet. Nu jobbar jag med projektet Digiresan, som utvecklar och ökar digitaliseringen bland industriföretagen i Skaraborg.

För mig betyder IDC samverkan, innovation och nyfikenhet. Genom att jobba här får vi möjligheten att påverka industrin och tillväxten i Skaraborg. Det är det som är så roligt, att få se de små företagen utvecklas och ta de där små kliven som på sikt kan betyda så mycket.

Efter jobbet är det viktigaste för mig att få tid tillsammans med min familj. Vi är gärna ute och vandrar eller åker skidor, vilket jag ville skulle synas på mitt foto, därav friluftsmagasinet, och mössan. Mycket tid går även åt till barnens intressen; enduro och hästar.

Kontaktuppgifter

 • 0500-50 25 11

Industriell utvecklare

0500-50 25 21

Marie Hult

Industriell utvecklare

Sedan augusti 2013 har jag varit anställd som säljresurs här på IDC och främst jobbat med kundkontakt för IDC och Material ConneXion. Men jag har även hand om prospekt, event och seminarier, jag är nog lite allt i allo .

Det är en fantastisk känsla att få vara med och coacha människor och se dem lyfta. Att fånga upp företagens behov och få dem att själva se och ombesörja dem. Det gör det extra roligt att gå till jobbet.

Min lediga tid spenderar jag gärna med familj och vänner. Vi umgås, lagar och äter god mat serverad med ädla drycker. För mig är det även avkoppling att komma ut i skogen och som hundägare har jag en jättebra anledning att göra det ofta.

Kontaktuppgifter

 • 0500-50 25 21