Föreläsningen arrangeras av Material ConneXion. En del av ASSAR

Nätverk | Temadag

Frukostseminarium: När spill blir nya produkter

Webbsänt

Torsdagen den 7 maj, kl. 8:30-11:00

Föreläsningen arrangeras av Material ConneXion. En del av ASSAR
Frukostseminarium: När spill blir nya produkter
Webbsänt
Torsdagen den 7 maj, kl. 8:30-11:00

Välkommen till ett webbsänt frukostseminarium i två delar: När spill blir nya produkter & en träff med Produktutvecklingsnätverket.

Material ConneXion Skövde bjuder in till inspirerande förmiddag  – som du kan delta i var du än befinner dig.

Frukostseminarium: När spill blir nya produkter

Hur kan ett företag skapa nya produkter av sitt spill? Vad finns det för bra exempel och trender? Och vad finns det för finansieringslösningar? Välkommen på ett digitalt frukostseminarium från Material Connexion Skövde – som du kan delta i var du än befinner dig.

Tid: Torsdagen den 7 maj klockan 08:30 – 09:00 (du kan logga in från 08:15)
Plats: Digital föreläsning, du får en länk vid anmälan.

Innehåll

En inspirationsföreläsning och trendspaning från Material ConneXion Skövde som handlar om olika aspekter av produktutveckling av spillmaterial. Den här föreläsningen är en del av aktiviteterna i Produktutvecklingsnätverket, där du kan gå med för att bolla dina idéer med andra.

Anmälan

Din anmälan behöver vi senast måndagen den 4 maj. Du kommer att få instruktioner om hur du ansluter till mötet dagen innan, den 6 maj. Informationen mejlas ut till den adress du anger i din bokning. Du behöver ha uppkoppling till internet, kamera och mikrofon, resten ordnar vi med. Du kan logga in från 08:15 på föreläsningsdagen. Vid anmälan kan du också välja att kryssa i om du vill stanna kvar på nätverksmötet med Produktutvecklingsnätverket som ligger direkt i anslutning efter frukostföreläsningen kl. 09:15 – 11:00


Träff med Produktutvecklingsnätverket

Tid: Torsdagen den 7 maj klockan 09:15 – 11:00
Plats: Digital föreläsning, du får en länk vid anmälan.

Vad är Produktutvecklingsnätverket?

Produktutvecklingsnätverket riktar sig till dig som jobbar med produktutveckling i någon form och vill veta mer om till exempel materialtrender, nya teknologier och hållbar utveckling. I nätverket ingår personer från flera olika företag, men även SVID (Stiftelsen Svensk Industridesign) och akademin. Vi träffas fyra gånger per år och deltagandet är helt fritt.


Aktiviteten arrangeras av projektet ASSAR Industrial Innovation Arena, ett av de projekt som IDC är med och driver. IDCs finansiärer är Europeiska regionala utvecklingsfonden, Skaraborgs kommunalförbund, Västra Götalandsregionen och Skövde kommun. Vi har i uppdrag att långsiktigt stärka konkurrenskraften och lönsamheten för Skaraborgs tillverkande industriföretag. För en hållbar framtida industri. ASSAR Industrial Innovation Arena är en del av Science Park Skövde och är en mötesplats där utbildning, innovation och forskning ger nya lösningar för industrin.

Vill du veta mer?

Hör av dig till Christian om du vill veta mer om Produktutvecklingsnätverket.

Industriutvecklare innovation

0500-50 25 27

Christian Bergman

Industriutvecklare innovation

Jag började på IDC i maj 2018 och har en lång bakgrund som lärare på Högskolan i Skövde inom produktutveckling, design, 3D och CAD. Jag har alltid känt ett starkt engagemang för hållbar utveckling. Att dela med mig av kunskap är något jag inte kan låta bli, ens på fritiden, då jag är auktoriserad klätterinstruktör och har hållit studiecirklar i gitarrspel.

Min personliga bild är en mix av allt jag helst gör på fritiden. Jag gillar att klättra, och då mest utomhus i klippor och berg. Tejpen har man för att undvika skrapsår på knogarna när man hänger sig fast genom att knyta näven i en spricka, så det står väl för att jag är lite känslig av mig och inte så tjockhudad. Hjälmen har jag också när jag klättrar, den representerar väl att jag är lite feg – eller i varje fall kalkylerar för vissa risker.

Karbinen har jag för att jag hänger upp mig på saker, även om jag inte är någon ”fästprisse”. Repet symboliserar väl att det blir lite trassligt ibland, fast det är väl kanske bättre än att det knyter sig i magen när man är i ett utsatt läge. Trumpinnarna tog jag för att de var lättare att bära med än gitarren, så de får väl symbolisera att jag är lite lat av mig. Sen kunde jag ju förstås tagit med ett plektrum istället. Att jag inte tänkte på det får väl stå för att jag är efterklok.

 

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 27

Dela via

Våra finansiärer
  • Europeiska Regionala Utvecklingsfonden
  • Europeiska Socialfonden
  • Skaraborgs Kommunalförbund
  • Skövde Kommun
  • Tillväxtverket
  • Vinnova
  • Västra Götalandsregionen