Arrangeras av Skaraborgs Kommunalförbund

Projekt | Seminarium

Framtidens kompetensutmaning i Skaraborg

ASSAR Industrial Innovation Arena i Skövde

Onsdag 23 november, 13-16

Anmäl här
Arrangeras av Skaraborgs Kommunalförbund
Framtidens kompetensutmaning i Skaraborg
ASSAR Industrial Innovation Arena i Skövde
Onsdag 23 november, 13-16

Nyetableringar och expansioner – Skaraborg står inför omfattande och betydelsefulla förändringar på arbetsmarknaden. Den 23 november tar arbetsgivare i Skaraborg tillsammans nästa steg mot att bli vinnare i kompetensutmaningen!

Vi står inför stor påverkan på arbetsmarknaden i Skaraborg och hela Sverige. Nya företag som etablerar sig i regionen och expansioner i befintliga verksamheter kommer att kräva mycket av oss som arbetsgivare och av samhället i stort. Tillsammans tar vi nästa steg mot att hitta lösningar på kompetensutmaningen Skaraborg står inför! För att samordna och stötta omställningen har projektet Kompetensnavet Skaraborg formats. Projektet drivs av Skaraborgs kommunalförbund och IDC är en av de samverkande parterna.

Tid: Onsdag 23 november, 13-16
Plats: ASSAR Industrial Innovation Arena i Skövde

Boka din plats

Föreläsare och innehåll

Under konferensen presenteras Kompetensnavets uppdrag och Rickard Lundberg, VP Powertrain production, Volvo Group i Skövde ger sitt perspektiv på kompetensutmaningen. Föreläsarna Rudolf Antoni, Svenskt Näringsliv, och Åsa Vikner, RISE, kommer också att ge oss en bild av de utmaningar vi står inför. Vi kommer även prata ihop oss kring vilka möjligheter och farhågor som finns inom olika branscher.

Målgrupp

Kompetensfrågan berör alla arbetsgivare i Skaraborg och deltagare från alla branscher är välkomna. Konferensen är särskilt lämplig för dig inom fordonsindustrin och den tillverkande industrin samt personalchefer och näringslivschefer i kommunerna.

Konferensen är startskottet på Skaraborgs gemensamma arbete kring framtidens kompetensförsörjning. Arrangör är Skaraborgs kommunalförbund.

Läs mer om projektet Kompetensnavet Skaraborg

Dela via

Våra finansiärer
  • Europeiska unionen
  • Västra Götalandsregionen
  • Skaraborgs Kommunalförbund
  • Skövde Kommun
  • Vinnova