Arrangeras av Möbelbruket

Inspiration

Cirkulär ekonomi - ett inspirationsseminarium

ASSAR Industrial Innovation Arena, Kavelbrovägen 2B, Skövde

Tisdagen den 27 mars, 12:00 - 13:00

Anmäl här
Arrangeras av Möbelbruket
Cirkulär ekonomi - ett inspirationsseminarium
ASSAR Industrial Innovation Arena, Kavelbrovägen 2B, Skövde
Tisdagen den 27 mars, 12:00 - 13:00

Låt dig inspireras av Tobias Jansson, skribent, föreläsare och omvärldsbevakare med fokus på cirkulär ekonomi. Den 27 mars kommer han till Skövde för att hålla en timmes lunchföreläsning om cirkulär ekonomi på ASSAR Industrial Innovation Arena.

Seminariet arrangeras av Möbelbruket, ett projekt som drivs av IDC West Sweden AB. Möbelbruket genomför industriell återtillverkning av kvalitetsmöbler för offentlig miljö.

Läs mer om Möbelbruket

Affärsnytta och resurseffektivitet

Under sitt seminarium ”Trender 2018 inom cirkulär ekonomi” ger Tobias en överblick över det senaste inom området, med många intressanta exempel. Tobias ger inspiration och orientering om hur en cirkulär ekonomi fungerar med material som flödar i loopar och cirkulära affärsmodeller som gör att affärsnytta går hand i hand med resurseffektivitet. Under seminariet får vi en introduktion till modellen för cirkulär ekonomi med biologiskt och tekniskt kretslopp och exempel på några viktiga aktörer inom området.

De trender som tas upp är bland annat:
 • Cirkulära städer
 • Regenerativt jordbruk och fiskodling på land.
 • Marint nedbrytbara förpackningar.
 • Digitaliseringen och möjliggörare för den cirkulära ekonomin.
 • Trähus byggande
 • Restflöden och industriell symbios.
Om föreläsaren och CircularEconomy.se

Tobias Jansson är en kunnig föreläsare inom ämnet Cirkulär Ekonomi och driver sidan www.circulareconomy.se. Där finns bland annat korta, informativa filmer om ämnet. Filmerna är pedagogiska och enkla att förstå, det måste starta i det enkla.

Praktisk information

Lunchföreläsningen är kostnadsfri som börjar klockan 12:00 och håller på till klockan 13:00. Möjlighet finns att köpa lunch i anslutning till seminariet från klockan 11:30.

Parkeringsmöjligheter finns vid Gothia Science Park (hämta p-tillstånd i receptionen), bakom järnvägen eller vid hotell Prisma. Kom i god tid!

Vi behöver din anmälan senast fredagen den 23 mars.

Gå till anmälan


Inspirationsseminariet arrangeras av IDC West Sweden AB. IDC driver projekten Möbelbruket och Hållbar Industriell Utveckling som finansieras av Västra Götalandsregionen, Europeiska regionala utvecklingsfonden och Skaraborgs kommunalförbund. IDC har i uppdrag att långsiktigt stärka konkurrenskraften och lönsamheten för Skaraborgs tillverkande industriföretag. För en hållbar framtida industri.

Vill du veta mer?

Hör av dig till Jenny om du vill veta mer om seminariet.

Industriell utvecklare

0500-50 25 23

Jenny Ekman

Industriell utvecklare

Jag började på IDC som projektledare för Möbelbruket i november 2016. Innan det, under 2015, var jag verksamhetsledare på Inredia, men jobbade parallellt med Möbelbruket på uppdrag av IDC. Jag är utbildad konstnär och har en master i Fri konst från Akademin Valand och har tidigare jobbat frilansande med olika uppdrag, bland annat som teckningskonsult inom skapande skola och kultursekreterare på Tibro kommun.

Mitt uppdrag som projektledare för Möbelbruket är att vara en positivt bidragande påverkare för möbelindustrin inför den omställning framtiden kräver till ett mer hållbart och cirkulärt tänk. I projektet ingår att konkret skapa kommersiellt hållbar verksamhet för återbruk av möbler i offentlig miljö.

I framtiden kommer vi behöva jobba mer med värdet i saker, att se bortom det som är slitet, fult och uppfattas som skräp, och istället se det funktionella, se potential i råmaterialet. Att kunna ge allt material ett ännu längre liv!

Det roligaste med jobbet är att få vara med och påverka framtiden litegrann till det bättre och att få förverkliga något från idé till verklighet. Det är också spännande och roligt därför att man inte vet innan exakt hur projektet kommer ta form, det får växa fram efter hand. Faktiskt väldigt likt processen i konstprojekt eller konstverk. Att jobba på IDC och med Möbelbruket kan båda sammanfattas som utvecklande, framtidsfokuserat och roligt.

Med mig på mitt personliga foto har jag en blandning av böcker. De får symbolisera mitt intresse för litteratur. Jag läser, lyssnar mycket på ljudböcker och följer gärna med i samhällsdebatter. Men det blir även matlagning och bakning tillsammans med familjen på fritiden. Och så gillar jag ju färg, interiör och bygga grejer. Vi renoverar alltid, både sommarstugan och villan i Tibro!

 

 

 

Kontaktuppgifter

 • 0500-50 25 23

Dela Via

Våra finansiärer
 • Europeiska Regionala Utvecklingsfonden
 • Europeiska Socialfonden
 • Skaraborgs Kommunalförbund
 • Skövde Kommun
 • Tillväxtverket
 • Vinnova
 • Västra Götalandsregionen