Lenita - välkommen till IDC

Lenita Björling jobbar sedan början på januari som projektadministratör hos oss på IDC, med inriktning mot ekonomi. Hon kommer senast från barn- och utbildningsförvaltningen i Skara där hon jobbat som administratör. Vi är jätteglada att ha Lenita här hos oss och bad henne berätta lite om hur det känns att starta upp som medarbetare på IDC.

Hur kom du först i kontakt med IDC?

Första gången jag hörde talas om IDC så var det genom att Therese Rydberg som jag jobbat med tidigare började här, då lät det som en så spännande arbetsplats tyckte jag. Vi jobbade tillsammans på barn- och utbildningsförvaltningen i Skara på den tiden, jag jobbade då som administratör. När de lediga tjänsterna sedan kom ut i somras så kändes det naturligt att söka, även om tjänsten blev mer inriktad mot ekonomi än vad det var tänkt från början skrattar Lenita.

Vad lockar dej med IDC?

Jag tycker det är en jättespännande verksamhet som jag inte hört så mycket om tidigare. För egen del har jag nog inte förstått att det finns ett sånt här koncept, en verksamhet med en sådan utpräglad projektform som finns till bara för att hjälpa och stötta andra företag. Det känns oerhört spännande att ha blivit en del av det och lära mig mer.lenita björling IDC (1)

Vad bär du med dig in för erfarenheter in till IDC?

Jag har jobbat med många olika saker genom livet, så man kan väl säga att jag bär med mig en helhet. Mitt huvudområde har alltid varit inom administration och delvis ekonomi men inom olika branscher. Jag har bland annat jobbat med bostadsrättsföreningar och hyresfastigheter i många år.

Hur hoppas du kunna utvecklas med IDC?

Jag hoppas och ser fram emot mycket ny kunskap, dels om verksamheten i stort och dels om själva projektuppbyggnaden. Jag vill även fördjupa mina kunskaper inom ekonomi. Dessutom känns det verkligen spännande att få vara en del i det interna utvecklingsarbetet som bedrivs här, även om jag inte varit med så länge så upplever jag det som en verksamhet där man verkligen får vara med, här finns en stark samhörighet och delaktighet.

Vad händer nu? När går startskottet och vad är nästa mål på resan?

Ja, jag startade den 8 januari, så jag har varit igång i tre veckor nu. Och nu är det full fart framåt, det gäller det att plocka in mer information och öka upp kunskapen om IDC successivt, jag ser fram emot att bli självgående så snart som möjligt!

Går det att sammanfatta din känsla eller uppfattning av IDC (så här långt) med säg, tre ord?

Samhörighet definitivt. Och det finns även en stark nyfikenhet och engagemang, när det kommer företag eller situationer på tal, samarbeten på olika sätt, ja då är alla så på hugget att tycka till och ge sitt för utvecklingen, det tycker jag är superhäftigt!

Varmt välkommen Lenita, som en del av IDC!

Vill du veta mer?

Hör av dig till Lenita direkt om du är nyfiken på att veta mer!

Ekonom och administratör

0500-50 25 03

Lenita Björling

Ekonom och administratör

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 03

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Information | Medarbetare

Just nu söker vi medarbetare - vill du växa tillsammans med oss?

IDC West Sweden AB är ett utvecklingsbolag för människorna i Skaraborgs tillverkande industri. Vårt uppdrag är att stärka konkurrenskraften och…

2 maj, 2023 — Lästid 2 min

Delägare | Information

Vilket företag vinner Industripriset Skaraborg 2024?

Ta chansen att påverka vilket företag som vinner Industripriset Skaraborg 2024. Priset tilldelas ett tillverkande industriföretag i Skaraborg som agerar…

20 maj, 2024 — Lästid 3 min

Tips från IDC

IDC tipsar: Jobbsprånget

Söker ni talanger med akademisk kompetens? Jobbsprånget kopplar ihop er med utrikes födda akademiker med strålande resultat. Jobbsprånget är ett…

16 maj, 2024 — Lästid 1 min

IDCs erbjudande | Projekt

Hållbarhetsworkshop för Karlsborgsföretag

I Karlsborg finns sedan ett par år tillbaka en industrigrupp där deltagare från flera industriföretag träffas regelbundet och diskuterar gemensamma…

6 maj, 2024 — Lästid 5 min