IDCs VD går vidare till IUC Sverige

Efter tretton år inom det Skaraborgsbaserade utvecklingsbolaget IDC West Sweden AB går VD Thomas Nilsson i maj vidare till VD-posten på IDCs nationella motsvarighet, IUC Sverige, där IDC är en av 11 delägare.

— Thomas har gjort en oerhört stark insats som VD för IDC genom åren och vi beklagar givetvis att han lämnar oss. Samtidigt hoppas vi att han kan sprida de idéer och koncept som fungerat så bra här i Skaraborg vidare på ett nationellt plan och att IDC får än mer tillgång till de andra IUC bolagens framgångsfaktorer, säger IDCs styrelseordförande Sören Gustafsson, som ser fram emot ett fortsatt nära samarbete med Thomas i hans nya roll.

— Det har varit fantastiskt att få vara med om att bygga upp IDC West Sweden till ett framgångsrikt regionalt bolag för industriell utveckling. IUC bolagens förutsättningar ser olika ut runt om i Sverige, men tillsammans har vi ett helhetskoncept för att utveckla de små och medelstora tillverkande företagen på ett hållbart sätt, berättar Thomas Nilsson och fortsätter:

— Uppdraget är detsamma för alla IUC Sveriges delägarbolag – att långsiktigt stärka svensk industris konkurrenskraft och lönsamhet. Genom ett tätare erfarenhetsutbyte och ökad samverkan kan vi tillsammans utveckla våra gemensamma metoder, verktyg och arbetssätt som alla kan tillämpa utifrån de regionala förutsättningarna och behoven. Jag ser verkligen fram emot att kunna fortsätta skapa mervärden, nu på det nationella planet, till nytta för hela Sveriges industriella utveckling – inklusive IDCs delägare.

Processen att hitta en efterträdare till Thomas Nilsson är igång. Den 4 december kommer en plan för rekryteringsarbetet, som kommer att genomföras med hjälp av externa konsulter, att läggas fram för IDCs styrelse.

— Det blir förstås en utmaning att ersätta Thomas, men vi har ett halvår på oss och jag är övertygad om att vi kommer att lyckas, avslutar Sören Gustafsson.

Öppna pressreleasen som PDF

Gå till vårt pressrum för bilder och logotyper

För mer information, kontakta:  Sören Gustafsson, ordförande IDC West Sweden AB, 0709-22 07 11


Om IDC West Sweden: IDC West Sweden AB är ett utvecklingsbolag som arbetar för att stärka konkurrenskraften för Skaraborgs tillverkningsindustri. Bolaget har 26 medarbetare och ägs av ca 160 små och medelstora industriföretag. Bolaget är icke vinstutdelande och bygger på hjälp till självhjälp, med finansiering från bland andra Västra Götalandsregionen, Skaraborgs kommunalförbund och Tillväxtverket.

Om IUC Sverige: IUC Sverige AB är en nationell resurs för ökad konkurrenskraft i svensk industri. Bolaget ägs av 11 regionala utvecklingsbolag, varav IDC West Sweden är ett, och har motsvarande uppdrag som IDC, men på ett nationellt plan.

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Information | Tips från IDC

Aktuella insatser och behov med anledning av Covid-19

Senast uppdaterad 2020-04-03. Med anledning av viruset Covid-19 (Coronaviruset) är det viktigt att vi alla hjälps åt att vidta åtgärder…

2 april, 2020 — Lästid 4 min

möbelbruket bild

Okategoriserad | Press

Möbelbrukets seminarium om miljöcertifiering

Torsdagen den 14 december arrangerar Möbelbruket ett seminarium på Inredia i Tibro. Medverkar gör Birgitta Nilsson, Gröna Listan, Leif Lång, Svanen och…

25 november, 2017 — Lästid 1 min

science park borås

Okategoriserad | Press | Samverkan

Body & Space: miljonsatsning till Science Park Borås i samverkan med IDC

Body & Space är en samverkansarena för cirkulära affärsmodeller avseende textil, mode, inredning och möbler. I december 2017 beviljades Science Park…

7 december, 2017 — Lästid 3 min

assar2018-950x480

Okategoriserad | Press

Invigning av ASSAR Industrial Innovation Arena

Den 2 mars 2018 invigs den fysiska miljön av ASSAR Industrial Innovation Arena i Skövde. Regionen får därmed en världsledande…

1 februari, 2018 — Lästid 3 min