Göran Adlén föreläste om trender och framtidens industri

Under temat trendspaning och hur vi gör framtidens industri tillsammans höll Göran Adlén en dryg timmes inspirerande lunchföreläsning på Gothia Science Park i Skövde.

Göran inledde med att reflektera över varumärken och vem som äger varumärken idag. Att tänka klassisk marknadsföring och B2B fungerar inte längre eftersom det är vi själva och företagets medarbetare som äger varumärket. Det är medarbetarna som är ambassadörer och själva sprider allt det företaget står för.

Ett 50 tal deltagare kom för att lyssna till Göran Adléns föreläsning om trender i framtiden

Miljövänlig kundservice

Idag gäller det att personifiera budskapet och se människan. Människor vill handla av människor och det är de små sakerna som är viktiga, och att ge det där lilla extra, fortsatte Göran. Och vi ska göra det på ett miljövänligt sätt, inom rätt tid och vi ska visa att vi inte bara tänker på oss själva.

Innovativ effektivisering

Göran pratade även om trender och mottrender. I takt med att allt digitaliseras söker vi oss allt mer, som motreaktion, till det rent handgjorda och till det gamla analoga sättet att arbeta. Han pratade om den ”digiloga” trenden, en mix av det digitaliserade och analoga som tillsammans blir en innovativ effektivisering.

Våga tänka i nya banor och släpp loss kreativiteten

Göran Adlén seminarium IDC (5)

Generation Z

Våra blivande kunder och medarbetare, födda från mitten av 90-talet och framåt, kallade han generation Z. De har vuxit upp mitt i digitaliseringen och ser inte behovet att arbeta 8-17, eftersom möjligheten finns att vara uppkopplad dygnet runt och arbeta när det passar. De vill handla i fysiska butiker, eftersom det går mycket snabbare än att beställa på nätet. De vill vara med och själva skapa innehåll tillsammans med varumärket och tycker att reklamfilmer längre än tio sekunder är tröttsamt.

Fokus

Göran avslutade med att vi behöver skapa mer mental oreda för att kunna bli kreativa. Vi behöver bli uttråkade och strunta i det här med att sätta upp mål och strategier och försöka att inte hantera flera projekt samtidigt. Hjärnan klarar helt enkelt inte att lösa flera uppgifter parallellt. Istället kan vi följa den trend som nu råder och går under namnet ”focus is the new IQ”. Förmågan att kunna koppla bort allt annat runt omkring som tar uppmärksamhet och fokusera till 100 % på det som viktigt.

Tillsammans, ödmjukhet och beröm

Till sist uppmanades vi att göra mer tillsammans, visa ödmjukhet och ge varandra beröm. Ta vara på tiden, inte jaga runt så mycket och ge varandra uppmärksamhet.

2018 kommer vi att gå mot mer äkthet, det är människan som ska synas och vi ska uppskatta det vi har närmast runt omkring oss.

           

 

SparaSpara

SparaSpara

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

IDCs erbjudande | Information

Säkra din plats i IUC montern på Elmia Subcontractor 2024!

Elmia Subcontractor är norra Europas största underleverantörsmässa och mötesplatsen för företagen inom tillverkande industrin, deras kunder och leverantörer. Här finner…

26 mars, 2024 — Lästid 3 min

IDCs erbjudande

Nytt erbjudande inom social hållbarhet

Vi på IDC har i många år samverkat med EDCS – Equality Development Center West Sweden i frågor rörande social hållbarhet…

16 januari, 2024 — Lästid 1 min

IDCs erbjudande | Nätverk

Nätverk med fokus på framtidens drivlinor

I våra nätverk får du möjlighet att träffa personer med liknande yrken för erfarenhetsutbyte och utveckling. Det nyaste av våra…

16 januari, 2024 — Lästid 2 min

IDCs erbjudande | Projekt

Hållbarhetsworkshop för Karlsborgsföretag

I Karlsborg finns sedan ett par år tillbaka en industrigrupp där deltagare från flera industriföretag träffas regelbundet och diskuterar gemensamma…

6 maj, 2024 — Lästid 5 min