För dig som handlar med Ryssland eller Ukraina

Västsvenska Handelskammaren har samlat information och länkar för att stötta dig som handlar med Ryssland och Ukraina eller har anställda på plats i landet. De följer utvecklingen och sidan uppdateras löpande.

Det är med stor oro vi ser på invasionen av Ukraina och det obeskrivliga mänskliga lidandet det medför. Situationen får också konsekvenser för de företag som handlar med Ryssland och Ukraina eller har anställda på plats i landet. Som näringslivets mötesplats samlar Västsvenska Handelskammaren information och länkar som kan vara till stöd till dig som företag.

Webinarium – så påverkas ditt företag

Västsvenska Handelskammaren samlade expertis för att i ett osäkert läge ge en bild av hur ditt företag påverkas av situationen. Vad innebär sanktionerna mot Ryssland rent konkret? Hur ska man som företag agera utifrån sanktionerna? Vilka troliga scenarier ser vi framför oss? Vad ska företag som har affärer med Ryssland fokusera på i nuläget? Sändes den 2 mars 2022.

Se – Så påverkas ditt företag

Webinarium – så påverkas din affär

En uppföljning av tidigare seminarium där fokus låg på sanktionerna gentemot Ryssland och dess betydelse för svenska företag. Du får en uppdatering kring sanktionerna samt hur du hanterar betalningar och transaktioner. Sedan fokuserar vi på hur logistik, transporter samt kontrollen vid gränserna ser ut. Sändes den 8 mars 2022.

Se – Så påverkas din affär

Vanliga frågor och svar

Västsvenska Handelskammaren samlar även vanliga frågor och svar från sina medlemsföretag, kopplat till kriget i Ukraina.

Läs frågor och svar

Mötesgrupp och frågor för drabbade företag

Handelskammaren arbetar just nu med att sätta samman en mötesgrupp för sina medlemsföretag som på ett eller annat sätt påverkas av invasionen av Ukraina. En möjlighet för dig som vill utbyta tankar och erfarenheter kring hur man hanterar situationen.

De svarar även på frågor i den utsträckning det finns möjlighet, samt hänvisar vidare till relevanta parter.

Kontakt för frågor eller intresse av att delta i mötesgrupp:

Jesper Öhrn, chef internationell affärsutveckling
031-83 59 02 / 0727-41 82 46

Stefan Gustavsson, chef näringspolitik
031-83 59 23 / 0734-28 21 34

Bjarne Pettersson, regionchef Fyrbodal / Skaraborg
0500-59 50 32 / 0708-48 58 16

Ove Lillestöl, regionchef Boråsregionen
033-20 62 43 / 0702-04 60 09

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Information | Projekt

Besök ASSAR virtuellt

Besök ASSAR utan att besöka ASSAR – välkommen in i den virtuella miljön. Här kan du se dig omkring via…

4 oktober, 2022 — Lästid 1 min

Information | Tips från IDC

Utlysning för att utveckla leverantörer av lättviktslösningar

Nu finns möjlighet att ansöka om en utlysning för att utveckla svenska små- och medelstora företag till högspecialiserade leverantörer av…

4 juli, 2022 — Lästid 2 min

Projekt | Tips från IDC

IDC tipsar: FoU-kort 2023

Västra Götalandsregionen (VGR) erbjuder genom FoU-kort stöd till forskningsprojekt som ska hjälpa företag att ta fram ny vetenskaplig kunskap och…

16 januari, 2023 — Lästid 3 min

Information | Tips från IDC

Skräddarsydda kurser för yrkesverksamma inom industrin

Högskolan i Skövde har ett brett utbud av kurser för industriverksamma, bland annat inom framtidens teknologier och arbetssätt. WISER erbjuder…

12 januari, 2023 — Lästid 3 min