För dig som handlar med Ryssland eller Ukraina

Västsvenska Handelskammaren har samlat information och länkar för att stötta dig som handlar med Ryssland och Ukraina eller har anställda på plats i landet. De följer utvecklingen och sidan uppdateras löpande.

Det är med stor oro vi ser på invasionen av Ukraina och det obeskrivliga mänskliga lidandet det medför. Situationen får också konsekvenser för de företag som handlar med Ryssland och Ukraina eller har anställda på plats i landet. Som näringslivets mötesplats samlar Västsvenska Handelskammaren information och länkar som kan vara till stöd till dig som företag.

Webinarium – så påverkas ditt företag

Västsvenska Handelskammaren samlade expertis för att i ett osäkert läge ge en bild av hur ditt företag påverkas av situationen. Vad innebär sanktionerna mot Ryssland rent konkret? Hur ska man som företag agera utifrån sanktionerna? Vilka troliga scenarier ser vi framför oss? Vad ska företag som har affärer med Ryssland fokusera på i nuläget? Sändes den 2 mars 2022.

Se – Så påverkas ditt företag

Webinarium – så påverkas din affär

En uppföljning av tidigare seminarium där fokus låg på sanktionerna gentemot Ryssland och dess betydelse för svenska företag. Du får en uppdatering kring sanktionerna samt hur du hanterar betalningar och transaktioner. Sedan fokuserar vi på hur logistik, transporter samt kontrollen vid gränserna ser ut. Sändes den 8 mars 2022.

Se – Så påverkas din affär

Vanliga frågor och svar

Västsvenska Handelskammaren samlar även vanliga frågor och svar från sina medlemsföretag, kopplat till kriget i Ukraina.

Läs frågor och svar

Mötesgrupp och frågor för drabbade företag

Handelskammaren arbetar just nu med att sätta samman en mötesgrupp för sina medlemsföretag som på ett eller annat sätt påverkas av invasionen av Ukraina. En möjlighet för dig som vill utbyta tankar och erfarenheter kring hur man hanterar situationen.

De svarar även på frågor i den utsträckning det finns möjlighet, samt hänvisar vidare till relevanta parter.

Kontakt för frågor eller intresse av att delta i mötesgrupp:

Jesper Öhrn, chef internationell affärsutveckling
031-83 59 02 / 0727-41 82 46

Stefan Gustavsson, chef näringspolitik
031-83 59 23 / 0734-28 21 34

Bjarne Pettersson, regionchef Fyrbodal / Skaraborg
0500-59 50 32 / 0708-48 58 16

Ove Lillestöl, regionchef Boråsregionen
033-20 62 43 / 0702-04 60 09

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Information

Festival hos Volvo och öppet hus på ASSAR

Lördagen den 9 september är det dags för Festival hos Volvo i Skövde. Volvo öppnar dörrarna för att fira omställningen…

6 september, 2023 — Lästid 1 min

Projekt | Tips från IDC

IDC tipsar: FoU-kort 2023

Västra Götalandsregionen (VGR) erbjuder genom FoU-kort stöd till forskningsprojekt som ska hjälpa företag att ta fram ny vetenskaplig kunskap och…

16 januari, 2023 — Lästid 3 min

Tips från IDC

IDC tipsar: Ansök om automationscheck

Är du del i ett litet eller medelstort tillverkande företag som vill utveckla tillverkningen mot högre grad av automatisering eller…

23 januari, 2023 — Lästid 1 min

Tips från IDC

IDC tipsar: Karriärprogram som erbjuds av Skövde Kommun

Karriärprogram Ett satsning som erbjuds av Skövde Kommun. Det är ett karriärprogram för ”international professionals” i Skaraborg och masterstudenter vid…

2 augusti, 2023 — Lästid 2 min