Fokusträff: Många ville fördjupa sig i efterkalkylering med Monitor

Under vår Fokusträff – Utveckla ditt affärssystem fick drygt 50 deltagare en presentation av efterkalkylering i Monitor G5.

Det var Monitor ERP System själva som höll i föreläsningen, Daniel Hassini och Hampus Petersson visade nya funktioner och svarade på frågor om efterkalkylering i Monitor G5. Många jobbar idag i G4 och står inför ett eventuellt byte till G5.

Gothia Science Park

Drygt 50 deltagare var med på Monitors föreläsning.

Uppskattad workshop

Deltagarna fick som vid tidigare träffar sätta sig efter bordsplacering med mixade företag. Efter Monitors presentation genomfördes en workshop med diskussionsfrågor kring affärssystem där deltagarna utbytte erfarenhet och tips och trix kring användandet. Några av frågorna som diskuterades var: efterkalkyl av tillverkningsorder och; saknas systemstöd för viss kalkylering?

Nya funktioner i Monitor G5

Monitor G5 är fortfarande under uppbyggnad och nya funktioner kommer allt efter som. En av nyheterna är till exempel att det går att få fram hur mycket man får ut av en produktion beräknat efter den faktiska produktionstiden, inte uppskattad produktionstid. Samt att det vid efterkalkylering av projekt finns möjlighet att lägga till delprojekt för att underlätta vid projektkalkylering.

Analys innan konvertering

Inför att ett företag ska uppgradera från G4 till G5 gör Monitor först en analys hos företaget för att stämma av när det kan vara aktuellt att konvertera, beroende på hur Monitor används idag. Kostnaden vid ett byte brukar hamna på mellan 10- och 15 000 kronor.


Monitors erbjudande till IDCs delägarföretag

Monitor har tagit fram ett erbjudande särskilt för IDCs delägarföretag och Monitors kunder. För mer information kontakta gärna Monitor.

Vill du veta mer om erbjudandet?

Kontakta Arne Holmberg, 0500-50 25 16 eller arne.holmber.

Vill du veta mer?

Hör av dig till Arne om du vill veta mer om våra Fokusträffar i affärssystem.

Chef för Företagsutveckling

0500-50 25 20

Arne Holmberg

Chef för Företagsutveckling

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 20

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

IDCs erbjudande | Information

Säkra din plats i IUC montern på Elmia Subcontractor 2024!

Elmia Subcontractor är norra Europas största underleverantörsmässa och mötesplatsen för företagen inom tillverkande industrin, deras kunder och leverantörer. Här finner…

26 mars, 2024 — Lästid 3 min

IDCs erbjudande

Nytt erbjudande inom social hållbarhet

Vi på IDC har i många år samverkat med EDCS – Equality Development Center West Sweden i frågor rörande social hållbarhet…

16 januari, 2024 — Lästid 1 min

IDCs erbjudande | Nätverk

Nätverk med fokus på framtidens drivlinor

I våra nätverk får du möjlighet att träffa personer med liknande yrken för erfarenhetsutbyte och utveckling. Det nyaste av våra…

16 januari, 2024 — Lästid 2 min

Delägare | IDCs erbjudande | Projekt

Elicom tar utvecklingskliv för ökad attraktivitet

Elicom, grundat 1988, är en av Sveriges ledande samarbetspartner inom elektrifiering och automation för industri, VA och offentlig verksamhet. I…

16 januari, 2024 — Lästid 7 min