Ansök om 700 000 kronor till forskning och utveckling

Den 1 augusti öppnar höstens ansökningsomgång av FoU-kortet Avancerat, Västra Götalandsregionens forskningsprogram för små och medelstora företag. Finansieringen är en lösning för att finansiera utvecklingsarbete. Max beloppet för FoU-kortet Avancerat är nu 700 000 kr. FoU-kort Bas är som vanlig löpande under året, max beloppet på Bas-korten är 50 000 kr.

Växa genom forskning och utveckling

Västra Götalandsregionen ger med programmet “Forskning och utveckling i små och medelstora företag “ekonomiskt stöd till små och medelstora företag för att stärka företagets förmåga att utveckla varor, tjänster och processer med hjälp av forsknings- och utvecklingsinsatser (FoU). Det övergripande målet är att ny kunskap genereras och att stärka företagets konkurrenskraft.

FoU-kort Avancerat

FoU-kort Avancerat ska bidra till specifika forsknings- och utvecklings projekt. Resultatet ska ge tydliga konkurrensfördelar till exempel i form av utveckling av ny kunskap, förbättrad pris/prestanda i förhållande till konkurrenter, stärkta immateriella tillgångar eller lägre tillverkningskostnad. Upp till 700 000 kr i FoU-stöd kan lämnas. Företaget måste visa att projektet syftar till att främja utveckling av nya eller bättre tjänster, varor eller processer genom att med forskningskompetens ta fram:

  • Ny kunskap
  • Ny information
  • Nya erfarenheter

Ansökningar tas emot mellan den 1 augusti 2019 till 2 oktober 2019. Besked om vilka som beviljas finansiering meddelas tidigast i december 2019.

FoU-kort Bas

FoU-kort Bas ska i första hand användas för att utifrån specifika marknadsbehov identifiera och definiera vilka FoU-insatser företaget behöver för att utveckla ny hållbar kunskap, vilka ska kunna omsättas i företagens verksamheter. Dessa insatser kan avse såväl varor, tjänster som processer. Ansökningar till FoU-kort Bas kan skickas in löpande under året, utlysningsperioden gäller alltså inte för FoU-kort Bas. Upp till 50 000 kr i FoU-stöd kan lämnas.

Läs mer om FoU-kortet

Folder om FoU-kortet

IDC kan stötta i finansieringsansökan

 

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

IDCs erbjudande | Information

Säkra din plats i IUC montern på Elmia Subcontractor 2024!

Elmia Subcontractor är norra Europas största underleverantörsmässa och mötesplatsen för företagen inom tillverkande industrin, deras kunder och leverantörer. Här finner…

26 mars, 2024 — Lästid 3 min

Information | Samverkan

Årets Karriärlunch har gått av stapeln

Karriärlunchen är ett initiativ som tagits för att skapa nätverk mellan gymnasieelever från teknik- och industritekniska programmen i Skaraborg, högskolestudenter…

14 december, 2023 — Lästid 3 min

Information | Projekt

Forma framtiden i ASSAR Circular Labs

Nu finns det möjlighet för företag som tagit kliv i frågan om cirkulär omställning att ta plats i arenan ASSAR…

18 december, 2023 — Lästid 3 min

Nätverk | Projekt

Batteriteknikens möjligheter: “Gemensamt kan vi bidra till att Skaraborg står starkt och enat”

Möjligheterna inom batteriteknik var temat när Science Park Skövde och IDC West Sweden bjöd in företag och aktörer till en…

17 april, 2024 — Lästid 3 min