5 användbara tips för rätt rekrytering – från ams.se

Vi på IDC fick i november besök av en företagsrådgivare från Arbetsförmedlingen i Nordvästra Skaraborg, Aldin Mesic. Han visade oss de senaste funktionerna och verktygen för arbetsgivare som arbetsförmedlingen har att erbjuda. Bra och användbar information för de flesta just nu, när många upplever svårigheter i rekryteringssammanhang!

Arbetsförmedlingen i Skaraborg är uppdelad i två enheter, Nordvästra och Östra. Båda enheterna erbjuder en arbetsgivarservice och är bemannade med företagsrådgivare. (Se alla kontor och kontaktuppgifter listade längst ned på denna sida.)

Ökat fokus på arbetsgivare

Det är ett led i arbetsförmedlingens expansion av arbetsgivarfokus i fråga om rekrytering. Vi på IDC välkomnar varmt det ökade fokuset på arbetsgivare som arbetsförmedlingen nu presenterar. Det är en tuff situation för arbetsgivare just nu och många känner säkert igen sig i att rekrytering kräver ett mer aktivt sökande än tidigare, kreativa lösningar, nytänk och ett fokus på hur en attraktiv arbetsgivare egentligen ser ut. I detta arbete är arbetsförmedlingens verktyg riktigt bra att använda sig av.

Så, vad kan arbetsförmedlingen erbjuda för tjänster i och med deras nysatsning på arbetsgivare?

1. Söka kandidater

Den kanske allra mest användbara nyheten kommer på första plats. Har du någon gång annonserat en tjänst på www.ams.se har du redan ett konto, annars skapar du enkelt ett och loggar in. Sedan kan du sålla och filtrera mellan de profiler som finns registrerade och kontakta de du tycker verkar intressanta direkt. Du kan söka på kompetenser utifrån krav eller merit. I nuläget finns närmare 8000 inskrivna CVn bara i Skaraborg.

sök kandidater

Med hjälp av tjänsten kan du:
  • välja bland flera sökkriterier, såsom yrkesroll, kompetenser, arbetslivserfarenhet, språk och körkort bland andra
  • få en träfflista på matchande kandidater
  • spara dina sökningar
  • spara kandidaternas profiler
  • ladda ner profiler som pdf:er
  • kontakta kandidaterna

Läs mer här


2.  Rekryteringsträffar online

En digitaliserad mötesmöjlighet för att överbrygga geografiska hinder. Du kan antingen mötas i storgrupp eller en och en i form av ett kösystem. Idag finns många arbetssökande som är villiga att röra på sig i landet, det digitala mötesrummet förenklar kontakten mellan dig som arbetsgivare och arbetssökande runt om i landet.

Läs mer här


3. Webbinarierrekrytera med mångfald

Webbinarierna ger möjlighet för arbetsgivare att vässa sin kompetens inom rekrytering. I webbinarierna delar arbetsförmedlingen med sig av sina bästa tips inom ämnen som intervjufrågor, urval, att rekrytera med mångfald. Där finns också en chat där du som arbetsgivare kan ställa frågor och utbyta erfarenheter med andra arbetsgivare dygnet runt.

Läs mer här


4. Arbetsgivarpodden

Behöver du rekrytera och vill ha inspirerande tips? I arbetsförmedlingens podd för arbetsgivare vill de inspirera, motivera och informera dig om allt från att rekrytera, utveckla din verksamhet till att må bra på jobbet. Arbetsgivarpodden kommer ut varannan onsdag.

Läs mer här


5. Skräddarsydda utbildningar – när du har svårt att hitta rätt kompetensanställ med praktik

Ibland kan det vara svårt att hitta rätt kandidat för vissa specialtjänster eller så behöver personen du vill anställa komplettera sina kunskaper. Då kan arbetsförmedlingen hjälpa till med att anordna utbildningar eller skapa förutsättningar för en intern utbildning på plats.

Läs mer här

Ett sista tips! Skriv upp dig för nyhetsbrev från arbetsförmedlingen för att få de senaste nyheterna och möjligheterna skickade till dig!

Registrera din adress för nyhetsbrev

Alla tjänster arbetsförmedlingen erbjuder arbetsgivare är kostnadsfria.

ams header


Kommande aktiviteter

SOMMARJOBBSMÄSSA 2018
Har du som arbetsgivare rekryteringsbehov inför sommaren 2018? Mässan är en mötesplats mellan arbetsgivare och arbetssökande inför sommaren 2018. Mässan är kostnadsfri och öppen för alla.

Onsdagen den 28 februari 2018, Valhall i Skövde.
Torsdagen den 8 mars 2018, Parketten i Lidköping


Arbetsförmedlingens servicetelefoner är öppna alla vardagar mellan 08:00-16.30

NORDVÄSTRA SKARABORG
Lidköping, Vara, Essunga: 010 – 488 31 81, hemsida med lokala aktiviteter
Skara, Götene: 010 – 488 31 90, hemsida med lokala aktiviteter
Mariestad, Töreboda, Gullspång: 010 – 486 03 89, hemsida med lokala aktiviteter

ÖSTRA SKARABORG
Skövde, Hjo, Tibro, Karlsborg: 010 – 488 34 50, hemsida med lokala aktiviteter
Falköping, Tidaholm: 010 – 488 34 42, hemsida med lokala aktiviteter

Kontor öppna för spontana besök finns i Lidköping, Mariestad, Skövde och Falköping.

Vill du veta mer?

Hör av dej till Marie om du vill veta mer.

Industriell utvecklare

0500-50 25 21

Marie Hult

Industriell utvecklare

Sedan augusti 2013 har jag varit anställd som säljresurs här på IDC och främst jobbat med kundkontakt för IDC och Material ConneXion. Men jag har även hand om prospekt, event och seminarier, jag är nog lite allt i allo .

Det är en fantastisk känsla att få vara med och coacha människor och se dem lyfta. Att fånga upp företagens behov och få dem att själva se och ombesörja dem. Det gör det extra roligt att gå till jobbet.

Min lediga tid spenderar jag gärna med familj och vänner. Vi umgås, lagar och äter god mat serverad med ädla drycker. För mig är det även avkoppling att komma ut i skogen och som hundägare har jag en jättebra anledning att göra det ofta.

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 21

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Medarbetare | Tips från IDC

Christians tips om (sam)arbete på distans

Fler och fler jobbar hemifrån i och med den senaste tidens utveckling med det nya Coronaviruset. Det är en förändring…

24 mars, 2020 — Lästid 8 min

Delägare | Information | Samverkan

Detta kan industrin göra för att attrahera fler unga

Rekrytering är en viktig fråga för den tillverkande industrin idag. Hur kan vi attrahera framtidens arbetskraft och få dem att…

13 november, 2019 — Lästid 7 min

Information | Samverkan

Karriärlunch för framtida arbetskraft och arbetsgivare

För fjärde året i rad arrangerade Teknikcollege Skaraborg, Högskolan i Skövde och IDC West Sweden AB Karriärlunchen som täcker hela…

11 november, 2019 — Lästid 3 min

Nätverk | Samverkan

Agila modeller inom produktionsutveckling - så funkar det!

Agila modeller förknippas främst med programvaruutveckling. Men den här dagen utforskade deltagare från tillverkningsindustrin i Skaraborg hur och när metoden…

26 februari, 2020 — Lästid 10 min