Arrangeras av ASSAR i samverkan med Högskolan i Skövde

Projekt

Varför förändrar en ökad digitalisering kraven på ledarskapet i industrin?

Online

Torsdagen den 2 december

Anmäl här
Arrangeras av ASSAR i samverkan med Högskolan i Skövde
Varför förändrar en ökad digitalisering kraven på ledarskapet i industrin?
Online
Torsdagen den 2 december

Arbetar du som industriell ledare eller i roller där du utvecklar ledarutvecklingsprogram och vill få möjlighet att inleda en gemensam resa med andra som är intresserade av industriellt ledarskap? Välkommen till denna första introducerande workshop, arrangerad av Högskolan i Skövde och ASSAR!

Tid: Torsdagen den 2 december, kl. 12.00-13.00
Plats: Online
Språk: Engelska
Målgrupp: Lunchseminariet är öppet för alla, men riktar sig särskilt till roller och funktioner som innehåller ett industriellt ledarskap eller som arbetar med ledarutveckling inom industrin.

Anmäl dig här

Strategier för digital omställning

En ökad digitalisering av svensk industri handlar inte bara om teknik. Förmågan att skapa affärsnytta ur nya digitala lösningar kräver också ett ökat fokus på t.ex. medarbetarnas kompetensutveckling, arbetssätt och kultur för att skapa nya innovativa lösningar och strategier för en digital omställning. Här spelar det industriella ledarskapet en stor roll och samtidigt utmanas nedärvda ledarskapskulturer och synsätt.

Näringsliv och akademi i samverkan

Seminariet ges av Nicholas Danlid Burke, Workshop Manager Scania Cab Assembly, Scania Oskarshamn och Mattias Strand, Universitetslektor, Högskolan i Skövde. Nicholas och Mattias kommer att växeldra i frågeställningen ”Varför förändrar en ökad digitalisering kraven på ledarskapet i industrin?”, utifrån ett praktiskt, såväl som ett teoretiskt perspektiv. Detta för att ge en balanserad bild av de faktorer som påverkar ledarskapet i industrin, samt hur kraven på ett tekniskt ledarskap förändras och vilka kompetenser och förmågor som blir allt viktigare. Därefter presenteras kort en högskolekurs i tekniskt ledarskap, speciellt utvecklad för yrkesverksamma inom industrin. Workshopen avslutas med en öppen frågestund, där du har möjlighet att fråga det just du undrar över eller blivit lite extra nyfiken på.

För mer information, kontakta:

Mattias Strand, Högskolan i Skövde, 0500 – 44 83 20, 


Aktiviteten arrangeras av projektet ASSAR Industrial Innovation Arena i samarbete med Högskolan i Skövde. ASSAR, ett av de projekt som IDC är med och driver, finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden, Skaraborgs kommunalförbund, Västra Götalandsregionen och Skövde kommun. Vi har i uppdrag att långsiktigt stärka konkurrenskraften och lönsamheten för Skaraborgs tillverkande industriföretag. För en hållbar framtida industri.

Dela via

Våra finansiärer
  • Europeiska unionen
  • Västra Götalandsregionen
  • Skaraborgs Kommunalförbund
  • Skövde Kommun
  • Vinnova