Nätverket genom projektet ASSAR Industrial Innovation Arena

Nätverk | Projekt

Träff med robotnätverket

Online

Torsdagen den 25 mars, kl. 14:00-16:00

Nätverket genom projektet ASSAR Industrial Innovation Arena
Träff med robotnätverket
Online
Torsdagen den 25 mars, kl. 14:00-16:00

Den 25 mars är det dags för nästa träff med robotnätverket. Temat för träffen är tillämpning av kollaborativa robotar.

Tid: Torsdagen den 25 mars kl. 14:00 – 16:00.
Plats: Online, ett helt digitalt event.

Innehåll denna träff
  • Tillämpning av kollaborativa robotar.
  • Praktiska case från våra verksamheter och nätverksdeltagande företag; Robotlyftet och demonstration från pågående utvecklingsprojekt på ASSAR.
  • Uppföljning från föregående nätverksträff.

Anmälan är stängd

Om robotnätverket

Nätverket har som mål att kunna identifiera framtida utmaningar och utbildningsbehov inom automation och robotteknik. Syftet är att driva på forskning, utveckling, tillämpning av ny teknik och dela kunskap inom området för att stärka konkurrenskraften hos enskilda aktörer och svensk industri som helhet. Nätverksträffar varvas med seminarier och workshops, vissa aktiviteter samkörs med andra aktörer.

— Alla som är nyfikna på nästa generations robotar är välkomna att vända sig till nätverket. Deltagarna jobbar bland annat som produktionstekniker, underhållstekniker eller operatörer. På ASSAR finns flera kollaborativa robotar att se och testa och här finns människor att prata med som jobbar med detta dagligen, säger Tobias Björck, koordinator för ASSAR och sammankallande för Robotnätverket.

 

— Det är få nätverk som är så konkreta som robotnätverket, vi får se praktiska exempel, pratar säkerhet, tolkning av standarder och provar saker. Ett deltagande innebär inte bara att man är med och sätter innehållet.  Man är även med och påverkar utvecklingen av automation genom den forskning som bedrivs, säger Tobias Björck.


Nätverket drivs av IDC West Sweden AB genom projektet ASSAR Industrial Innovation Arena, i samverkan med EDCSEklunds bildelslagerTeknikcollegeVolvo GTO samt studenter från Högskolan i Skövde. Finansiärer är Europeiska regionala utvecklingsfonden, Skaraborgs kommunalförbund, Västra Götalandsregionen och Skövde kommun. IDC har i uppdrag att långsiktigt stärka konkurrenskraften och lönsamheten för Skaraborgs tillverkande industriföretag. För en hållbar framtida industri. ASSAR Industrial Innovation Arena är en del av Science Park Skövde och är en mötesplats där utbildning, innovation och forskning ger nya lösningar för industrin.

Dela via

Våra finansiärer
  • Europeiska unionen
  • Västra Götalandsregionen
  • Skaraborgs Kommunalförbund
  • Skövde Kommun
  • Vinnova