IDC tipsar

Tjäna eller känna? Materialvalets möjligheter

Elmia Subcontractor, Innodex hall C

Onsdagen den 13 november, 10:00-10:30

Tjäna eller känna? Materialvalets möjligheter
Elmia Subcontractor, Innodex hall C
Onsdagen den 13 november, 10:00-10:30

Hur kan valet av material öka så väl emotionella som ekonomiska värden? Hur hänger biomimik, storytelling och gamification ihop? Under mässan Subcontractor på Elmia i Jönköping den 13 november berättar våra experter från Material Connexion Skövde mer om material och deras olika värden.

Elmia Subcontractor är Sveriges största industrievent där tillverkningsindustrins experter är samlade under ett och samma tak. Med närmare 1 200 utställare från runt 30 länder skapas helt unika förutsättningar för utveckling och lönsamma affärer. Mässan är årets viktigaste dagar för dig som inköpare, produktutvecklare, designer och företagsledare. I år pågår mässan mellan den 12-15 november.

Föreläser på Innodex

Onsdagen den 13 november klockan 10:00-10:30, på Subcontractor InnoDex i hall C, finns möjlighet att lyssna då våra materialexperter från scen berättar hur valet av material kan öka både emotionella och ekonomiska värden. De berör ämnen som biomimik, storytelling och gamification samt kreativt nyttjande av spill. Subcontractor InnoDex är arenan för industrins alla produktutvecklare, konstruktörer och designer – en kunskaps- och inspirationsarena utöver det vanliga, med utställningar och föreläsningar om nya material, innovativa tekniker och kreativa processer.

När: Onsdagen den 13 november kl. 10:00-10:30.
Var: Elmia Subcontractor, Innodex hall C.

Välkommen!


Material ConneXion finns i anslutning till ASSAR Industrial Innovation Arena, Skövde och finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden, Skaraborgs kommunalförbund, Västra Götalandsregionen och Skövde kommun.

 

Vill du träffa Material ConneXion på Elmia Subcontractor?

Hör av dig till Christian eller Petter om du vill passa på att prata material under mässan.

Industriell utvecklare

0500-50 25 27

Christian Bergman

Industriell utvecklare

Jag började på IDC i maj 2018 och har en lång bakgrund som lärare på Högskolan i Skövde inom produktutveckling, design, 3D och CAD. Jag har alltid känt ett starkt engagemang för hållbar utveckling. Att dela med mig av kunskap är något jag inte kan låta bli, ens på fritiden, då jag är auktoriserad klätterinstruktör och har hållit studiecirklar i gitarrspel.

Min personliga bild är en mix av allt jag helst gör på fritiden. Jag gillar att klättra, och då mest utomhus i klippor och berg. Tejpen har man för att undvika skrapsår på knogarna när man hänger sig fast genom att knyta näven i en spricka, så det står väl för att jag är lite känslig av mig och inte så tjockhudad. Hjälmen har jag också när jag klättrar, den representerar väl att jag är lite feg – eller i varje fall kalkylerar för vissa risker.

Karbinen har jag för att jag hänger upp mig på saker, även om jag inte är någon ”fästprisse”. Repet symboliserar väl att det blir lite trassligt ibland, fast det är väl kanske bättre än att det knyter sig i magen när man är i ett utsatt läge. Trumpinnarna tog jag för att de var lättare att bära med än gitarren, så de får väl symbolisera att jag är lite lat av mig. Sen kunde jag ju förstås tagit med ett plektrum istället. Att jag inte tänkte på det får väl stå för att jag är efterklok.

 

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 27

Industriell utvecklare

0500-50 25 26

Petter Reuterholt

Industriell utvecklare

Jag har jobbat på IDC och med Material ConneXion och produktutveckling sedan januari 2018. Tidigare jobbade jag på Offecct med produktutveckling och prototypframställning. Jag hjälper företag att välja nya innovativa material till sina produkter och guidar dom i produktutvecklingsprocessen. Ett jobb där jag har stor nytta av min bakgrund inom bland annat lermodellering, kompositer och 3D printing. På IDC löser vi nya utmaningar varje vecka och att göra det ihop med fantastiska jobbarkompisar gör jobbet både roligt och utvecklande.

Min personliga bild berättar om mina tre stora intressen, MC, fiske och foto där fiske är det jag helst lägger min fritid på, gärna ihop med mina barn.

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 26

Dela via

Våra finansiärer
  • Europeiska Regionala Utvecklingsfonden
  • Europeiska Socialfonden
  • Skaraborgs Kommunalförbund
  • Skövde Kommun
  • Tillväxtverket
  • Vinnova
  • Västra Götalandsregionen