Högskolan i Skövde

Högskolan i Skövde

Produktionstekniska dagen 2018

ASSAR Industrial Innovation Arena, Kavelbrovägen 2B, Skövde

Torsdagen den 17 maj, 8:00 – 16:00

Högskolan i Skövde
Produktionstekniska dagen 2018
ASSAR Industrial Innovation Arena, Kavelbrovägen 2B, Skövde
Torsdagen den 17 maj, 8:00 – 16:00

Torsdagen den 17 maj hålls produktionstekniska dagen, tema är ”ny paradigm inom tillverkningsindustrin”. Välkommen att ta del av den senaste forskningen, ny teknik och inspirerande föreläsningar.

Årets tema: Ny paradigm inom tillverkningsindustrin

Produktionstekniska dagen har arrangerats årligen av IDC i mer än tio år. Temat ”Ny paradigm inom tillverkningsindustrin” bjuder en hel rad spännande föreläsningar, information och gott om inspiration. Deltagarna har även möjlighet att ta del av produktionstekniska nätverkets samlade erfarenheter och under dagen kommer olika demonstratorer visas i miljön där seminarium och möten äger rum. Syftet är att mötas för att ta del av den senaste forskningen, nyheter i regionen, ny teknik och inspirerande föreläsningar.

Dagens agenda

Innehåll Produktionstekniska dagen 2018

• Vad händer i regionen och i omvärlden?
• Hur möter vi framtida automationsbehov?
• Goda exempel
• Nästa paradigm industri/robotisering
• Senaste forskningsrönen
• Demonstratorer
• Vad är en attraktiv arbetsgivare?

Vinnare kommer att utses

  • Årets produktionstekniker
  • Årets produktionstekniska student

En jury kommer att utse årets produktionstekniker.
Prissumman på 10 000:- kommer att delas ut under dagen.

Nomineringen stänger den 4 maj!

Gör din nominering här

Målgrupp

Alla med intresse för den nya paradigmen inom tillverkningsindustrin.

Här kan du läsa om Produktionstekniska dagen 2017

Praktisk information

1.ASSAR Industrial Innovation Arena (Gothia Science Park) 2.Portalen (Gothia Science Park/Högskolan i Skövde) 3-4.Gothia Science Park 5.Högskolan i Skövde

Registreringen öppnar klockan 07:45, dagens program startar 08:15. Fika och lunch kommer att serveras i anslutning till ASSARs lokaler.

Parkeringsmöjligheter finns vid Gothia Science Park (hämta p-tillstånd i receptionen), Högskolan (hämta p-tillstånd i G-huset), bakom järnvägsstationen och vid hotell Prisma. I direkt anslutning till ASSAR är parkeringsmöjligheterna begränsade.

Anmälan

Sista anmälningsdag är tisdagen den 8 maj. Antalet platser är begränsade.
Anmälan är avbokningsbar fram till 7 dagar innan start.

IDC Skövde


Eventet arrangeras av IDC West Sweden AB genom produktionstekniska nätverket och i samarbete med Högskolan i Skövde. IDC driver projekten ASSAR och Hållbar Industriell Utveckling finansierade av Europeiska Regionala Utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Skaraborgs Kommunalförbund och Skövde Kommun. Vi har i uppdrag att långsiktigt stärka konkurrenskraften och lönsamheten för Skaraborgs tillverkande industriföretag. För en hållbar framtida industri.

 

Vill du veta mer?

Hör av dig till Fredrik eller Arne om du vill veta mer?

Industriutvecklare innovation

0500-50 25 12

Fredrik Johansson

Industriutvecklare innovation

Att jobba på IDC är oerhört utvecklande men samtidigt utmanande. Vi som jobbar här drivs hela tiden framåt genom att få vara en del i implementeringen och stöttning i den senaste forskningen samt i företagens utveckling.

Jag började som industriell utvecklare på IDC i augusti 2009 och jobbar i flera av de projekt IDC driver. Bland annat med spridning av tillämpad industriforskning och nulägesanalyser för att fånga upp industrins potentiella behov. Jag tittar även på hur hållbarhetsintegrerade och cirkulära företagen är. Jag jobbade en period på RISE med den cirkulära omställningen i Sverige och kan nu föra den kunskapen vidare till våra delägarföretag. IDC driver även ett antal nätverk där jag är sammanhållande för produktionstekniskt strategiskt nätverk.

På mitt foto har jag med mig en liten leksak som triggar tankeverksamheten. Den symboliserar lite av vem jag är, att jag gillar problemlösning och att få igång kreativitet och samverkan hos andra. Större delen av min fritid går åt till familjen. Jag har fem underbara barnbarn, så det är fullt upp nästan hela tiden!

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 12

Industriutvecklare tillverkning

0500-50 25 20

Arne Holmberg

Industriutvecklare tillverkning

Jag skulle kunna sammanfatta IDC och det vi gör här med orden ihärdig, nätverkande och att vi skapar insikt om de viktigaste behoven.

Det roligaste med mitt jobb är att jag har så mycket användning av alla mina tidigare erfarenheter och kan ta dem med mig ut bland företagen.

 

 

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 20

Dela via

Våra finansiärer
  • Europeiska Regionala Utvecklingsfonden
  • Skaraborgs Kommunalförbund
  • Skövde Kommun
  • Tillväxtverket
  • Vinnova
  • Västra Götalandsregionen