Arrangeras inom ramen för projektet 3D Action

Projekt | Seminarium

Möjligheterna med additiv tillverkning – guidad visning och seminarium

RISE, Argongatan 30 Mölndal

Tisdagen den 7 juni, kl 13:00-17:00

Anmäl här
Arrangeras inom ramen för projektet 3D Action
Möjligheterna med additiv tillverkning – guidad visning och seminarium
RISE, Argongatan 30 Mölndal
Tisdagen den 7 juni, kl 13:00-17:00

Är du nyfiken på hur ditt företag skulle kunna använda additiv tillverkning? Vill du lära dig mer om de olika additiva tillverkningsteknikerna? Välkommen den 7 juni! Då bjuder projektet 3D-Action in till visning av Applikationscentrum för additiv tillverkning och seminarium.

Det här är det första av fem fysiska seminarier för små och medelstora företag som vill lära sig mer om additiv tillverkning. Temat denna gång är additiva tillverkningstekniker för både metalliska och polymera material. Dessutom får du en guidad visning av den infrastruktur och expertis som finns i Applikationscenter för additiv tillverkning hos RISE i Mölndal.

Tid: Tisdagen den 7 juni. kl 13:00-17:00. Sista anmälningsdag är 5 juni.
Plats: RISE, Argongatan 30 Mölndal

Anmäl dig här

Tekniker du får lära dig mer om

På det här seminariet fokuserar vi på tekniken Material Extrudering (MEX) av polymera material och Powder Bed Fusion teknikerna PBF-LB och PBF-EB av metalliska material.

Vid seminariet kommer du att få svar på vilka material som går att använda för de olika teknikerna samt vilka egenskaper som man kan förvänta sig av dem. Du kommer också att få se ett antal olika produkter, fallstudier, där tekniken gör en signifikant skillnad.

Guidad visning av AM-center

Teori och fallstudier kombineras med en guidad visning i vår tillverkningsmiljö inom ramen för Applikationscenter för additiv tillverkning, eller AM-center. Här kommer du att få se en rad olika tillverkningstekniker och dess efterbearbetningsprocesser.

I samband med visningen får du också möjligheten att träffa RISE experter och diskutera dina frågor om hur du skulle vilja använda tekniken.

Vill du ta nästa steg i 3D-Action-projektet?

Inom ramen för projektet 3D-Action kan ditt företag få möjligheten att delta i en kostnadsfri förutsättningsstudie. Systet med den är att identifiera hur additiv tillverkning kan stärka företagets konkurrenskraft och bidra till en mer hållbar produktion.


Projektet 3D-Action drivs av RISE, Chalmers, IUC Sweden, IUC Väst, IUC Sjuhärad, IDC, och GTC med stöd av Västra Götalandsregionen och Europeiska regionala utvecklingsfonden.

Dela via

Våra finansiärer
  • Europeiska unionen
  • Västra Götalandsregionen
  • Skaraborgs Kommunalförbund
  • Skövde Kommun
  • Vinnova