IDC tipsar

Möbelbruket och Lundbergs Möbler på NH8 i Göteborg

Input Interörs showroom Norra Hamngatan 8, Göteborg

Den 23-27 april 2018

Möbelbruket och Lundbergs Möbler på NH8 i Göteborg
Input Interörs showroom Norra Hamngatan 8, Göteborg
Den 23-27 april 2018

Under vecka 17, den 23-27 april, gästar Möbelbruket och Lundbergs Möbler showroom NH8 i Göteborg. Temat är hållbarhet både vad gäller nyproduktion och äldre produkter.

Anmälan krävs

Möbelbruket presenterar sitt sortiment och tjänsten Tur & Retur som handlar om cirkulära flöden och återbruksprojekt. Lundbergs Möbler kommer bland annat att visa sina nya bord StandByMe, Square och Nesso Studio. Målgrupp för eventet är i första hand inredningsarkitekter och inköpare  för både kommuner och privat sektor.

För att boka en visning, kontakta Jenny Ekman på

Antalet platser är begränsade.

 


Workshop och föreläsning med Tobias Jansson

Under utställningen kommer även exempel på återbrukade produkter visas, samt produkter som är lämpliga för återbruk i framtiden. På onsdag den 25 april kommer Tobias Jansson, föreläsare inom cirkulär ekonomi, och håller en workshop och en föreläsning om återbruk och cirkularitet kopplat till inredning.

Läs mer om Tobias

Rumsgestaltning av HDK

Showroomet är gestaltat av studenter på masterprogrammet Business & Design, HDK i Göteborg. Möbelbruket har under ett samarbete med studenterna fått många fina idéer kring bland annat marknadsföringen av sortimentet och eleverna har fått fler uppdrag från Möbelbruket.

Läs mer om samarbetet

 

Lundbergs Möbler & Möbelbruket.

Vill du veta mer?

Hör av dig till Jenny om du vill veta mer om NH8.

Industriell utvecklare

0500-50 25 23

Jenny Ekman

Industriell utvecklare

Jag började på IDC som projektledare för Möbelbruket i november 2016. Innan det, under 2015, var jag verksamhetsledare på Inredia, men jobbade parallellt med Möbelbruket på uppdrag av IDC. Jag är utbildad konstnär och har en master i Fri konst från Akademin Valand och har tidigare jobbat frilansande med olika uppdrag, bland annat som teckningskonsult inom skapande skola och kultursekreterare på Tibro kommun.

Mitt uppdrag som projektledare för Möbelbruket är att vara en positivt bidragande påverkare för möbelindustrin inför den omställning framtiden kräver till ett mer hållbart och cirkulärt tänk. I projektet ingår att konkret skapa kommersiellt hållbar verksamhet för återbruk av möbler i offentlig miljö.

I framtiden kommer vi behöva jobba mer med värdet i saker, att se bortom det som är slitet, fult och uppfattas som skräp, och istället se det funktionella, se potential i råmaterialet. Att kunna ge allt material ett ännu längre liv!

Det roligaste med jobbet är att få vara med och påverka framtiden litegrann till det bättre och att få förverkliga något från idé till verklighet. Det är också spännande och roligt därför att man inte vet innan exakt hur projektet kommer ta form, det får växa fram efter hand. Faktiskt väldigt likt processen i konstprojekt eller konstverk. Att jobba på IDC och med Möbelbruket kan båda sammanfattas som utvecklande, framtidsfokuserat och roligt.

Med mig på mitt personliga foto har jag en blandning av böcker. De får symbolisera mitt intresse för litteratur. Jag läser, lyssnar mycket på ljudböcker och följer gärna med i samhällsdebatter. Men det blir även matlagning och bakning tillsammans med familjen på fritiden. Och så gillar jag ju färg, interiör och bygga grejer. Vi renoverar alltid, både sommarstugan och villan i Tibro!

 

 

 

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 23

Dela Via

Våra finansiärer
  • Europeiska Regionala Utvecklingsfonden
  • Europeiska Socialfonden
  • Skaraborgs Kommunalförbund
  • Skövde Kommun
  • Tillväxtverket
  • Vinnova
  • Västra Götalandsregionen