Arrangeras av Högskolan i Skövde i samarbete med ASSAR

Projekt | Seminarium

Lunchseminarium: Tillämpad AI för industrin

Online

Tisdagen den 8 februari, kl. 12:00-12:45

Arrangeras av Högskolan i Skövde i samarbete med ASSAR
Lunchseminarium: Tillämpad AI för industrin
Online
Tisdagen den 8 februari, kl. 12:00-12:45

Inom industrin är det idag väldigt få som fullt ut förstår AI. Men för att fullt ut realisera Industri 4.0:s allt mer högteknologiska verkstäder behöver företag utveckla sin kompetens och kunskap om artificiell intelligens.

På detta lunchseminarium får du veta mer om kursen Tillämpad AI för industrin som Högskolan i Skövde erbjuder senare i vår.

Tid: Tisdagen den 8 februari, kl. 12:00 – 12:45.
Plats: Helt digitalt via Zoom, du får en länk skickad inför eventet till den e-postadress du anger när du anmäler dig.

Anmälan är stängd!

Om Tillämpad AI i industrin

Ett typiskt område inom industrin där AI är användbar, och där fördelarna är enkla att förstå, är prediktivt underhåll. Här används information från olika sensorer som mäter utrustningens och produktens egenskaper. Denna information blir sedan utvärderat för att upptäcka underhållsbehov i god tid, ofta med hjälp av klassificerings algoritmer. Detta bidrar till att företagen kan spara både tid och pengar och samtidigt arbetar mera hållbart.

Om föreläsaren

Joe Steinhauer är lektor i datavetenskap på Institutionen för informationsteknologi vid Högskolan i Skövde och ansvarig för den kurs i Tillämpad AI för industrin som Högskolan ger senare i vår.

Kontakt

Joe Steinhauer
E-postadress:
Telefonnummer 0500-448822


Aktiviteten arrangeras av Högskolan i Skövde i samarbete med projektet ASSAR Industrial Innovation Arena. ASSAR, ett av de projekt som IDC är med och driver, finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden, Skaraborgs kommunalförbund, Västra Götalandsregionen och Skövde kommun. Vi har i uppdrag att långsiktigt stärka konkurrenskraften och lönsamheten för Skaraborgs tillverkande industriföretag. För en hållbar framtida industri.

Dela via

Våra finansiärer
  • Europeiska unionen
  • Västra Götalandsregionen
  • Skaraborgs Kommunalförbund
  • Skövde Kommun
  • Vinnova