Innovationslabbet anordnas av Business Region Göteborg

IDC tipsar

Innovationslabb 6-7 maj: Smarta framtida boenden

Scandic Crown, Polhemsgatan 3, Göteborg.

Tisdag och onsdag den 6-7 maj

Anmäl här
Innovationslabbet anordnas av Business Region Göteborg
Innovationslabb 6-7 maj: Smarta framtida boenden
Scandic Crown, Polhemsgatan 3, Göteborg.
Tisdag och onsdag den 6-7 maj

Hur ska framtidens boenden och kvarter se ut? Många aspekter kring boendet är just nu under utveckling och förändring. Business Region Göteborg vill nu boosta innovation kring dessa frågor genom ett innovationslabb som genomförs tillsammans med Klimat2030.

BRGs innovationslabb handlar alltid om att involvera alla olika kompetenser i innovationsprocessen. Tjänstemän och personer ur näringslivet, med intresse för boendefrågor, är välkomna att vara med och workshoppa tillsammans om denna fråga. Dessutom med chans till finansiering för den gemensamma idén.

Workshop och inspirationsföreläsning

Labbets två dagar inleds med en inspirationsföreläsning med Northstream. Därefter arbetar man i mindre, noggrant sammansatta grupper och enligt en noga planerad innovationsprocess diskuteras olika förberedda utmaningar kring boendet. Mer specifikt badrum, matplats och hemmakontoret, med siktet även inställd på sammanhanget mellan bostäderna, i kvarteret.

Möjlighet till utvecklingscheckar och finansiering

Vi kommer i workshopen fokusera på målgrupperna yngre och äldre boende och har med oss representanter för dessa på plats. Frågorna vi förberett bygger på en studie om framtidens konsumtionstrender som  Kairos Future just nu håller på att färdigställa på uppdrag av Science Park Borås.
På slutet kommer grupperna pitcha sin idé för för en jury, med möjlighet till VGR och Almi:s utvecklingscheckar och finansiering.

När: 6 maj 13-16 samt 7 maj 9-16 
Var: Scandic Crown, Polhemsplatsen 3, Göteborg 

Anmälan senast den 26 april. Kostnadsfritt, men först till kvarn gäller så vänta inte med din anmälan om du är intresserad. No show-avgift på 300 kr tas ut vid avanmälan senare än 24 h innan start. Lunch ingår dag två, meddela eventuella allergier till .

Upplägg
6 maj, 13-16:
Inspirationsföreläsning: Amirhossein Ghanbari, Northstream.
Arbete i grupper kring de specifika frågorna
7 maj, 9-16:
Fm: Arbetet i grupperna fortsätter
Em: Avslutning samt grupperna pitchar sina förslag till de potentiella finansiärerna från VGR och Almi.

Innovationslabbet anordnas av Business Region Göteborg och Klimat 2030, tillsammans med ADA, All Age Hub och Göteborgs Stad.

Anmälan

Dela via

Våra finansiärer
  • Europeiska unionen
  • Västra Götalandsregionen
  • Skaraborgs Kommunalförbund
  • Skövde Kommun
  • Vinnova