Arrangeras av Hållbar Utveckling Väst, Västra götalandsregionen och Länsstyrelsen

IDC tipsar

IDC tipsar: Inspirationsträff för industrier

Länsstyrelsens hörsal, Stora Badhusgatan 2, Göteborg.

Fredagen den 19 januari, 9:00 - 13:00

Anmäl här
Arrangeras av Hållbar Utveckling Väst, Västra götalandsregionen och Länsstyrelsen
IDC tipsar: Inspirationsträff för industrier
Länsstyrelsens hörsal, Stora Badhusgatan 2, Göteborg.
Fredagen den 19 januari, 9:00 - 13:00

Fredagen den 19 januari bjuder Hållbar Utveckling Väst, Länsstyrelsen och Västra Götalandsregionen in till en inspirationsträff där fokus ligger på lösningar för omställningen till ett fossiloberoende Västra Götaland. Förutom information om Klimatklivet bjuder dagen på mycket nyttig information och inspiration!

Förutom Klimatklivet informeras även om en rad andra stöd, exempelvis det planerade Industriklivet. Under dagen kommer det finnas representanter från bland annat Länsstyrelsen, Naturvårdsverket, Västra Götalandsregionen, Hållbar Utveckling Väst, och olika företag på plats.

Preliminärt program

9.00 – 9.30 Frukost och registrering
9.30 – 12.00 Fokus på kraftsamlingen Klimat 2030:

 • Hur kan aktörer inom industrin delta i omställningen till ett fossiloberoende Västra Götaland
 • Inspiration från företag som deltar i omställningen
 • Naturvårdsverket informerar om det senaste från Klimatklivet
 • Information om andra stöd: stödmöjligheter från Västra Götalandsregionen, stöd till energikartläggning och senaste nytt om det kommande stödet Industriklivet.

12.00 – 13.00 Vegetarisk lunch och mingel

Målgrupp

Träffen riktar sig till företag inom industrin samt verksamheter som omfattas av EU:s handel med utsläppsrätter (EU ETS) och andra aktörer som vill minska sin klimatpåverkan. Träffen är kostnadsfri. Sista anmälningsdatum fredagen den 12 januari.

Läs mer här

Läs mer om Klimatklivet

Vill du veta mer?

Hör av dig till Fredrik om du vill veta mer.

Industriutvecklare innovation

0500-50 25 12

Fredrik Johansson

Industriutvecklare innovation

Att jobba på IDC är oerhört utvecklande men samtidigt utmanande. Vi som jobbar här drivs hela tiden framåt genom att få vara en del i implementeringen och stöttning i den senaste forskningen samt i företagens utveckling.

Jag började som industriell utvecklare på IDC i augusti 2009 och jobbar i flera av de projekt IDC driver. Bland annat med spridning av tillämpad industriforskning och nulägesanalyser för att fånga upp industrins potentiella behov. Jag tittar även på hur hållbarhetsintegrerade och cirkulära företagen är. Jag jobbade en period på RISE med den cirkulära omställningen i Sverige och kan nu föra den kunskapen vidare till våra delägarföretag. IDC driver även ett antal nätverk där jag är sammanhållande för produktionstekniskt strategiskt nätverk.

På mitt foto har jag med mig en liten leksak som triggar tankeverksamheten. Den symboliserar lite av vem jag är, att jag gillar problemlösning och att få igång kreativitet och samverkan hos andra. Större delen av min fritid går åt till familjen. Jag har fem underbara barnbarn, så det är fullt upp nästan hela tiden!

Kontaktuppgifter

 • 0500-50 25 12

Dela via

Våra finansiärer
 • Europeiska Regionala Utvecklingsfonden
 • Europeiska Socialfonden
 • Skaraborgs Kommunalförbund
 • Skövde Kommun
 • Tillväxtverket
 • Vinnova
 • Västra Götalandsregionen