Arrangeras av Hållbar Utveckling Väst, Västra götalandsregionen och Länsstyrelsen

IDC tipsar

IDC tipsar: Inspirationsträff för industrier

Länsstyrelsens hörsal, Stora Badhusgatan 2, Göteborg.

Fredagen den 19 januari, 9:00 - 13:00

Anmäl här
Arrangeras av Hållbar Utveckling Väst, Västra götalandsregionen och Länsstyrelsen
IDC tipsar: Inspirationsträff för industrier
Länsstyrelsens hörsal, Stora Badhusgatan 2, Göteborg.
Fredagen den 19 januari, 9:00 - 13:00

Fredagen den 19 januari bjuder Hållbar Utveckling Väst, Länsstyrelsen och Västra Götalandsregionen in till en inspirationsträff där fokus ligger på lösningar för omställningen till ett fossiloberoende Västra Götaland. Förutom information om Klimatklivet bjuder dagen på mycket nyttig information och inspiration!

Förutom Klimatklivet informeras även om en rad andra stöd, exempelvis det planerade Industriklivet. Under dagen kommer det finnas representanter från bland annat Länsstyrelsen, Naturvårdsverket, Västra Götalandsregionen, Hållbar Utveckling Väst, och olika företag på plats.

Preliminärt program

9.00 – 9.30 Frukost och registrering
9.30 – 12.00 Fokus på kraftsamlingen Klimat 2030:

 • Hur kan aktörer inom industrin delta i omställningen till ett fossiloberoende Västra Götaland
 • Inspiration från företag som deltar i omställningen
 • Naturvårdsverket informerar om det senaste från Klimatklivet
 • Information om andra stöd: stödmöjligheter från Västra Götalandsregionen, stöd till energikartläggning och senaste nytt om det kommande stödet Industriklivet.

12.00 – 13.00 Vegetarisk lunch och mingel

Målgrupp

Träffen riktar sig till företag inom industrin samt verksamheter som omfattas av EU:s handel med utsläppsrätter (EU ETS) och andra aktörer som vill minska sin klimatpåverkan. Träffen är kostnadsfri. Sista anmälningsdatum fredagen den 12 januari.

Läs mer här

Läs mer om Klimatklivet

Vill du veta mer?

Hör av dig till Fredrik om du vill veta mer.

Industriell utvecklare

0500-50 25 12

Fredrik Johansson

Industriell utvecklare

Jag började här i augusti 2009 och jobbar med olika former av produktionsutveckling. Jag genomför nulägesanalyser och gör flödesscheman för att fånga upp bland annat avvikelser, tillverkningskapacitet och potentiella utvecklingsområden. Jag tittar även på hur hållbarhetsintigrerade företagen är sett ur olika perspektiv.

Tidigare jobbade jag som Lean- och förbättringskoordinator på AB Volvo och har gått utbildningar inom bland annat ledning och problemlösningsmetodik, som till exempel 6 Sigma.

Att jobba på IDC är oerhört utvecklande men samtidigt utmanande. Vi som jobbar här drivs hela tiden framåt och det är aldrig tråkigt att gå till jobbet.

På mitt foto har jag med mig en liten leksak som triggar tankeverksamheten. Den symboliserar litegrann vem jag är, att jag gillar problemlösning och att få igång kreativitet och samverkan hos andra.

Större delen av min fritid går åt till familjen. Jag har tre barnbarn och ytterligare två är på väg, så det är fullt upp nästan hela tiden!

 

 

 

Kontaktuppgifter

 • 0500-50 25 12

Dela Via

Våra finansiärer
 • Europeiska Regionala Utvecklingsfonden
 • Europeiska Socialfonden
 • Skaraborgs Kommunalförbund
 • Skövde Kommun
 • Tillväxtverket
 • Vinnova
 • Västra Götalandsregionen