Inspirationsseminariet arrangeras av ASSAR och Circular Hub

IDC tipsar | Inspiration

Hur du kan bli mer cirkulär i din verksamhet - ett inspirationsseminarium

Tisdagen den 19 februari, 9:30-15:00

Inspirationsseminariet arrangeras av ASSAR och Circular Hub
Hur du kan bli mer cirkulär i din verksamhet - ett inspirationsseminarium
Tisdagen den 19 februari, 9:30-15:00

Tisdagen den 19 februari bjuder ASSAR och Circular Hub in till ett seminarium som ger dig inspiration till hur du kan bli mer cirkulär i din verksamhet.

Att gå från en linjär till en cirkulär affärsmodell händer inte över en natt, men det är viktigt att börja. Under den här inspirationsdagen får du, som jobbar inom den tillverkande industrin, en introduktion i ämnet och ny kunskap så du hittar nya möjligheter till att börja jobba mer cirkulärt i din verksamhet.

Tobias Jansson föreläser

Tobias Jansson, driver circulareconomy.se  och är föreläsare och omvärldsbevakare inom cirkulär ekonomi. Under inspirationsseminariet föreläser han med ”Trender 2019 inom cirkulär ekonomi”. Han har gjort långt över 100 föreläsningar och workshops för näringsliv och offentlig verksamhet. Tobias ger en inspirerande översikt över vad cirkulär ekonomi är med en mängd exempel i form av företagscase och regionala initiativ.

I filmen förklarar Tobias Jansson vad cirkulär ekonomi är
Kreativ workshop

Material ConneXion kommer du få vara med i en workshop som väcker nya idéer och tankar kring cirkulära affärsmodeller. Här får du med dig inspiration och information som leder till innovation, vare sig det gäller produktidéer, uppslag till cirkulära affärsmodeller eller nya materialval.

Dagens program
 • 9:30 Registrering och frukost.
 • 10:00 Välkommen.
 • 10:15 Tobias Jansson, Circular Economy: Trender 2019 inom cirkulär ekonomi.
 • 11:15 Christian Bergman, Material ConneXion:  Föreläsning och inspiration kring nya material, spännande produkter och tjänster som hjälper oss att tänka nytt, innovativt och cirkulärt.
 • 12:15  Lunch.
 • 13:15  Workshop med Material ConneXion – Hur kan vi jobba för att bli mer cirkulära i våra affärsmodeller?
 • 14:45 Sammanfattning.
 • 15:00 Avslut.

Var: ASSAR Industrial Innovation Arena, Kavelbrovägen 2B, Skövde.
När: Tisdagen den 19 februari klockan 9:30-15:00.

Vi bjuder på frukost och lunch. Din anmälan behöver vi senast den 14 februari.
Välkommen!


Eventet arrangeras av  ASSAR och projektet Circular Hub som IDC West Sweden är med och driver. Projekten finansieras av Europeiska Regionala Utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Skaraborgs Kommunalförbund och Skövde kommun. Vi har i uppdrag att långsiktigt stärka konkurrenskraften och lönsamheten för Skaraborgs tillverkande industriföretag. För en hållbar framtida industri.

Vill du veta mer?

Hör av dig till Cecilia eller Tanja om du vill veta mer om inspirationsseminariet.

Industriell utvecklare

0500-50 25 06

Cecilia Karlsson

Industriell utvecklare

Det fantastiska med IDC är att vi har en arbetsplats där vi verkligen är med och påverkar. Att vara en del av att utveckla vår region är en härlig känsla. Att samtidigt omges av mycket kompetenta kollegor och en ständig omvärldsbevakning är så roligt och utvecklande, jag lär mig något nytt varje dag!

Jag började här hösten 2016 i rollen som upphandlings och utbildningskoordinator i projektet Kompetensnavet. Efter en föräldraledighet fortsatte jag sedan som projektledare i projektet Circular Hub. Tidigare har jag haft koordinerade roller inom marknadsföring och försäljning, bland annat inom maskinuthyrnings- och belysningsbranschen med en examen från IHM Business School.

När jag inte jobbar umgås jag med min familj, klurar på nästa inrednings- eller trädgårdsprojekt eller sätter mig på yogamattan. Att få bjuda över vänner på en smarrig middag gör mig glad, allra helst om vi planerar nästa spännande resa. Att resa till nya länder och kontinenter för att ta del av andra kulturer och njuta av vacker natur är något som ligger mig varmt om hjärtat. Just därför valde jag en jordglob till mitt personliga foto. Den står för mitt brinnande intresse av att utforska världen och att få sätta fötterna på den afrikanska röda jorden igen är något jag längtar efter.

Kontaktuppgifter

 • 0500-50 25 06

Industriell utvecklare

0500-50 25 28

Tanja Lundberg

Industriell utvecklare

Här kommer du snart kunna läsa lite mer just denna fantastiska medarbetare. Sidan är under uppbyggnad.

Kontaktuppgifter

 • 0500-50 25 28

Dela via

Våra finansiärer
 • Europeiska Regionala Utvecklingsfonden
 • Europeiska Socialfonden
 • Skaraborgs Kommunalförbund
 • Skövde Kommun
 • Tillväxtverket
 • Vinnova
 • Västra Götalandsregionen