Fokusträff

Situationsanpassat ledarskap — hur möter du som ledare de krav som ställs på ledarskapet?

ASSAR Industrial Innovation Arena, Skövde

Onsdagen den 4 september, 13:00-16:00

Situationsanpassat ledarskap — hur möter du som ledare de krav som ställs på ledarskapet?
ASSAR Industrial Innovation Arena, Skövde
Onsdagen den 4 september, 13:00-16:00

I en allt mer föränderlig och komplex värld är ett situationsanpassat ledarskap mer aktuellt än någonsin. Välkommen till en Fokusträff med tema ledarskap! Fika och nya perspektiv ingår.

Den snabba utveckling och förändringstakt många företag verkar i idag, ställer unika krav på ledare att kunna läsa av, förstå och möta medarbetarens situation, olikheter och behov. Hur möter du som ledare de krav som ställs på ledarskapet? Vilken kommunikation krävs? Vad säger forskningen och vilka konkreta verktyg finns som du kan använda direkt i din verksamhet?

Ge dina medarbetare förutsättningar att utvecklas

Föreläsningen kommer även att beröra ledarskapsrollen utifrån ett coachande förhållningssätt. Vikten av att som ledare anta rollen som aktivt lyssnande och att ställa öppna frågor. Det handlar mycket om att lita till andras potential och förmåga, att ha nyfikenhet och viljan att ge förutsättningar för andra att lyckas och utvecklas.

Välkommen på en Fokusträff i samarbete med IBLÅ Utveckling. Föreläser gör Nils Lif och han kommer under eftermiddagen hålla en inspirerande föreläsning och workshop. Det blir en dag som ger dig konkreta verktyg, nya perspektiv och fina möjligheter att nätverka med deltagare från andra industriföretag i Skaraborg.

När: Onsdagen den 4 september, 13:00 – 16:00
Var: ASSAR Industrial Innovation Arena
För vem: Alla intresserade av situationsanpassat ledarskap inom den tillverkande industrin i Skaraborg. Eventet är kostnadsfritt.

Vi bjuder på kaffe/thé/vatten frukt och enkelt tilltugg. Din anmälan behöver vi senast fredagen den 30 augusti. Boka din plats redan nu!

Nils Lif berättar mer om innehållet i Fokusträffen

Läs mer om tidigare Fokusträff tema förändringsledning här


Om föreläsarenNils Lif

Nils Lif är en erfaren föreläsare och utbildare som studerat bland annat ledarskap och marknadsföring, psykologi, pedagogik, arbetsrätt och juridik. Han är anlitad genom IBLÅ Utveckling för att bidra till din och ditt företags utveckling inom ledarutveckling, grupputveckling, coachning och pedagogik.

Erfarenheter som konsult, ledare och chef
 • Delägare och operativ chef under 4 år för ett företag med drygt 100 anställda
 • Försäljningschef under 11 år för en multinationellt telekomoperatör
 • Gruppchef i insatskompani inom Försvarsmaktens nationella skyddsstyrkor
 • Kurschef Befälsföring för Gruppbefäl Frivilligförsvaret/ SLK
Exempel på utbildning och licenser
 • Handledare och examinator UGL (Försvarshögskolan)
 • Handledare UL (Försvarshögskolan)
 • Diplomerad ICF Coach (Gothia Akademi)
 • Handledare IDI (IDI Profiling)
 • Instruktör Befälsföring för Gruppbefäl samt för Ledarskap Idag (SLK)
 • Kurschef Befälsföring för Gruppbefäl (SLK)

Iblå Utveckling

 


Eventet arrangeras av IDC West Sweden AB. IDC driver projektet Catalyst finansierat av Europeiska Regionala Utvecklingsfonden, Skaraborgs Kommunalförbund och Västra Götalandsregionen. IDC har i uppdrag att långsiktigt stärka konkurrenskraften och lönsamheten för Skaraborgs tillverkande industriföretag. För en hållbar framtida industri.

Vill du veta mer?

Hör av dig Lisa om du vill veta mer om Fokusträffen.

Kommunikatör

0500-50 25 05

Lisa Stridh

Kommunikatör

Jag började jobba på IDC i oktober 2016. Då startade vi en verklig resa när det gäller vår kommunikation. Vi tog fram en ny grafisk profil, en ny hemsida och ett helt nytt sätt att kommunicera. Jag jobbar som kommunikatör och ledde arbetet, men det var verkligen ett jobb vi gjorde tillsammans – något av det roligaste jag gjort jobbmässigt.

Jag har alltid drivit utveckling där jag jobbat, och att då komma till IDC var en riktig fullträff! Här jobbar vi med utveckling bokstavligt talat varje dag, på alla nivåer och inom alla områden. Vi gör det dessutom tillsammans, vilket är otroligt lärorikt och roligt.

På min personliga bild har jag med en kortlek, den har flera betydelser. Dels var mitt första jobb efter min universitetsexamen på ett företag som jobbade med att producera kortlekar med foton i. Där var jag ensam anställd och hade alla roller och lärde mig massor. Dels tycker jag mycket om att spela kort och även att lyssna på Lars Winnerbäck som inte sällan sjunger om ”Hjärter dam” som jag frontat på bilden.

När jag inte jobbar är det familjen som gäller!

Kontaktuppgifter

 • 0500-50 25 05

Dela via

Våra finansiärer
 • Europeiska Regionala Utvecklingsfonden
 • Europeiska Socialfonden
 • Skaraborgs Kommunalförbund
 • Skövde Kommun
 • Tillväxtverket
 • Vinnova
 • Västra Götalandsregionen