Circular Hub

En plattform för cirkulär ekonomi.

Västsverige ligger idag i framkant när det kommer till innovativa, hållbara och cirkulära projekt och processer inom textiler, mode, inredning och möbler. Plattformen vill lyfta projekt och forskningsmiljöer kopplat till cirkulära affärsmodeller och öka kunskapen om cirkulär ekonomi. Visionen är att placera Västsverige som en världsledande partner och förebild inom cirkulär ekonomi för textil, mode, inredning och möbler med särskild vikt på små och medelstora företag.

Inom ramen för Circular Hub erbjuds Självskattningsverktyget CISAT, Coachhtimmen, EcoDesign Studio samt kunskap och nätverk. Här kan du läsa mer om projektets totala erbjudande. 

Projektet bidrar till ett ökat intresse för Västsverige inom EU och internationellt och bygger på en kontinuerlig och dynamisk process för cirkularitet och hållbarhet. Projektet kommer genom sina insatser leda till stärkt konkurrenskraft och ökad tillväxt hos företag samt nyetableringar. 

Målgrupp

Målgruppen är små- och medelstora företag i mode-, textil-, möbel- och inredningsbranschen som är nyfikna på att ta steget mot en cirkulär framtid, i Västra Götaland och Halland.

Gå till Circular Hubs hemsida

Finansiärer

Projektet Circular Hub sker i samverkan mellan IDC West Sweden AB och Science Park Borås. Finansiärer är Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Borås Stad, Boråsregionen – Sjuhärads kommunalförbund, Högskolan i Borås och Skaraborgs kommunalförbund.

Science Park Borås inriktar sig på att arbeta med projektets del om cirkulärt mode och IDC inriktar sig på delen om hållbara miljöer. Fokus ligger på arbete inom Västra Götalandsregionen samt samverkan med Halland. Projektet är förankrat i alla led, såsom Västra Götalandsregionen, branschorganisationerna, näringsliv, utbildningsaktörer, forskningsinstitut och akademi.

 

Vill du veta mer?

Hör av dig till Cecilia om du vill ha mer information eller har andra frågor om projektet.

Industriutvecklare tillverkning

0500-50 25 06

Cecilia Karlsson

Industriutvecklare tillverkning

Det fantastiska med IDC är att vi har en arbetsplats där vi verkligen är med och påverkar. Att vara en del av att utveckla vår region är en härlig känsla. Att samtidigt omges av mycket kompetenta kollegor och en ständig omvärldsbevakning är så roligt och utvecklande, jag lär mig något nytt varje dag!

Jag började här hösten 2016 i rollen som upphandlings och utbildningskoordinator i projektet Kompetensnavet. Efter en föräldraledighet fortsatte jag sedan som projektledare i projektet Circular Hub. Tidigare har jag haft koordinerade roller inom marknadsföring och försäljning, bland annat inom maskinuthyrnings- och belysningsbranschen med en examen från IHM Business School.

När jag inte jobbar umgås jag med min familj, klurar på nästa inrednings- eller trädgårdsprojekt eller sätter mig på yogamattan. Att få bjuda över vänner på en smarrig middag gör mig glad, allra helst om vi planerar nästa spännande resa. Att resa till nya länder och kontinenter för att ta del av andra kulturer och njuta av vacker natur är något som ligger mig varmt om hjärtat. Just därför valde jag en jordglob till mitt personliga foto. Den står för mitt brinnande intresse av att utforska världen och att få sätta fötterna på den afrikanska röda jorden igen är något jag längtar efter.

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 06