Utlysning för att utveckla leverantörer av lättviktslösningar

Nu finns möjlighet att ansöka om en utlysning för att utveckla svenska små- och medelstora företag till högspecialiserade leverantörer av lättviktslösningar och bidra branschöverskridande till svensk industri.

LIGHTer Småföretag har som syfte att utveckla små- och medelstora företag (SMF) till högspecialiserade leverantörer av lättviktsteknologi åt svensk industri. Ambitionen är att mindre företag snabbt och utan stor administration ska få finansiering för att utveckla sina idéer i korta projekt. En nyhet är att det finns möjlighet för så kallade Deeptech-företag att söka projekt för upp till 500 000 kr. Nytt för i år är även möjligheten att söka Test- & demoprojekt för upp till 325 000 kronor.

Småföretagsprojekt

Den här projektformen utformas efter småföretagens behov, och kan till exempel vara demonstrations- eller valideringsprojekt i samarbete med relevanta parter. Småföretagsprojekt kan sökas i två nivåer: upp till 125 000 SEK och upp till 325 000 SEK.

Test- och demoprojekt

Test- och demoprojekt är projekt där arbete utförs i en så kallad testbädd. Test- och demoprojekt kan sökas upp till 325 000 SEK.

Deeptech-projekt

Deeptech-projekt erbjuds till forskningsintensiva start-ups/småföretag som vill ta nästa steg i sin lösningsutveckling för att kommersialisera nya teknologier. Upp till 500 000 SEK kan sökas inom den projektformen.

Bidra till svensk industris konkurrenskraft inom lättviktsområdet

Syftet med LIGHTer Småföretag är att utveckla SMF till högspecialiserade leverantörer som bidrar till svensk industris konkurrenskraft inom lättviktsområdet. Ambitionen är att mindre företag snabbt, och utan stor administration, ska få finansiering för att utveckla sina idéer i korta projekt. Alla teknikområden med bäring på lättvikt är välkomna att ansöka. Det är inte så mycket som krävs av ansökan och projekten är ofta väldigt givande.

Budget

Vinnovas totala budget är 8,6 MSEK.

  • Småföretagsprojekt: 2 MSEK
  • Test- och demoprojekt: 1,6 MSEK
  • Deeptech-projekt: 5 MSEK

Sista ansökningsdag: 21 september2022, kl 14:00.
Beslut: senast 28 oktober 2022.
Projektstart: Senast 2 november 2022.

Läs mer och ansök

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Information | Projekt

Forma framtiden i ASSAR Circular Labs

Nu finns det möjlighet för företag som tagit kliv i frågan om cirkulär omställning att ta plats i arenan ASSAR…

18 december, 2023 — Lästid 3 min

Tips från IDC

IDC tipsar: Karriärprogram som erbjuds av Skövde Kommun

Karriärprogram Ett satsning som erbjuds av Skövde Kommun. Det är ett karriärprogram för ”international professionals” i Skaraborg och masterstudenter vid…

8 februari, 2024 — Lästid 2 min

Tips från IDC

Fredrik tipsar: Coachingprogram i cirkulär utveckling

Nu finns möjlighet att delta i ett kostnadsfritt coachingprogram som erbjuds av LIGHTer i samarbete med RE:Source, Sweco och SVID…

4 april, 2024 — Lästid 1 min

Tips från IDC

IDC tipsar: Valideringsvoucher – få upp till 70% i regionalt företagsstöd

Nu kan små och medelstora företag (SME-företag) inom industri-, bygg– och städbranscherna i Västra Götalandsregionen delta i pilotprojektet Valideringsvoucher. Ansök…

7 december, 2023 — Lästid 1 min