Utlysning för att utveckla leverantörer av lättviktslösningar

Nu finns möjlighet att ansöka om en utlysning för att utveckla svenska små- och medelstora företag till högspecialiserade leverantörer av lättviktslösningar och bidra branschöverskridande till svensk industri.

LIGHTer Småföretag har som syfte att utveckla små- och medelstora företag (SMF) till högspecialiserade leverantörer av lättviktsteknologi åt svensk industri. Ambitionen är att mindre företag snabbt och utan stor administration ska få finansiering för att utveckla sina idéer i korta projekt. En nyhet är att det finns möjlighet för så kallade Deeptech-företag att söka projekt för upp till 500 000 kr. Nytt för i år är även möjligheten att söka Test- & demoprojekt för upp till 325 000 kronor.

Småföretagsprojekt

Den här projektformen utformas efter småföretagens behov, och kan till exempel vara demonstrations- eller valideringsprojekt i samarbete med relevanta parter. Småföretagsprojekt kan sökas i två nivåer: upp till 125 000 SEK och upp till 325 000 SEK.

Test- och demoprojekt

Test- och demoprojekt är projekt där arbete utförs i en så kallad testbädd. Test- och demoprojekt kan sökas upp till 325 000 SEK.

Deeptech-projekt

Deeptech-projekt erbjuds till forskningsintensiva start-ups/småföretag som vill ta nästa steg i sin lösningsutveckling för att kommersialisera nya teknologier. Upp till 500 000 SEK kan sökas inom den projektformen.

Bidra till svensk industris konkurrenskraft inom lättviktsområdet

Syftet med LIGHTer Småföretag är att utveckla SMF till högspecialiserade leverantörer som bidrar till svensk industris konkurrenskraft inom lättviktsområdet. Ambitionen är att mindre företag snabbt, och utan stor administration, ska få finansiering för att utveckla sina idéer i korta projekt. Alla teknikområden med bäring på lättvikt är välkomna att ansöka. Det är inte så mycket som krävs av ansökan och projekten är ofta väldigt givande.

Budget

Vinnovas totala budget är 8,6 MSEK.

  • Småföretagsprojekt: 2 MSEK
  • Test- och demoprojekt: 1,6 MSEK
  • Deeptech-projekt: 5 MSEK

Sista ansökningsdag: 21 september2022, kl 14:00.
Beslut: senast 28 oktober 2022.
Projektstart: Senast 2 november 2022.

Läs mer och ansök

Vill du veta mer?

Hör av dig till Petter om du vill veta mer om LIGHTer.

Industriutvecklare innovation

0500-50 25 26

Petter Reuterholt

Industriutvecklare innovation

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 26

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Information | Tips från IDC

Skräddarsydda kurser för yrkesverksamma inom industrin

Högskolan i Skövde har ett brett utbud av kurser för industriverksamma, bland annat inom framtidens teknologier och arbetssätt. WISER erbjuder…

12 januari, 2023 — Lästid 3 min

Tips från IDC

IDC tipsar: Ansök om automationscheck

Är du del i ett litet eller medelstort tillverkande företag som vill utveckla tillverkningen mot högre grad av automatisering eller…

23 januari, 2023 — Lästid 1 min

Projekt | Samverkan

Hållbart socialt arbetsmiljöarbete attraherar framtidens arbetskraft

Kompetensförsörjning är en stor utmaning för företag idag, inte minst inom industrin. Att locka ny kompetens och behålla befintlig är…

30 mars, 2023 — Lästid 11 min

Projekt | Samverkan

Energidagen 2023 – solceller, energilagring och tekniksnack

Onsdagen den 29 mars 2023 kördes den första Energidagen på ASSAR. Under en heldag sattes all fokus på den viktiga…

29 mars, 2023 — Lästid 3 min