Nöjda utställare på Elmia Subcontractor 2018

En intensiv vecka för många av våra delägarföretag och även för Material ConneXion är över. Årets Elmia Subcontractor kan summeras som en lyckad mässa för många av utställarna.

De mest intensiva dagarna var onsdag och torsdag då många besökare kom för att knyta kontakter och hitta potentiella leverantörer. Under fredagen sänkte sig sorlet och under eftermiddagen väntade många på att få börja riva sin monter.

Lönsamt deltagande

IDC fick möjlighet att under fredagen gå runt och träffa några av våra delägare och samla allas intryck från veckan. Det var många glada, trötta men oerhört nöjda människor som efter den intensiva veckan nu kunde börja varva ner. Flera nämnde att de träffat ett tiotal intressenter att följa upp efter mässan och den gemensamma känslan var att det varit den bästa mässan på länge.

Några röster från utställarna

Det bästa året någonsin.

 

Det märks att det är högkonjunktur. Besökarna är målmedvetna och pålästa när de kommer hit.

Samarbete över kommungränserna

Att samla flera företag i en gemensam monter för respektive kommun tyckte många  var positivt på flera sätt då det ger en bra sammanhållning mellan företagen men även över kommungränserna. Ett riktigt lyckat koncept var torsdagskvällen då 65 företagare och tjänstemän från kommunerna Falköping, Tidaholm, Hjo, Karlsborg och Skövde träffades och tillsammans gick en Foodwalk. Under kvällen hann de besöka fem förbokade restauranger.

Att byta restaurang gjorde att det blev ett naturligt nätverkande både under promenaderna men även inne på restaurangerna då man satte sig vid nya personer på varje nytt ställe.

Håkan Lindqvist, VD Tappers Stål och Metaller.

Livesänd presentation av Material ConneXion

Material ConneXion ställde i år ut med en egen monter och det var många nyfikna besökare som passade på att göra ett besök. Många ville få inspiration av nya material och höra hur en licens i biblioteket fungerar. Några hade nya egna material som vi hoppas få med i databasen. På fredagen höll Petter Reuterholt från IDC en presentation av Material ConneXion från scenen på InnoDex utställning. Ett tjugotal intresserade hade samlats för att lyssna till vilka möjligheter som finns med drygt 8000 material samlade i ett världsomfattande bibliotek. Varav ett finns i Skövde!

Presentationen av Material ConneXion sändes live via YouTube. Klicka på länken för att se inspelningen.

Liveinspelning från föreläsningen.

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Projekt | Samverkan

Kickoff för projektet REFUSE

Nyligen startade projektet REFUSE som handlar om att förlänga livslängden på produktionssystem i den svenska fordonsindustrin genom smarta tekniska lösningar…

13 januari, 2023 — Lästid 5 min

Projekt | Samverkan

Leading Lights 2023 och EIT Manufacturing

I januari 2023 intog EIT Manufacturing och Leading Lights 2023 ASSAR Industrial Innovation Arena. Under dagen låg fokus på utmaningar…

20 januari, 2023 — Lästid 2 min

Projekt | Samverkan

Teknikcollege – för svensk industris framtid

Teknikcollege är Sveriges största samverkansplattform för industrins kompetensförsörjning och en kvalitetsstämpel på utbildningar där kommuner, utbildningsanordnare och företag samverkar för…

7 november, 2022 — Lästid 8 min

Samverkan

Äntligen Karriärlunch igen!

Karriärlunchen är ett initiativ som tagits för att skapa nätverk mellan gymnasieelever från teknik- och industritekniska programmen i Skaraborg, högskolestudenter…

11 november, 2022 — Lästid 2 min