Nöjda utställare på Elmia Subcontractor 2018

En intensiv vecka för många av våra delägarföretag och även för Material ConneXion är över. Årets Elmia Subcontractor kan summeras som en lyckad mässa för många av utställarna.

De mest intensiva dagarna var onsdag och torsdag då många besökare kom för att knyta kontakter och hitta potentiella leverantörer. Under fredagen sänkte sig sorlet och under eftermiddagen väntade många på att få börja riva sin monter.

Lönsamt deltagande

IDC fick möjlighet att under fredagen gå runt och träffa några av våra delägare och samla allas intryck från veckan. Det var många glada, trötta men oerhört nöjda människor som efter den intensiva veckan nu kunde börja varva ner. Flera nämnde att de träffat ett tiotal intressenter att följa upp efter mässan och den gemensamma känslan var att det varit den bästa mässan på länge.

Några röster från utställarna

Det bästa året någonsin.

 

Det märks att det är högkonjunktur. Besökarna är målmedvetna och pålästa när de kommer hit.

Samarbete över kommungränserna

Att samla flera företag i en gemensam monter för respektive kommun tyckte många  var positivt på flera sätt då det ger en bra sammanhållning mellan företagen men även över kommungränserna. Ett riktigt lyckat koncept var torsdagskvällen då 65 företagare och tjänstemän från kommunerna Falköping, Tidaholm, Hjo, Karlsborg och Skövde träffades och tillsammans gick en Foodwalk. Under kvällen hann de besöka fem förbokade restauranger.

Att byta restaurang gjorde att det blev ett naturligt nätverkande både under promenaderna men även inne på restaurangerna då man satte sig vid nya personer på varje nytt ställe.

Håkan Lindqvist, VD Tappers Stål och Metaller.

Livesänd presentation av Material ConneXion

Material ConneXion ställde i år ut med en egen monter och det var många nyfikna besökare som passade på att göra ett besök. Många ville få inspiration av nya material och höra hur en licens i biblioteket fungerar. Några hade nya egna material som vi hoppas få med i databasen. På fredagen höll Petter Reuterholt från IDC en presentation av Material ConneXion från scenen på InnoDex utställning. Ett tjugotal intresserade hade samlats för att lyssna till vilka möjligheter som finns med drygt 8000 material samlade i ett världsomfattande bibliotek. Varav ett finns i Skövde!

Presentationen av Material ConneXion sändes live via YouTube. Klicka på länken för att se inspelningen.

Liveinspelning från föreläsningen.

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Projekt | Samverkan

Resan med projektet Catalyst har nått sitt slut

Catalyst är projektet som har jobbat för ökat ansvarstagande för framtiden genom omställning till en mer cirkulär ekonomi och mer…

30 augusti, 2023 — Lästid 4 min

Samverkan | Tips från IDC

Science Park Skövde startar Navigator; ska stötta småföretag som vill växa

Alla vinner på att mikro- och småföretag växer eftersom de skapar fler jobb och ökar produktiviteten i landet. Därför satsar…

16 maj, 2023 — Lästid 3 min

Information | Samverkan

Högskolan i Skövde kraftsamlar för digital industriutveckling

Projektet ShiftLabs har fått finansiering av EU-kommissionen, Tillväxtverket och Vinnova för att stärka svensk tillverkningsindustri. Högskolan i Skövde utgör en…

23 november, 2023 — Lästid 4 min

Projekt | Samverkan

Från vision till verklighet

ASSAR Industrial Innovation Arena i Skövde är initiativet som startade redan 2014, då med arbetsnamnet Kunskapsdriven industri. I samband med…

30 oktober, 2023 — Lästid 14 min