"BoostUp!" - en tävling för dig som vill skala upp

EIT Manufacturing lanserar en möjlighet för små och medelstora tillverkningsföretag: ”BOOST Up!”. En tävling som ger europeiska företag och företagare möjlighet att hitta och skala upp de allra bästa lösningarna för en hållbar, resilient (översätt ungefär ”elastisk” eller ”tålig”) tillverkning med en positiv samhällseffekt.

Är du en entreprenör med en ny lösning, en start eller en uppbyggnad redo för expansion? Eller hör du till ett litet eller medelstort företag och är redo att ta ditt företag till nästa nivå? Då är det här för dig! ”BoostUp!” kommer att tilldela sökande som valts ut av juryns medlemmar kontantpriser på totalt € 120.000 och dessutom kommer vinnaren att få dedikerade supporttjänster i internationell tillväxt.

Initiativet BoostUp! söker företag som utmärker sig inom tre kategorier;

SKAPA

För entreprenörer med innovativa projekt som behandlar följande ämnen:

  • Grön, avfallsfri tillverkning & cirkulär ekonomi
  • Resilient tillverkning

 


ACCELERERA

För nystartade företag eller skalor som är redo att utvidga sina satsningar geografiskt eller till nya kundsegment och med särskilt fokus på:

  • Automation
  • Agila, flexibla och resilienta leverantörskedjor
  • Effektivitet i process- och resursförbrukning
  • Förutsägbart underhåll
  • Digitaliserade plattformar

TRANSFORMERA

För små och medelstora företag som har identifierat omvandlingsutmaningar i ny teknik och/eller nya affärsmodeller som bidrar till:

  • Grön tillverkning & cirkulär ekonomi
  • Resilient tillverkning
  • Flexibel och smidig tillverkning

 

 


Din ansökan behöver vara inne senast den 27 september.
Läs mer och anmäl dig här Se en film om tävlingen

Mer om EIT Manufacturing

EIT Manufacturing är en innovationsaktör inom European Institute of Innovation & Technology (EIT) – som förbinder de ledande tillverkningsaktörerna i Europa. De drivs av starkt tvärvetenskapligt och tillitsfull samverkan, och tillför unikt värde till europeiska produkter, processer, tjänster – samt inspirerar till att skapa en globalt konkurrenskraftig och hållbar tillverkning. EIT Manufacturing har sitt huvudkontor i Paris med ett nätverk av Innovation Hubs i hela Europa.

Europeiska institutet för innovation och teknik (EIT) är ett EU-organ inrättat av Europeiska unionen 2008 för att stärka Europas innovationsförmåga. EIT är en viktig del av Horizon 2020, EU:s ramprogram för forskning och innovation. EIT är ett unikt EU-initiativ som driver på innovation i Europa genom att förena företagande, utbildning och forskning för att hitta lösningar på akuta globala utmaningar.

Här kan du läsa mer om EIT Manufacturing

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Projekt | Samverkan

Från vision till verklighet

ASSAR Industrial Innovation Arena i Skövde är initiativet som startade redan 2014, då med arbetsnamnet Kunskapsdriven industri. I samband med…

30 oktober, 2023 — Lästid 14 min

Information | Tips från IDC

Skräddarsydda kurser för yrkesverksamma inom industrin

Högskolan i Skövde har ett brett utbud av kurser för industriverksamma, bland annat inom framtidens teknologier och arbetssätt. WISER erbjuder…

6 november, 2023 — Lästid 3 min

Tips från IDC

IDC tipsar: Karriärprogram som erbjuds av Skövde Kommun

Karriärprogram Ett satsning som erbjuds av Skövde Kommun. Det är ett karriärprogram för ”international professionals” i Skaraborg och masterstudenter vid…

8 februari, 2024 — Lästid 2 min

Tips från IDC

IDC tipsar: Valideringsvoucher – få upp till 70% i regionalt företagsstöd

Nu kan små och medelstora företag (SME-företag) inom industri-, bygg– och städbranscherna i Västra Götalandsregionen delta i pilotprojektet Valideringsvoucher. Ansök…

7 december, 2023 — Lästid 1 min