Utbildning

Utbildning Ledarutveckling Grund - höstens start är i oktober

Science Park Skövde

28-29 okt & 18-19 nov, 8:30 - 17:00

Anmäl här
Utbildning Ledarutveckling Grund - höstens start är i oktober
Science Park Skövde
28-29 okt & 18-19 nov, 8:30 - 17:00

IDC har tidigare erbjudit utbildning inom ledarskap och vi har sett ett fortsatt behov av kompetensutveckling anpassad efter industrin.

I samarbete med IBLÅ Utveckling erbjuder vi en ledarskapsutbildning; Ledarutveckling Grund.

Ledarutveckling Grund

I samarbete med IBLÅ Utveckling erbjuder vi ett deltagande i Ledarutveckling Grund. Utbildningen är en ledarutbildning uppdelad på 2+2 dagar med cirka tre veckor emellan. Första träffen är den 28-29 oktober och sista träffen är 18-19 november. 

Syftet med utbildningen är att visa hur du som ledare kan ge dina medarbetare rätt förutsättningar att nyttja sin fulla potential, att känna engagemang, ansvar och delaktighet.

Mellan utbildningstillfällena kommer deltagarna få en hemuppgift baserad på den egna utvecklingen. Utbildningen ger grundläggande kunskap inom:

 • Ledarskapsrollen, ledning och ledarstil
 • Gruppdynamik, hur jag bygger och utvecklar team
 • Att leda och utveckla medarbetare
 • Hur man som ledare skapar motivation och engagemang
 • Konflikthantering
 • Personlig utveckling (beskrivning av olika personlighetstyper)
 • Kommunikation, verbal och icke-verbal, störningar
 • Feedback

Efter utbildningen kommer du känna en ökad säkerhet i hur du ska agera i din ledarroll. Du får en djupare förståelse för hur du kan hantera olika medarbetare genom att du lärt dig mer om både dig själv och ditt ledarskap.

Målgrupp

Målgrupp för utbildningen är i första hand delägarföretag i IDC West Sweden AB, hälften av platserna i utbildningen är reserverade för medarbetare i våra delägarföretag. Övriga platser är öppna för andra industriföretag i Skaraborg. Målgrupp är personer med både vana och nya arbetsledare, chefer och projektledare som vill utveckla ledarskapet och förmågan att bidra till medarbetarnas utveckling.

Ge rätt förutsättningar till medarbetarna

Syftet med utbildningen är att visa hur du som ledare kan ge dina medarbetare rätt förutsättningar att nyttja sin fulla potential, att känna engagemang, ansvar och delaktighet.

Ansökan, platser och utbildningsintyg

Det finns tolv platser totalt på utbildningen. Hälften av dessa reserverar vi för deltagare från IDCs delägarföretag. Blir kursen full erbjuder vi plats på intresselista. När kursen är genomförd (och minst 80% närvaro) utfärdas kursintyg. Bokad plats gäller i aktuell kurs, det går inte att ”hoppa mellan kurser” med respekt för gruppen och övriga deltagare.

Kostnad

Pris per person för delägare: 9 500 kronor exklusive moms.
Pris per person för ej delägare: 13 570 kronor exklusive moms.

Frukostkaffe/te och smörgås, dagens lunch i Restaurang Orangeriet och eftermiddagskaffe/te med kaka ingår.

Din anmälan behöver vi senast den 23 oktober . Under ”övrigt” i din bokning meddelar du eventuella behov av specialkost.

Anmäl här

Avbokningsregler
Det finns tolv platser på utbildningen, varav hälften – sex utbildningsplatser – är reserverade för deltagare från IDCs delägarföretag. Din plats är bokad och bindande från bokningstillfället. Sen avbokning debiteras enligt våra avbokningsregler. Studierna ska genomföras under den kursstart du blivit antagen till. Det går inte att ta igen missade dagar på andra utbildningsomgångar. IDC West Sweden AB förbehåller sig rätten att göra ändringar. Läs våra fullständiga avbokningsregler här.


Eventet arrangeras av IDC West Sweden AB  i samarbete med IBLÅ Utveckling. IDC finansieras av Skaraborgs Kommunalförbund och Västra Götalandsregionen. Vi har i uppdrag att långsiktigt stärka konkurrenskraften och lönsamheten för Skaraborgs tillverkande industriföretag. För en hållbar framtida industri.

Vill du veta mer?

Hör av dig till Lisa om du vill veta mer om utbildningen.

Kommunikatör

0500-50 25 05

Lisa Stridh

Kommunikatör

Kontaktuppgifter

 • 0500-50 25 05

Dela via

Våra finansiärer
 • Europeiska unionen
 • Västra Götalandsregionen
 • Skaraborgs Kommunalförbund
 • Skövde Kommun
 • Vinnova