Arrangeras inom ramen för projektet 3D Action

Projekt | Seminarium

Upptäck möjligheterna med additiv tillverkning för ditt företag

Online

Onsdag 9 mars. kl 8:30-10:00

Anmäl här
Arrangeras inom ramen för projektet 3D Action
Upptäck möjligheterna med additiv tillverkning för ditt företag
Online
Onsdag 9 mars. kl 8:30-10:00

Additiv tillverkning, eller 3D-printing, innebär ett paradigmskifte för industrin som ger helt nya möjligheter för produktutveckling och produktion. Välkommen på en seminarieserie som ger en inblick i tekniken och dess möjligheter för små och medelstora företag.

Additiv tillverkning erbjuder en lång rad fördelar inom flera områden. Några av fördelarna är att individuella kundbehov kan mötas genom produktion av skräddarsydda komponenter, minimalt materialspill och konstruktioner som kan minska i vikt.

Om seminarierna

Är du nyfiken på additiv tillverkning och hur ditt företag skulle kunna använda tekniken? Välkommen på en serie digitala frukostseminarium för små- och medelstora företag där du får höra mer om tekniken och hur den kan användas som möjliggörare vid utveckling inom produktutveckling och produktion. Du får en inblick i hur de olika additiva tillverkningsteknikerna fungerar och hur de kan användas vid produktutveckling eller direkt i produktionen.

Tid: Onsdag 9 mars, kl 8:30-10:00.
Plats: Online

Den här gången får vi höra
 • REBL Industries i Skövde/Göteborg, ett ”bemanningsföretag” som istället för människor hyr ut industrirobotar. Henrik Fogelberg,  automatiseringsingenjör, berättar om hur de använder additiv tillverkning i sin verksamhet, deras utmaningar och vinster med tekniken.
 • Modul-System HH i Mölndal, en ledande leverantör av systemlösningar för service- och budbilar. Anders Carlsson, teknisk direktör, berättar om hur de använder additiv tillverkning för att ta fram skräddarsydda lösningar för sina kunder.

Anmäl dig här

Additiv tillverkning möjliggör kundanpassade lösningar

Additiv tillverkning erbjuder en lång rad fördelar inom ett flertal områden. Några av fördelarna är att individuella kundbehov kan mötas genom produktion av skräddarsydda komponenter, minimalt materialspill och konstruktioner som kan minska i vikt tack vare teknikens möjligheter att tillverka komponenterna lager-för-lager.

Välkommen på ett digitalt frukostseminarium som ger inblick i: 
 • Additiv tillverkning som möjliggörare vid utveckling inom produktutveckling och produktion.
 • Hur de olika additiva tillverkningsteknikerna fungerar och hur de kan användas vid produktutveckling eller direkt i produktionen.
 • Vinster och utmaningar med additiv tillverkning. Företag som använt tekniken i sin produktion under en tid berättar om sina erfarenheter.
Sagt av tidigare deltagare:
 • ”Intressant att få en bild av framtida möjligheter med additiv tillverkning”
 • ”Bra övergripande information samt en del riktigt nyttig spetsinformation.”
 • ”Mycket värdefullt att höra andra företags upplevelser av olika processen och materialval.”
3D-Action söker nyfikna företag

Seminarieserien arrangeras av projektet 3D-Action, vars mål att öka medvetenheten och kunskapen om additiv tillverkning hos små och medelstora företag i Västra Götalandsregionen.

Nu bjuder vi in företag som vill lära sig mer om vilka möjligheter additiv tillverkning kan ge, men vi söker också företag som vill få chansen att konkret testa och utvärdera olika tekniker inom 3D-printing för sin egen verksamhet. Deltagande är gratis, det kostar inte mer än nedlagd tid.

Läs mer om 3D-Action


3D-Action drivs av RISE, Chalmers, IUC Sweden, IUC Väst, IUC Sjuhärad, IDC, och GTC med stöd av Västra Götalandsregionen och Europeiska regionala utvecklingsfonden.

Dela via

Våra finansiärer
 • Europeiska unionen
 • Västra Götalandsregionen
 • Skaraborgs Kommunalförbund
 • Skövde Kommun
 • Vinnova