Projekt | Seminarium

Upptäck möjligheterna med additiv tillverkning för ditt företag

Online

26 januari och 9 mars. kl 8:30-10:00

Anmäl här
Upptäck möjligheterna med additiv tillverkning för ditt företag
Online
26 januari och 9 mars. kl 8:30-10:00

Additiv tillverkning, eller 3D-printing, innebär ett paradigmskifte för industrin som ger helt nya möjligheter för produktutveckling och produktion. Välkommen på en seminarieserie som ger en inblick i tekniken och dess möjligheter för små och medelstora företag.

Additiv tillverkning erbjuder en lång rad fördelar inom flera områden. Några av fördelarna är att individuella kundbehov kan mötas genom produktion av skräddarsydda komponenter, minimalt materialspill och konstruktioner som kan minska i vikt.

Om seminarierna

Är du nyfiken på additiv tillverkning och hur ditt företag skulle kunna använda tekniken? Välkommen på en serie digitala frukostseminarium för små- och medelstora företag där du får höra mer om tekniken och hur den kan användas som möjliggörare vid utveckling inom produktutveckling och produktion. Du får en inblick i hur de olika additiva tillverkningsteknikerna fungerar och hur de kan användas vid produktutveckling eller direkt i produktionen.

Under den första träffen får du också höra Johanna Vesterberg på Normada Furniture och Kaj Kosonen på FlexFlock Systems dela sina erfarenheter av additiv tillverkning, vad de anser de stora vinsterna är och också vad de haft för utmaningar.

Tid: 26 januari och 9 mars, kl 8:30-10:00.
Plats: Online

Anmäl dig härLäs inbjudan som PDF

Additiv tillverkning möjliggör kundanpassade lösningar

Additiv tillverkning erbjuder en lång rad fördelar inom ett flertal områden. Några av fördelarna är att individuella kundbehov kan mötas genom produktion av skräddarsydda komponenter, minimalt materialspill och konstruktioner som kan minska i vikt tack vare teknikens möjligheter att tillverka komponenterna lager-för-lager.

Under seminarierna kommer du få höra ett antal små- och medelstora företag dela med sig av sina erfarenheter från att ha använt additiv tillverkning i sin produktion under en tid. De kommer att berätta vad de anser är de stora vinsterna, men också vad de haft för utmaningar under sin omställningsresa.

3D-Action söker nyfikna företag

Seminarieserien arrangeras av projektet 3D-Action, vars mål att öka medvetenheten och kunskapen om additiv tillverkning hos små och medelstora företag i Västra Götalandsregionen.

Nu bjuder vi in företag som vill lära sig mer om vilka möjligheter additiv tillverkning kan ge, men vi söker också företag som vill få chansen att konkret testa och utvärdera olika tekniker inom 3D-printing för sin egen verksamhet. Deltagande är gratis, det kostar inte mer än nedlagd tid.

Läs mer om 3D-Action


3D-Action drivs av RISE, Chalmers, IUC Sweden, IUC Väst, IUC Sjuhärad, IDC, och GTC med stöd av Västra Götalandsregionen och Europeiska regionala utvecklingsfonden.

Dela via

Våra finansiärer
  • Europeiska Regionala Utvecklingsfonden
  • Europeiska Socialfonden
  • Skaraborgs Kommunalförbund
  • Skövde Kommun
  • Tillväxtverket
  • Vinnova
  • Västra Götalandsregionen