Nätverksträffen arrangeras av ASSAR Industrial Innovation Arena

Nätverk | Projekt

Träff med nätverket för virtuell driftsättning

Online

Torsdagen den 8 april, kl. 14:00-16:00

Nätverksträffen arrangeras av ASSAR Industrial Innovation Arena
Träff med nätverket för virtuell driftsättning
Online
Torsdagen den 8 april, kl. 14:00-16:00

Den 8 april är det dags för nästa träff med nätverket för virtuell driftsättning. Temat för träffen är praktiska case från våra verksamheter och omvärldsbevakning.

Tid: Torsdagen den 8 april, kl. 14:00-16:00.
Plats: Digitalt via Zoom.
Målgrupp: som är intresserad av virtual commissioning (virtuell driftsättning).

– Det här nätverket är intressant för alla tillverkande bolag och PLC- och robotprogrammerare. De virtuella modellerna har olika användningsområden och kan användas inom underhåll och operatörsutbildningar, säger Mikel Ayani på Simumatik.

Innehåll

  • Praktiska case från våra verksamheter.
  • Vad händer hos er?
  • Omvärldsbevakning.

Anmälan är stängd

Bakgrund och syfte

– Nätverket är till för specialister inom tillverkande industri, teknikbolag och akademi men också för intresserade som vill vara med och lära sig mer om den här tekniken. Målet är att få med fler intergratörer i nätverket och sprida nyttan av till fler. Vi ser att efterfrågan ökar från företagen men integratörerna är inte redo att leverera modeller för virtuell driftsättning. Förutom att vi tror att erfarenhetsutbyte är nödvändigt för att vara i framkant så vill vi ta tillvara och sprida den kunskapen som finns så att fler kan se nyttan och värdet i att använda sig av virtuell driftsättning, säger Tobias Björck, koordinator för ASSAR.


Aktiviteten arrangeras av projektet ASSAR Industrial Innovation Arena, ett av de projekt som IDC är med och driver. IDCs finansiärer är Europeiska regionala utvecklingsfonden, Skaraborgs kommunalförbund, Västra Götalandsregionen och Skövde kommun. Vi har i uppdrag att långsiktigt stärka konkurrenskraften och lönsamheten för Skaraborgs tillverkande industriföretag. För en hållbar framtida industri. ASSAR Industrial Innovation Arena är en del av Science Park Skövde och är en mötesplats där utbildning, innovation och forskning ger nya lösningar för industrin.

Dela via

Våra finansiärer
  • Europeiska unionen
  • Västra Götalandsregionen
  • Skaraborgs Kommunalförbund
  • Skövde Kommun
  • Vinnova