IDC tipsar

Träff med industrinätverket i Lidköping

Bahnhof Cowork Lidköping

Onsdag 29 november 2023, 7:30-10

Anmäl här
Träff med industrinätverket i Lidköping
Bahnhof Cowork Lidköping
Onsdag 29 november 2023, 7:30-10

Näringslivet i Lidköping startar hösten 2023 ett nytt industrinätverk där vi på IDC är samverkanspart. Behovet  av att mötas lokalt i Lidköping kopplat till industrin och dess utmaningar är stort, här tar vi ett gemensamt ansvar och hjälps åt.

AI, krig, energi, materialtillgång, lagstiftningar, hållbarhetsredovisning, klimatförändringar är några av de stora samtalsämnena som florerar, påverkar och oroar. Det finns även en del lokala frågor som till exempel kompetensförsörjning och bostäder där nätverkets deltagare kan hjälpas åt att finna svar.

Kompetensförsörjning på agendan

Första nätverksträffen fokuserar på företagens kompetenshöjning och kompetensförsörjningsbehov. Campus Västra Skaraborg är inbjudna för att presentera olika utbildningar som kan vara till hjälp för att få fram resurser  och kompetens till industrin. De kommer också att visa exempel på YH-utbildningar. Tillsammans diskuterar vi kring vilka former av utbildningar branschen önskar få på plats i framtiden.

Datum: Onsdag 29 november 2023, 7:30-10
Plats: Bahnhof Cowork Lidköping
Ämne: Kompetensförsörjning med Rikard Lans, Åsa Törn, Jon Johansson, Anders Toren, Jens Karlsson från Campus Västra Skaraborg.

Boka din plats

Anmäl dig senast tisdag 27 november kl. 12:00

Om nätverket

Nätverket kommer att mötas fyra gånger per år och ha en utsedd ansvarig som koordinerar träffarna årligen. Under 2024 blir det Fredrik Lööf, vice ordförande i NiL och VD på Witte Industrier AB. NiL:s verksamhetsledare finns med som administrativt stöd.

Strategisk kommunsamverkan i Skaraborg

Vi på IDC drivs av en övertygelse om kraften i samverkan och har engagemang i flera olika nätverk, där Näringslivet i Lidköping tillsammans med Lidköpings Kommuns näringslivsenhet är ett exempel. Vi jobbar strategiskt med industrisamverkan i alla Skaraborgs 15 kommuner – vill du bolla möjligheter och behov, hör av dig!

Aktiviteten arrangeras inom ramen för Industry In West. Ett samverkansprojekt mellan Västsveriges IUC-bolag: IUC VästIUC SjuhäradGöteborgs Tekniska CollegeTEK Kompetens och IDC West Sweden. Projektet finansieras av Europeiska Regionala UtvecklingsfondenVästra GötalandsregionenRegion HallandSkaraborgs Kommunalförbund och Fyrbodals Kommunalförbund.

 

 

Om du vill veta mer

Hör av dig till Marie H om du vill veta mer om vår samverkan med Näringslivet i Lidköping och till Marie BvH om du vill prata möjligheter till kommunsamverkan i Skaraborg generellt.

Industriutvecklare tillverkning | Energiomställning, Kompetens & Digitalisering

0500-50 25 21

Marie Hult

Industriutvecklare tillverkning | Energiomställning, Kompetens & Digitalisering

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 21

Industriutvecklare tillverkning | Digitalisering & Kompetens

0500-50 25 11

Marie Brehag von Haugwitz

Industriutvecklare tillverkning | Digitalisering & Kompetens

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 11

Dela via

Våra finansiärer
  • Europeiska unionen
  • Västra Götalandsregionen
  • Skaraborgs Kommunalförbund
  • Skövde Kommun
  • Vinnova