Nätverk | Projekt

Träff med industrinätverket i Lidköping - tema hållbarhet

Bahnhof Cowork Lidköping

Onsdag 21 februari 2024, 7:30-10

Anmäl här
Träff med industrinätverket i Lidköping - tema hållbarhet
Bahnhof Cowork Lidköping
Onsdag 21 februari 2024, 7:30-10

Framtiden är nu – Hållbarhetsarbetet i en föränderlig värld

I en värld där hållbarhet blir allt viktigare och kraven blir fler, bjuder vi in er till en nätverksträff som syftar till att ge en grundläggande introduktion till hållbarhet i dess helhet, inklusive ekonomiska, sociala och miljömässiga aspekter.

Vi vill också belysa hur ny lagstiftning (CSRD) kommer att påverka företagen och kraven på hållbarhetsredovisning. Mattias Bygghammar, auktoriserad revisor på PWC med inriktning på hållbarhetsredovisning, gästar oss och utbildar oss i hållbarhet och kommande krav.

Emma Sundling Bustad, VD på Sundlings, deltar och berättar och inspirerar hur de påbörjat, kopplat greppet om och vidareutvecklat sitt hållbarhetsarbete, samt vilka positiva effekter det haft på deras verksamhet.

Näringlivet i Lidköping bjuder in till en morgon fylld med kunskap, inspiration, konkreta verktyg för att kickstarta eller förbättra ert hållbarhetsarbete samt få insikter i hur hållbarhetsarbete kan leda till innovation och nya affärsmöjligheter.

Datum: Onsdag 21 februari 2024, 7:30-10
Plats: Bahnhof Cowork Lidköping
Ämne: Hållbarhet med Emma Sundling Bustad, VD, Sundlings Sverige AB

Boka din plats

Anmäl dig senast måndag 19 november kl. 12:00

Om nätverket

Näringslivet i Lidköping startade hösten 2023 ett nytt industrinätverk där vi på IDC är samverkanspart. Behovet  av att mötas lokalt i Lidköping kopplat till industrin och dess utmaningar är stort, här tar vi ett gemensamt ansvar och hjälps åt. Nätverket kommer att mötas fyra gånger per år och ha en utsedd ansvarig som koordinerar träffarna årligen. Under 2024 blir det Fredrik Lööf, vice ordförande i NiL och VD på Witte Industrier AB. NiL:s verksamhetsledare finns med som administrativt stöd.

Strategisk kommunsamverkan i Skaraborg

Vi på IDC drivs av en övertygelse om kraften i samverkan och har engagemang i flera olika nätverk, där Näringslivet i Lidköping tillsammans med Lidköpings Kommuns näringslivsenhet är ett exempel. Vi jobbar strategiskt med industrisamverkan i alla Skaraborgs 15 kommuner – vill du bolla möjligheter och behov, hör av dig!

Aktiviteten arrangeras inom ramen för Industry In West. Ett samverkansprojekt mellan Västsveriges IUC-bolag: IUC VästIUC SjuhäradGöteborgs Tekniska CollegeTEK Kompetens och IDC West Sweden. Projektet finansieras av Europeiska Regionala UtvecklingsfondenVästra GötalandsregionenRegion HallandSkaraborgs Kommunalförbund och Fyrbodals Kommunalförbund.

Dela via

Våra finansiärer
  • Europeiska unionen
  • Västra Götalandsregionen
  • Skaraborgs Kommunalförbund
  • Skövde Kommun
  • Vinnova